Віктор Ющенко закликає владу Криму не спекулювати на мові

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. gazeta

gazeta Well-Known Member

Під час перебування на півострові глава держави звернувся до керівництва АРК із закликом відмовитися від спроб надати російській мові статус регіональної. Повний текст

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Віктор Ющенко закликає владу Криму не спекулювати на мові

Цитата: “Одним із фундаментальних факторів цілісності нації є мовний".

Президент держави вирішив побудувати націю!:eek: Цікаво, історія знає успішне створення націй? От була "новая историческая общность людей - советский народ". І де ж він, цей "народ"? :rolleyes:

3. Степаныч

:) За побажання дякую. Але як не думаю, не можу зрозуміти: з ким Росія бажає зараз воювати? За що? :confused:

4. Степаныч

Добродію,
    бачу, що Ви живете у видуманому Вами світі. Мабуть, у Вашому світі живуть і гобліни, і орки, і ... Це Ваша реальність, дискутувати з Вами виходячи з цього безперспективно. Всього Вам доброго! Нехай у Вашому світі переможуть "світлі" сили!

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вона є. Нашо її будувати?

6. Mike

Mike Well-Known Member

"“Одним із фундаментальних факторів цілісності нації є мовний. Я просив би як Президент: не робіть емоційних виступів довкола цього питання”, – зазначив Віктор Ющенко. І додав, що, згідно з Конституцією, державною мовою є українська. "

Ну до чого ж ТУПА заява! Той, хто це сказав не може бути ПРЕЗИДЕНТОМ України - ДЕРЖАВИ Україна, бо держава це насампаред ЛЮДИ !

Чому я так? Та набридло вже як просто, типовий трюк - замінемо 2007-й на 1939-й, а Крим на Галичину. То що? Імперія? Входячи у край, де інша мова будемо підкоряти? Бридко... Оце наша "еліта"... Нічому не вчаться, тільки розпотякувати можуть...

ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ Є ТА, НА ЯКОЙ РОЗМОВЛЯЮТЬ ЛЮДИ!
    Тільки так. І українська, і російська, і татарська, і ... .
    Бо держава для людей, а не мовних спекулянтів (Президент включно) !.
    Геть з влади тих, хто це не розуміє ! Бізнесмени, запроданці...

7. Mike

Mike Well-Known Member

:)
    Не турбуйтеся зайве, вашу мову у вас вдома, та мою у мене вдома :)
    Невже до цього ми одне одного не розуміли?
    Чи вам подобається, коли приходять і зобов`язують казати на "общепонятной" чи "загальнозрозумілій"? :)

Нагадую втім, що державна мова - це не мова спілкування із дружиною, це мова офіційного спілкування із державою. Чи пан пожартував? а я вже тут... :)

8. Степаныч

Розумієте, Гапку... як би це Вам пом"якше та щоб ще й зрозуміло... От якщо подібні Вам люди будуть зневажати мову "общєнія", "апщєпанятний", якою розмовляє половина країни, яка вимушена жити з Вам подібними, то пропонувати Вам ніхто нічого не буде. Вас просто витурять. Або, у кращому випадку, на Вас не будуть звертати уваги. Як виховані люди не звертають уваги на сякаючих на вулиці. Їх просто обходять.

а де твій аватар? :)