Привіт всім! Потрібно військову шинель, бажано з шапкою і штанами, одним словом військову форму чеського військового. Таку як носив Швейк. Ключовий момент це шапка. Буду вдячний за будь яку інформацію
Вам, мабуть, австрійського війська форму треба насправді. І навіщо в темі "Шинель", якщо головне - капелюх?
Потрібний весь стрій, просто капелюх відрізняється від звичайної військової кепки чи берета, тому він і важливий. Мені краще не оригінальні, це не для колекції а для акції, на секонді такого не знайду? Можливо хтось знає де продають такі речі?
Ні не знаю, і не мені це не принципово коли його вбили, це може бути щось подібне до тієї епохи, я не планую відтворювати вбивство Франца д'Есте
Ну, я зрозуміла, вже зі слів "чеського військового". Ніяких чеських військових у 1914 році (коли вбили Франца Фердинанда д'Есте, чим і починаються "Пригоди бравого вояка Швейка") не існувало, військо було тоді австро-угорське, а імперія проіснувала до 1918 року. Думаєте, є шанс знайти стрій на секонхенді? )
Дякую за екскурс в історію, хоча моє питання не звучало "в мундирі якої армії був одягнений Швейк". Хоча можливо хтось і шукає таку інформацію.
Я знаю, як воно звучало. Але форми "чеського військового" того часу просто не існує. Цікаво, що Ви збираєтесь відтворювати, якщо елементарні речі з історії Вам незнайомі.