Відступники УГКЦ

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. gazeta

gazeta Well-Known Member

Після свята Архістратига Михаїла у Варшаві в каплиці лефевристів відбулося свячення семи дияконів і двох священиків з України, що його провів єпископ Ричард Вілльямсон, якого Папа Римський Іван Павло ІІ декретом екскумуніки від 1 липня 1988 року відлучив від Церкви, оскільки той проти його волі погодився прийняти свячення від монсеньйора Лефевра. Повний текст

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Відступники УГКЦ

Простий приклад як можна утворити нову течію у церкві, як черговий раз її розколоти. Ніби Ковпаку хтось забороняв відправляти старословянською мовою. Може краще йому повернутися у московський патріархати, звідки він прийшов, нє?

3. mykhailo

mykhailo New Member

"Руху лефевристів не існує." - твердить о. Василь Ковпак.

- Існує, необхідно відповісти о. В. Ковпаку. І блаженної памяті Святіший Отець Іван Павло ІІ, екскомуніковуючи архиєпископа Лефевра, 1988 року в своїх документах, що відносяться до цієї події, окреслив цей рух як схизматичний лефевристський рух.

- Дорогий отче Василю, Ви присягали послух Святішому Отцю Іванові Павлу ІІ Папі Римському, чому Ви не слухає слів пояснення Вашої найвищої влади в Церкві? Чому через своє заперечення стираєте з дійсності слова Папи Римського?

" Офіційно з уст провідника Католицької Церкви Папи Римського ви ніколи не почуєте такого слова (в контексті лефевристський рух)." -твердить о. Василь Ковпак.

- Отче Василю, а обманювати є гріхом.

" Нині є дорога до великого поєднання, і сьогоднішній Римський престол дуже позитивно ставиться до руху традиції." - говорить о. Василь Ковпак.

- Дорогий Отче Василю, Римський Престол має Богом даний обовязок і повноту влади берегти чистоту Традиції. Позитивне наставлення Римського Апостольського Престолу походить проте не через те, що лефевристи, яких Ви називаєте традиціоналістами, вірно зберігають традицію, а з любові до заблуканих. Тому, якщо Ви визнаєте всі Ваші блуди і прилюдно покажете ознаки послуху, Вам і всім іншим Вашим співбратам є місце у повноті видимої єдності католицької Церкви. А останній осуд залишимо Господу, ми ж християни?

"А в Греко-Католицькій Церкві ми служимо сакральною церковнослов’янською мовою, якою писали всю історію і всі літописи нашого народу. І богослужіння в Церкві провадили нею до 1965 року, до ІІ Ватиканського Собору." - говорить о. Василь Ковпак.

- Отче Василю, монахи Студити служать церковнословянською мовою. В Римі Святіший Отець благословив переклад церковнословянською мовою і Свята Літургія була відслужена в базиліці Санта Марія Маджоре за часів місіонарів словян. Тепер маємо переклади, благословенні Святішим Отцем Папою Римським. Чому не можна вживати їх?

Дякую журналістам за просте і гарне представлення двох позицій!

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

православний пише:
    Код:
    На закінчення хочу сказати, що наш Собор висловлює свою вдячність Урядові Радянського Союзу за наше визволення та об єднання всіх українських земель.[
    З того й треба було починати: дякуємо Совєтскому Союзу - найатеїстичному урядові у світі, а то розкудкудахкались на цілу сторінку, нє?:D

5. Ольга

Ольга Well-Known Member

а ще подумайте скільки проблем створив о. Василь і скільки непослуху і обману було з його боку

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дай боже всім священникам бути такими відданими своїйй справі,як отець Василь.І,не треба тут за обман,облуду і непослух.Вже кілька разів присилали з церкви Юра священників на його місце,то народ ночами не спав і живим щитом став на його захист.
    Цілком підтримую і підписуюсь.
    І,скажу ще одне.Дуже ласа наша церква Юра на гроші.Подивилась,що багата парафія,та й хочуть те все прихойцяти.
    Хоч я багато в чому і не згідний з отцем Василем,але дай Боже,щоб усі були такими ,як він.Хто не згідний - прошу прийти,послухати його проповіді.ІМХО

Який московський патріархат?! Ви його знаєте(о.Василя),були в тій церкві?Запрошую!

7. Ольга

Ольга Well-Known Member

шановний, а як о Василь отримав цю парафію? :)

8. Romko

Церква Петра і Павла належить громаді.У 1989 році люди самі запросили його на парафію.І з того часу за нього горою.

9. Ольга

Ольга Well-Known Member

ну Ви ж розумієте, що просто так не можуть запросити:) і що є певні процедури... не лише люди вирішують...

10. Romko

Повірте,процедури всі були дотримані.Чи Ви думаєте,що він прийшов з московського патріархату(як каже Мих),насильно захопив парафію і не хоче вступатися?Та ще й волею московського патріархату відстоює традиційну церкву,за яку віддали життя тисячі греко-католицьких священників?

11. Ольга

Ольга Well-Known Member

Романе, ви дуже глибоко помиляєтеся...

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Знаєте, були. Московщиною не пахне. Але й уніятством теж. Суцільна латинізація.

13. Romko

http://www.traditional-church.com.ua/
    http://www.traditional-church.com.ua/topics/2007/articles/september_1/
    http://www.traditional-church.com.ua/jornal/2006/24/
    http://www.traditional-church.com.ua/jornal/2005/23/
    Ольго,почитайте оці матеріали.Якщо знайдете тут хоч одне криве слово проти Віри,Бога,Святих отців,чи якісь відхилення,процитуйте і дайте знати.Я не є настільки компетентним в питаннях релігії,як Мих,або Ліля,але,знаючи отця Василя особисто,можу сказати,що це достойна людина і відданий своїй справі священник.В моїх очах він набагато достойніший від багатьох своїх колег.Я особисто відчув на собі чванство,високомірність,байдужість тих владик,які його ганять.
    поїдьте в Рясне,побувайте на його проповідях,поговоріть з людьми,які доїжджають з Мостиськ,Яворова,багатьх сіл на його відправи,поговоріть з людьми з ,парафії,а тоді скажете,правий я,чи не правий.

14. Ольга

Ольга Well-Known Member

культ? :)

15. Romko

Ну,який культ,Ольго?Я теж не є прихильником канонічності,ходжу в церкву по святах(хоч щиро вірю в Бога).У мене не спаде корона:) ,якщо я зайду помолитися в любу церкву,чи костьол.Я був і на зібранні християн-баптистів(але не сприйняв - то для мене чуже).
    Все те,що говорить о. Василь,знаходить відгук у моїй душі(і не тільки).Тому люди до нього горнуться,бо відчувають у ньому Священника,а не просто пароха,який промимрить молитву,сховає гроші в кишеню і - будь здоров.Побільше б таких як він,може б і віра в людей була б щирою.

16. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Ромку, таких отців багато. Але, на відміну від Ковпака, вони не зводять людей на манівці, не підбурюють до непокори.
    Щодо левфевристів, то саме вони його і підтримують, в тому числі фінансово. Інше питання, хто і для чого їх звів докупи, бо, фактично, речі вони пропагують геть різні, якщо в то вникнути. Мені приходить на думку лише одна сила. За принципом, "шукай, кому вигідно".

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Він був у Московському Патріархаті, я про це читав. Читав його біографію - досить кучерява.... біда о.Василя в тому, що він не може і не хоче прийняти послух, робить як заманеться, а довірливий народ легко обдурити....

18. Romko

http://www.traditional-church.com.ua/books/persecuted_tradition/part1.php#01
    Не знаю,що тут є крамольного.Видно люди на Рясне дуже дурні і не можуть відрізнити добра і злаЗ 1989 року не розпізнати москаля...
    А,православна церква в Рясне чомусь напівпуста.От,тупі люди...

19. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Та не москаль він. Найбільша халепа в тому, що він щирий у своїх переконаннях. А гординю свою плутає з жертовністю. Плюс - має певну харизму. У нас люди впринципі схильні шукати харизматичного лідера, і священик дуже часто заступає Бога - прикладів таких, особливо по селах, безліч, коли священик і п'яниця, і хапуга, а на будь-які наміри єпархії якось цьому завадити, люди горою за нього стануть. А тут - наче ж і праведник. От хтось і вирішив зіграти на цьому. З одного боку - підтримка людей, з іншого - хтось нашептав про нього левфевристам, і ті почали з найблагішими намірами фінансувати його діяльність. От так спільно люди і стороння сила виховали опозиціонера, котрий, в свою чергу, будучи в цьому оточенні, не помічає свого відступництва, і зводить за собобю людей, котрі йому довіряють. Адже, свідомо приймаючи участь у богослужіннях екскомунікованого священика, ці люди поповнюють гріх. І вина за це великою мірою саме на Ковпаку. Саме він несе відповідальність за зведених людей.

• Подобається Подобається x 1
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Він не москаль... але був у московському патріархаті.

а де твій аватар? :)