відкриття кав'ярні

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем stasiv, 21 січ 2010.

  1. stasiv

    stasiv New Member

    Форумчани, я планую відкрити кав'ярню-цукерню. Для цього мені потрібно багато інформації, а саме, хто може підказати виконаця дизайну у Вероніці або Цукерні. Також мене цікавить інформація, чи хтось знає де вони закуповували обладнання для випічки, цікаво, а яка у їхніх працівників заробітна плата.

    Може хтось може підказати корисні поради щодо цього напрямку бізнесу.

    Дякую.
     
  2. вільний_слухач

    вільний_слухач Well-Known Member

    а їм хто поради давав?
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Locke

    Locke невиправний реаліст

    Google точно знає де взяти обладнання.

    Ну цього вам ніхто не скаже. Якщо хочете мати кваліфікованих і відданих справі працівників - самі придумайте їм рівень зарплати, але перед тим обміркуйте, чи Ви змогли би прожити на таку зарплату і мило усміхатися клієнтам, гордитися своїм місцем праці і не думати, як вкрасти чогось з роботи додому і в вільний час займатися пошуками нової кращої роботи.
     
    • Подобається Подобається x 5
  4. Arthur

    Arthur Well-Known Member

    Попитайтесь в агенціях по підбору персоналу. В солідних агенціях повинні знати таку інформацію.
     
  5. Romko

    Romko Дуже важлива персона

    Як то файно...:good:

    Гугля знає...:nea:
    О...тут по адесу...:sorry:
    Бо на ЛФі є свій кваліфікований дизайнер.
     
    • Подобається Подобається x 4
  6. stasiv

    stasiv New Member

    Знаю, точно, що власник їздив в Австрію і там черпав інформацію.

    В нього з фінансами набагато краще ніж в мене от і мав можливість частенько старовинний Відень відвідувати.

    ---------- Додано в 10:22 ---------- Попередній допис був написаний в 10:13 ----------

    Питання філософське. От в мене хороша робота, велика зарплата і я горжусь, що працюю де-юре на державу, а де-факто на SCM, але роботу з інтервалом раз в півріччя шукаю.

    Відійшов від теми. Мабуть там зарплата фіксована, можливо премія за обсяг реалізації є, проте там попит завжди великий тому і додаткову зарплату їм не платять.

    Я думаю, що для початку зарплату необхідно встановити невеличку, а частину в залежності від продаж, а далі зменшувати боеуси, а збільшувати оклад, при тому забезпечувати постійний ріст зарплати.

    ---------- Додано в 10:41 ---------- Попередній допис був написаний в 10:22 ----------

    а як його звати, як його знайти.

    дякую
     
  7. Locke

    Locke невиправний реаліст

    Боюся, що це не зовсім вірний підхід для початку. Щоби завоювати клієнтуру потрібно мати принаймі декілька фахових працівників, а не молодих-зелених, які не знають специфіки роботи і не мають досвіду. Таких мабуть потрібно буде переманити звідкісь, або знайти серед тих, що тимчасово не мають роботи. А справжній фахівець знає собі ціну на ринку праці і ніколи не погодиться на маленьку зарплату і обіцяні, можливо нереалізовані бонуси. Тим більше, що бізнес може як то кажуть "не піти" не по їхній вині, а з певних об'єктивних причин, наприклад місце розташування, ціни, дизайн, асортимент тощо. Я знаю одне кафе, де кілька разів мінялися власники, а люди все одно туди не йшли, хоча, на мій погляд, там було все більш-менш нормально. І тепер вже кілька місяців воно стоїть зачинене. А в декількох кафе поруч повно відвідувачів як було колись, так і тепер, не розумію чому.
    Принаймі я після співбесід раджу директору нашої фірми не приймати на роботу людей, які погоджуються на мінімальну зарплату, бо від таких буде і мінімальна віддача (добре хоч би не нашкодили престижу фірми). В питанні підбору кадрів звичайно завжди є певний ризик, як і у всьому бізнесі. Тому я дотримуюся думки, що потрібно брати більш-менш кваліфікованих людей з випробувальним терміном і достойною зарплатою та певними бонусами, а там буде видно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Romko

    Romko Дуже важлива персона

    Прошу дуже.
    Ось тутечки.
     
а де твій аватар? :)