Форумчани, я планую відкрити кав'ярню-цукерню. Для цього мені потрібно багато інформації, а саме, хто може підказати виконаця дизайну у Вероніці або Цукерні. Також мене цікавить інформація, чи хтось знає де вони закуповували обладнання для випічки, цікаво, а яка у їхніх працівників заробітна плата. Може хтось може підказати корисні поради щодо цього напрямку бізнесу. Дякую.
Google точно знає де взяти обладнання. Ну цього вам ніхто не скаже. Якщо хочете мати кваліфікованих і відданих справі працівників - самі придумайте їм рівень зарплати, але перед тим обміркуйте, чи Ви змогли би прожити на таку зарплату і мило усміхатися клієнтам, гордитися своїм місцем праці і не думати, як вкрасти чогось з роботи додому і в вільний час займатися пошуками нової кращої роботи.
Знаю, точно, що власник їздив в Австрію і там черпав інформацію. В нього з фінансами набагато краще ніж в мене от і мав можливість частенько старовинний Відень відвідувати. ---------- Додано в 10:22 ---------- Попередній допис був написаний в 10:13 ---------- Питання філософське. От в мене хороша робота, велика зарплата і я горжусь, що працюю де-юре на державу, а де-факто на SCM, але роботу з інтервалом раз в півріччя шукаю. Відійшов від теми. Мабуть там зарплата фіксована, можливо премія за обсяг реалізації є, проте там попит завжди великий тому і додаткову зарплату їм не платять. Я думаю, що для початку зарплату необхідно встановити невеличку, а частину в залежності від продаж, а далі зменшувати боеуси, а збільшувати оклад, при тому забезпечувати постійний ріст зарплати. ---------- Додано в 10:41 ---------- Попередній допис був написаний в 10:22 ---------- а як його звати, як його знайти. дякую
Боюся, що це не зовсім вірний підхід для початку. Щоби завоювати клієнтуру потрібно мати принаймі декілька фахових працівників, а не молодих-зелених, які не знають специфіки роботи і не мають досвіду. Таких мабуть потрібно буде переманити звідкісь, або знайти серед тих, що тимчасово не мають роботи. А справжній фахівець знає собі ціну на ринку праці і ніколи не погодиться на маленьку зарплату і обіцяні, можливо нереалізовані бонуси. Тим більше, що бізнес може як то кажуть "не піти" не по їхній вині, а з певних об'єктивних причин, наприклад місце розташування, ціни, дизайн, асортимент тощо. Я знаю одне кафе, де кілька разів мінялися власники, а люди все одно туди не йшли, хоча, на мій погляд, там було все більш-менш нормально. І тепер вже кілька місяців воно стоїть зачинене. А в декількох кафе поруч повно відвідувачів як було колись, так і тепер, не розумію чому. Принаймі я після співбесід раджу директору нашої фірми не приймати на роботу людей, які погоджуються на мінімальну зарплату, бо від таких буде і мінімальна віддача (добре хоч би не нашкодили престижу фірми). В питанні підбору кадрів звичайно завжди є певний ризик, як і у всьому бізнесі. Тому я дотримуюся думки, що потрібно брати більш-менш кваліфікованих людей з випробувальним терміном і достойною зарплатою та певними бонусами, а там буде видно.