Вічне жуваття про заперечення Вічного життя

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 24 лис 2009.

1. Василь

Василь Well-Known Member

Продовжую дискусію, що розпочалась в іншій гілці

Ви мене заінтригували: а, якщо я визнаю, що воно є, і в мене буде об’єкт пізнання, а потім я візьму свої слова назад і скажу, що вічного життя немає, то що станеться з тим об’єктом пізнання, який в мене вже був?

2. Locke

Locke невиправний реаліст

- Чи хотіли б ви мати життя вічне?
    - Ну... Хіба якщо підвищать пенсію.
    (Фрагмент діалогу з фільму "Моя прекрасна няня")

• Подобається Подобається x 1
  3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Втративши об’єкт пізнання ви втратите шанс отримати нові знання, які можуть змінити ваше світосприйняття і зробити їх реалістичними, а не вами вигаданими. Відповідно ваше життя може стати більш змістовнішим і цілеспрямованим.

4. Василь

Василь Well-Known Member

Проблема лише в тім, що вічне життя є лише вигаданим. Ніхто з віруючих в нього не може зрозуміло сказати, що воно конкретно означає. Іншими словами, вічне життя взагалі ніяким життям не є!

5. Locke

Locke невиправний реаліст

І мабуть не скаже. Бо не можна до кінця зрозуміти - яке воно, де і як буде відбуватися. Чи то в тілесній формі, чи безтілесній. Чи на Землі, чи де? Чи описане в Біблії в Откровенні слід розуміти буквально, чи алегорично? Нам цього мабуть не збагнути.

6. Василь

Василь Well-Known Member

Все, що описане в біблії, треба розуміти як фантазії людей, які не знають, що таке життя. І писане воно саме для таких же людей, що не знають, що таке життя.

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Не обов’язково бути віруючим, щоб зрозуміти, що життя вічне є можливе. Віруючі знають точно, що воно є , а атеїсти лише здогадуються. Візьміть хоча б матерію, вона може видозмінюватись, але не зникає зовсім. Життя людини теж може видозмінитись, але не може зникнути.
    Кінець толерантній розмові.

Ото ж тему можете закрити.:wacko:

• Подобається Подобається x 1
  8. Василь

Василь Well-Known Member

Життя, звичайно, не може зникнути, але людина вмирає, а це означає ніщо інше, як кінець життя. Йдеться про тих, хто вже вмер, а не про тих, хто лише в комі і може ще ожити.

По-перше, не можу, а, по-друге, не бажаю, бо я передбачаю, що ця тема буде довгою й цікавою.

9. Arthur

Arthur Well-Known Member

Як це фантазії людей? А що робити з історичними фактами, які описані в Біблії, і які підтверджені сучасною наукою.

10. Василь

Василь Well-Known Member

В біблії не описані історичні факти вічного життя.

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ваш допис свідчить про те, що у вас відсутні початкові базові знання, а отже ваші висновки приречені на помилковість.

12. Arthur

Arthur Well-Known Member

Давайте логічно, частина фактів описаних в Біблії наукового доведені. Друга частина науково не спростовані. Якщо вони не спростовані, це не означає, що це не правда. (50/50). А враховуючи те, що частина фактів була правдивою, то ймовірність того, що і не доведені факти правдиві повинна бути більше ніж 0,5.

13. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

у вас тіло - відчуття і інстинкти є ? (перша сигнальна система)
    у вас душа- почуття і логіка є ? (друга сигнальна система)
    у вас дух - передчуття і совість є? (третя сигнальна система)

ви хотіли цікаве спілкування, постарайтесь відповісти будьласка.
    ви цікавий співрозмовник , упереджений але цікавий, з вами не подрімаєш))))))

14. Василь

Василь Well-Known Member

Отже, Ви вмієте свідчити. Тільки не доказувати свої твердження.

Я не знаю, що там доведено, а що є спростовано, але історичних фактів вічного життя в біблії нема ніяких.

У мене є тіло, психіка, логіка і совість, але души в мене немає. Я бездушний.

15. Нецікавий

добре... підходить...)))) казирна відповідь))))

а тепер, я буду на ти....))))

твоя психіка, логіка і совість перебувають у видимому стані чи в невидимому?

можна совість мочалкою буквально потерти?, або логіці пару шурупів буквально вкрутити? інстинкти потрогати?))))))))))

16. Василь

Василь Well-Known Member

З точки зору фізики психіка є квантовим об"єктом. А про квантові об"єкти відомо, що при спробах їх спостерігати вони руйнуються. Тобто, якщо спробувати побачити психіку, то вона при цьому експерименті перестане бути психікою. Іншими словами, якщо Ви намагаєтесь контролювати психіку людини, то ця людина захворіє психічною хворобою. Тому психіку заборонено спостерігати. Особистість є автономною системою і саме тому здоровими є лише такі суспільства, в яких існує свобода сумління.

Тільки я не зрозумів, до чого тут вічне життя?

17. Нецікавий

а до того, що твоя невидима психіка походить від грецького слова псіхея(душа), і нехай вона для тебе є квантовим об'єктом, інстинкти також є невидимими, і память також є невидимою, і думки і почуття.
    І люди, якщо ти помітив, живуть так ніби ніколи не помруть.

а тепер, ти ж фізик, уяви існування всього цього в не тіла. звичайно, що неуявляєш, бо я також неуявляю, тому і вірити в напряг, бо люди неуявляють себе без свого мяса.
    уяви як всі твої невидимі імпульси, живуть в не тіла і потрапляють або в одне інформаційне поле (пекло) або в друге інф. поле (Царство Небесне )
    і якщо в раю--- вічне життя невидимих почуттів, відчуттів і перечуттів, емоцій і т.д . то аналогічно у пеклі -----вічна смерть.

все видиме тимчасове а невидиме вічне, гадаю, що Енштейн би з цими словавми погодився, адже кажуть що він був віруючим.

а тепер легенькі питання)))) дай відповідь будь-ласка...

чи є межа досконалості?
    і нащо життя, яке закінчується смертю назвали "життям". ?

18. Василь

Василь Well-Known Member

Про це вже я писав у відповіді Олені, а саме, по-Вашому виходить, що, якщо я це не уявляю, то вічного життя немає. А не уявляю я це тому, що психіка немає внутрішнього джерела енергії, для того, щоб існувати поза живим тілом. Так що вся Ваша теорія ніяк до життя не стосується!

Решта питань, на мою думку, теми не стосуються.

19. Нецікавий

По перше ваше життя не є життям бо закінчується смертю.
    Життя -це постійний рух, і якщо він припиняється то це смерть.
    тому якщо я після життя іду в смерть, то це скорше існування.
    аналогічно з розвитком якщо ви як фізик зупинились на досягнутому в розвитку, то ви як фізик померли, якщо я перестав розвиватись,- я помер, хоча моє тіло ще існує, але вже не живе.
    не заскладно?
    а з відки беруться психопатичні
    припадки і дії,якщо психіка немає внутрішнього джерела енергії, тоді що являється її джерелом??? бо якщо нема джерела, то нема і психіки))

20. Василь

Василь Well-Known Member

Іншого життя у нас немає. Життя розвивається еволюційно, але, щоб розвиватись, треба бути живим. Мертві не розвиваються. Всі існуючі форми життя закінчуються смертю. У нас немає інструменту такого впливу на організм, який би дозволяв уникати смерти. Але в майбутньому, можливо, знайдуться способи омолодіння. Зараз це поки що є фантастикою.

Припадки та інші психотичні дії відбуваються тому, що психіка черпає з енергії, яку накопичує живий організм. Психіка є функцією нервових клітин, які називаються невронами. Чи Ви зустрічали десь дані, що неврони можуть жити самостійно, окремо від організму? Я не зустрічав.

а де твій аватар? :)