Вибираємо кухонну техніку: пароварка vs. мультиварка

Тема у розділі 'Електроніка', створена користувачем Іспанка, 2 лип 2013.

1. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Нещодавно вирішила грунтовно взятися за себе і своє здоров"я і перейти на здорове харчування. Відповідно, постало питання вибору девайсу для приготування корисної і смачної їжі. Наразі в мене дилема що обрати - мультиварку чи пароварку. Тому в процесі вибору назріло кілька питань:
    1. Що краще - мультиварка чи пароварка (з точки зору здорового харчування)?
    2. Яка функціональна різниця між ними?
    3. На що насамперед звертати увагу при виборі девайсу?
    4. На які фірми/торгові марки ви б порадили звертати увагу?
    Буду дуже вдячна за допомогу у виборі:)

• Подобається Подобається x 1
  2. yasam

yasam Well-Known Member

3. Іспанка

А написати свій відгук по темі слабо?;) Знайти в гуууглі посилання на москальські жіночі сайти я й сама можу (але дякую вам за турботу:) ). Цікавить думка користувачів ЛФ, я їм більше довіряю:yes:

4. yasam

yasam Well-Known Member

Ну удачі

5. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Іспаночко, мультиварка однозначно краща за пароварку.
    Адже у мульті є функція готування на пару, крім того, що вона поєднує в собі ще купу інших функцій.

Можна готувати йогурти, каші, перші та другі страви, випікати сирники та бісквіти.

Використання мультиварки значно зменьшує використання жирів в приготуванні страв.

Там нічого не перекипить і не пересмажиться чи перевариться, мультя сама приготує і відключиться. Значно економиться час.Можна запрограмувати на ранок кашу , мультя приготує і сповістить тебе , що час вже снідати. А якщо ти навіть знову задрімала - буде турботливо зберігати твій сніданок гарячим ще дуже довго.

Принцим роботи мультиварки загалом скрізь однаковий.

Звертати уваги потрібно на об"єм банячка, кількість програм та потужність. Середня "золота середина" становить 700 Вт.також звернути увагу на покриття банячка.Воно може бути тефлонове або є ще з мармуровим напиленнямЗвичайно, що це впливає і на ціну.

Найбільш розкручений бренд - це Панасоніки, Декс, Мулінекс та Оріон.
    У мене Філіпс., в принципі- це аналог Декса.
    Задоволена - не передати.!:yahoo:
    Навіть не дуже вправна господиня з мультваркою буде кухарка-ас.
    Найбільш юзана програма - Тушкування,.тут необмежені можливості. Хоч борщ, хоч холодець, або кабачкову ікру - все на цей режим.

Ой, я можу безкінечно співати оди мультиварці:haha:
    Пароварка- надто вузькоспеціалізованний девайс.Тому я за мультю!

А ще не треба її боятися. Це звичайний електробаняк у футлярі з герметичною кришкою та таймером:)

• Подобається Подобається x 6
  6. yasam

yasam Well-Known Member

чайник більше має

7. Alias

Так чайнику потрібна потужність, щоб за хвилину закип"ятити 1, л води. Мультиварці того не потрібно.Їй поспішати немає куди. Тихесенько , не поспішаючи за годинку зварить , наприклад, плов.
    Не треба плутати скороварки ( вони й коштують як збитий літак..тисячі три) з мультями-повільноварками.

• Подобається Подобається x 4
  8. Іспанка

Ось тут детальніше, будь ласка. Власне, я хочу мультиварку невелику (2-3 літри буде достатньо, фактично готуватиму для себе і для мами, тато в мене від такої іжі носа верне; йому подавай всьо смажене і жирне:bad:). Ті моделі, які я переглянула, мають потужність 400-450 Вт. То мабуть мало?:sad:

Іруська, а можеш показати яка в тебе?:) Пруфлінк в студію:)

О, то про мене:)))

9. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Вот такая вам вполне подойдёт.И не смотрите . что там объём 5 литров.В реале это 3 литра рабочего объёма , остальное запас на кипение и брызги . :)

• Подобається Подобається x 2
  10. Alias

І я про тебе:haha:

Краще на 4,5 л.Зварити меньше завжди можна, а от більше ...проблема.
    Наварити борщу банячокі тато буде їсти, навіть не помітить, що жиру не так багато.

Не можу знайти саме свою 3037
    Але ця така ж сама
    Мультиварка PHILIPS HD 3036/03 Нерж. сталь/серебристый
    Подробнее: http://bt.rozetka.com.ua/112986/c112986/

11. Іспанка

Ну спасибі:)))
    Та ми не такі вже й великі їдуни, нам і 3-літрову буде достатньо:)

12. Alias

Нєа!:nea: Малувато буде..
    Корисного об"єму буде ще меньше. Ти ж не будеш готувати під саму зав"язку. То тільки здається, що 4 л багато. Насправді не так то вже й багато.
    Хм...а про перспективу чого не думаєш? А раптом зять? о_О

13. Іспанка

Та який зять, ти що:nea:

Я от тепер міцно задумалася. Просто боюся по бюджету не вписатися.:scratch_one-s_head:

14. Alias

Я свою брала за 1190 у Фокстроті, в тирнеті вона дешевша.
    Можна бюджетну купити Оріон вона щось грн до 600 коштує. Декс 60 теж до тисячі.

• Подобається Подобається x 2
  15. Іспанка

16. Alias

Декс 60 бери.

17. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

А вот тут Вы неправы , девчата.Маловато там программ , ой маловато.
    Кстати, рекомендую вот этот форум почитать.Там весьма толково обсуждают мультиварки по моделям.А уж насколько хорош раздел рецептов!!!
    Вы уж извините , что влез в Ваш разговор без спроса.
    Кстати , на этом форуме можно заказать дополнительные чаши для мультиварок.Опыт показывает , что лучше иметь три разных.Тефлоновую , керамическую и обычную металлическую

---------- Додано в 08:34 ---------- Попередній допис був написаний в 08:17 ----------

Alias, а Ваша мультиварка имеет программу "Мультиповар" ? Может поддерживать температуру 60 С определённое время? Если да , то вечером могу подкинуть рецептик один.Я его адаптировал под мультварку.

18. Alias

Мультиповара у мене немає.
    А температуру підтримує до 24 год. Чекаю від Вас Ваш супер-пупер рецепт:)
    Я вважаю, що 12 програм достатньо. Всі основні функції є, деякими я навіть не користуюсь.Програма "Суп" взагалі зайва, тому що там страва надто кипить.Цю програму успішно замінює прога "Тушение".

От банячки додаткові навіть дуже потрібні.А ще краще парочку мільт мати. Щоб одночасно готувати дві страви.
    Спеціальними рецептами користувалась пару разів. Потім сама всі свої рецепти адаптувала під мультю і більше в ту книжечку не заглядую.

19. redfox

redfox Well-Known Member

я - за Мультиварку - сама стала обладательницей чудо кастрюльки 2 недельки назад) радааааа)
    рыбка на пару, овощное рагу пока все, что я смогла осилисть. но при том, что до не у меня ужина нормального вобще не было - просто сказака)

у меня панасоник 181

20. -

а де твій аватар? :)