Вже давно маю боржок перед нашою Олею, котрій обіцяла підібрати витримки з законодавства про права пацієнта для вагітних. Взялася, а потім загрузла в роботу, і закинула. Однак мислевірус пішов, і це зробила замість мене форумчанка з Котока. Ось результат: http://www.privivok.net.ua/node/146 Думаю, багатьом буде корисно. Може виникнуть питання, спробуємо їх вирішувати разом.
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта в нас обмінні карти в ЖК обіцяють видати на 30 тижні, але знаю кілька випадків коли видавали пізніше це дуже зле, бо пологи можуть бути швидше і тоді вагітна буде без карти
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта обмінну карту отримала практично зразу, але результати деяких аналізів там не пишуть, а на прохання показати кажуть:"вам того не треба, ви не розберетесь, я скажу, що треба". дуже дивувались, коли деякі результати перексерила. результати посіву на стафілокок так і не вибила. не кажучи про пояснення мотивів призначення того чи іншого препарату (також прошу це робити)
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта ну і де народжують без обінної карти або з незаповненою обмінною картою? по-моєму там ще обов’язково має бути печатка мені видали обмінну карту на 38 тижні, бо лікарка чекала на гроші в кінці- кінців за 150 грн. я отримала майже незаповнену обмінну карту без печатки а всі аналізи я здала, всі були нормальні і вагітність протікала нормально на карту я не звернула особливої уваги а лікар напевно звернув, бо мене поклали в обсерваційне відділення я навіть не відразу зрозуміла в якому я відділенні туди кладуть з: "екстрагенітальною та акушерською патологією, проводиться обстеження в межах програм пре концепційної профілактики природженої патології: УЗД вагітних жінок, визначення АФТ, біопсія хоріону, амніоцентез каріотипування плода та молекулярно-генетичний аналіз." ніяких патологій і в помині не було і нема і що я робила в тому відділенні? в двох жінок з палати було кесарське, в одної до того ж цукровий діабет мабуть з такими діагнозами кладуть в це відділення але думаю і не тільки з такими, тому я дуже розізлилася, що я там опинилася а ніхто нічого не пояснює, треба про все самому наперед думати а звідки я все мала знати? то ж перша вагітність
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта Я свою обмінну карту ледве вибила в лікаря. Тоді була якраз на 30-му тижні, хотіла йти в роддом домовлятися з лікаркою за пологи. А як йти без обмінки? От я і вирішила взяти її в лікаря, в якого стою на обліку. Тим більше, що мої подружки розказували, що їм видали обмінки при ставанні на облік і дуже дивувались і були обурені, що я на 30-му тижні ще не маю на руках обмінки. Так от, коли я прийшла до лікаря і попросила обмінну карту, він з обуренням сказав:"Ти що вже родити зібралась? Нащо тобі обмінна карта?" Після дзвінків і походів моїх батьків до нього, він все ж таки видав мені обмінку з великим небажанням і незадоволенням. Уявляєте? А є ж багато випадків коли пологи починаються раніше. І що тоді робити без обмінки? Родити в дома?
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта Та не переживайте Ви ТАК... Народжують чудовенько дома. (і "картою" не паряться). Це не ТАК страшно, як його малюють...
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта лікарі самі до цього провокують, а потім обурюються, коли таке відбувається.
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта Я вже не переживаю. :rolleyes: Мені залишилось не більше трьох тижнів :D і про пологи вже домовилась. А от вдома родити:eek: я б добровільно нізащо не наважилась. Додано через 1 хвилину Легко казати. Ви ж не збираєтесь народжувати.
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта Тепер - точно не збираюся. Але одне можу сказати точно: пацієнт завжди правий (має право, а не зобов'язаний). І це варто пам'ятати (з обмінкою, чи без). Навіть, якщо "залишилось не більше трьох тижнів".
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта я таких випадків знаю кілька так що іноді обмінна карта то проблема для вагітних
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта Будьмо точними: проблема - не карта, а ЖК, котора "не видає"...
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта так, а ще точніше - навіть якщо видає, то майже незаповнену і без печатки таке враження, що ту карту яку отримала я сама могла на коліні написати а про те що я дійсно була на обліку крім даних аналізів мала би свідчити ще й печатка ЖК і лікаря
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта натомість, думаю, що якщо вагітна пошлеться на інструкцію №113о ще й з цитатою, то їй карту видадуть. а потім вся ЖК буде переривати шафи і панічно шукати ту інструкцію. (Принаймні, коли мій чоловік в санстанції так доводив, що відмову в нього лікар прийняти зобов'язаний, то вони всі як мурахи бігали, наказ шукаючи).
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта жінки без обмінної карти повинні народжувати в обсервації це за законом, що ж до того кого туди кладуть, то це жінки які мають вірусні, бактерійні захворювання, жінки з температурою чи якоюсь соматичною патологією , а також віл інфіковані, туб інфіковані та жінки що відносяться до асоціального типу
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта ну і до чого це ви? якщо пологи в ПБ, то краще мати нормально оформлену обмінну карту чи обсерваційне віддлілення для здорових теж підходить? (я в курсі що ви знаєте спосіб, але говоримо ми тут про інше)
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта Як? Ми про права?... А право народжувати Дома ніхто не відбирав...
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта не відбирав. Але й по-людськи народжувати в пологовому - теж. Для більшості жінок це питання актуальніше, ніж ДП
Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта та от власне я просто хочу попередити аби всі мали нормально оформлену карту що сама знаю, про те і поперджаю про всяк випадок Додано через 2 хвилини і з картою яка не заповнена або не має печатки і прізвища лікаря це всеодно що її нема чи як? здоровим не дуже приємно туди попадати тільки через тупість лікаря ЖК бо можна вийти нездоровим