Ви готові змінити своє громадянство заради більшою зарплати?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем lanka, 11 січ 2008.

1. lanka

lanka Well-Known Member

Я кажу ні. Усім тим, хто намагається виїхати з моєї країни, виїжджає, і переконує іноземців у тому, що заради комфорту усі українці готові виїхати закордон (в країну з більш комфорнішими умовами проживання) і не тільки там залишитися, а й пожертвувати своїм громадянством. .
    Річ у тім, що мати мого хлопця вийшла заміж за німця і скоро стане громадянкою цієї країни. Німець вирішив, що нам теж треба допомогти і що найкращим подарунком для нас буде німецьке громадянство. І ось місячні перемовини так і закінчилися нічим. Він мене переконує у тому, що за патріотизм нічого не купиш, а я вже втомилася наводити совї аргументи.
    А ви б проміняли своє громадянство на більшу зарплату, нову квартиру, машину, рівнесенькі дороги та нерідну мову?

• Подобається Подобається x 10
  2. bora

bora Well-Known Member

Відповідь: Ви готові змінити своє громадянство заради більшою зарплати?

Хех. мені здається Ви плутаєте громадянство з національністю. Національність - нізащо, і ще б хотілось прославитись на весь світ, щоб він знав, що ось такі українці.. Але то лірика.
    Менше сентиментів в мене щодо громадянства.
    От щодо обов"язків та захисту нашою державою власних громадян. то всьо до одного місця - Ви і самі то знаєте. Громадяни Європи почуваються білими людьми усюди - і в себе і в країнах де є їх посольство.
    Я маю знайомого який прожив пару років у Німеччині, щоб здобути громадянство і повернувся до Львова жити. Нізащо Львів не проміняє на інше місто - це його позиція (Україну теж в тому контексті, він-українець). І така ж сама непохитна позиція - німецьке громадянство! З ним рахуються на відміну від нашого. на жаль:sad:
    Думаю - це варіант.

• Подобається Подобається x 10
  3. Forpost

Forpost Стоїк

Оть карамба ,я тільки про такий варіант хтів написати.Знайомий часом не єврей? Я би громадянство Латвії купив,ось недавно продавали за 70 000 ,а Сихів би не покинув

• Подобається Подобається x 4
  4. lanka

lanka Well-Known Member

Якось воно мені дуже в парі ходить. Звичайно я розумію, що інше громадянство відкриває нові горизонти, але якось воно мені дуже болить, що наш народ, який вирвався закордон, заради ремонтів у квартирах та нових унітазів готовий на все.

• Подобається Подобається x 1
  5. bora

bora Well-Known Member

Хто заради чого. Я себе не можу з такими людьми навіть асоціювати.
    Не знаю чому воно у Вас в парі. Інше громадянство - це для мене не інший рівень життя - а в першу чергу захист і більші можливості, що дозволяє в тому числі навіть бути десь кориснішою українцям та своїй країні... Неправильно воно, певно, ну але такий стан речей... ІМХО

Ідентифікує себе як українець.., тре перепитати)

І ще знаєте, я не думаю. що ті люди котрі емігрували, зробили щось зле. В кожного своя історія - звичайно в когось і егоїстична позиція, а інших загнала туди радянська влада чи вже незалежна Україна. Причин є певно більше, просто не кожен з ними стикається.
    Уявіть - комусь потрібно лікуватись. комусь тре було на скибку хліба заробляти (у нас скрутно більшій кількості людей ніж можна собі уявити), комусь шкода, що дитина недоотримує, чи страшно за криміногенне становище.. не все так однозначно.

6. Forpost

Forpost Стоїк

По п. 3.2.1, указанной Директивы, натурализация предполагает интеграцию в немецкое общество и поэтому для принятия гражданства требуется длительный срок законного проживания в стране, который, как правило, должен быть не менее 10 лет. (Директива по натурализации (Einbuergerungsrichtlinien) от 15 декабря 1977 г. (GMBL. 1978 S. 16, ber. S. 27)

7. Danilo

Danilo Well-Known Member

Так швидко отримав громадянство Німеччини?;) Які підстави, взагалі даруйте я не цікавився законодавством, але якось занадто хутко він впорався.:)

Додано через 1 хвилину
    Ні, адже в Україні життя налагоджується, я краще буду його налагоджувати тут. Тим більше нещодавна тіко новий унітаз придбав - українського виробницьтва, доречи. Та й ремонт зробив.:D

• Подобається Подобається x 7
  8. bora

bora Well-Known Member

Знайомим він став вже після повернення з Нівмеччини) Тому тонкощів не знаю. Уточню при нагоді. Хоча якщо він прожив там 10 років та повернувся - це ж класно!:)) Людям з часом все важче зважуватись на зміни, а тута така свідомість)

9. Danilo

Danilo Well-Known Member

Зараз Samoylov4 прийде, він там мешкає, все розтлумачить.

10. lanka

lanka Well-Known Member

Я теж веду до того, що якщо всі їздитимуть закордон, щоб там пожити кілька років, а сюди повертатися з новим громадянством, то що тут на них чекатиме? хто тут працюватиме, для того, щоб створювати кращі умови для життя? А як шодо свідомого нового покоління?

11. viltis

viltis Well-Known Member

Ремонт в мене в хаті є , унітаз теж ...правда, щось не надто знаю...чи український:)))

А от про зміну громадянства задумувалась. Та й передумови є ..В мене дідо був поляком, бабуся жила на території Польщі до операції Вісла.
    Чого б змінила. Я люблю подорожувати, і повертатись до Львова. Але те, якими очима на тебе дивляться в консульствах,...ті вічно докази, що Я не їду на заробітки ( хоча португальський знайомий мені признався, що з задоволенням би дозволив в"їзд українцям, бо вони працьовиті, інтелігентні і т.д.)...Я б жила і далі у Львові, і далі б говорила українською ..просто не голосувала б....от і все ..

А наша держава не надто дбає про своїх громадян, хоча, я її і люблю безкорисно

• Подобається Подобається x 5
  12. bora

bora Well-Known Member

Займатимуться ті хто можливості оформляти чуже немає.) В нас не стоїть вибір перед 48-ма мільйонами змінити громадянство.) Все таки це одиниці. Приміром у мене як у переважної кількості знайомих не було нагод для подібних міркувнь.
    Їдьте спокійно, а за поколінням ми приглянемо;)))

• Подобається Подобається x 2
  13. lanka

lanka Well-Known Member

:y:

14. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

абсолютно незгідна
    можливість є, нема ніякого бажання
    мені ніде так добре не буде як вдома, це для мене не питання
    і я не хочу вдома навіть за документами бути чужою (громадянкою іншої країни)
    ой, то довго пояснювати, але відповідь на основне питання теми: ні!

15. natty

natty Well-Known Member

Поширена думка, але це далеко не все. Іноземці мають не настільки широкі права в Україні, як може здатися.

При всьому бажанні допомогти, він не може подарувати вам громадянство:) Може хіба що полегшити процедуру набуття, але вимоги в Німеччині досить суворі. І заміжжя, наскільки я знаю, ще не є "золотим квитком"...

Додано через 7 хвилин
    Це по суті завуальоване питання про ставлення до емігрантів, бо змінити громадянство на неукраїнське, живучи весь час у Львові, допустимо, на даний час малореально. Будь-яке громадянство передбачає ценз осідлості, тобто проживання, досить тривале, як тут вже писали, на території тієї держави. Щодо мене особисто, тільки заради того, що ви написали, я б не міняла громадянства. Але якщо би у мене в житті склалася ситуація, коли мені потрібно би було змінити громадянство, я б не стала триматися за українське громадянство як за щось, що робить мене ближчим до України. Громадянство - як не крути, всього-навсього правовий зв'язок особи і держави, а моральний. духовний зв'язок у кожного в душі, і нічим він, крім вашої совісті, не врегульований.

• Подобається Подобається x 12
  16. lanka

lanka Well-Known Member

Та ні, тут зовсім не про це йдеться. Він хороший насправді, і дійсно хоче допомогти спростити процедуру отримати це громадянство, як ви і пишете.
    А стосовно заміжжя, то для мене це не є золотим квитком, щоб пожити закордом. Тут ви глибоко помилятиляєтеся. Більше того ні я, ні мій хлопець бачимо свого майбутнього закордоном.
    Насправді мене більше хвилює те, наскільки іноземці переконані у тому, що ми живемо у "банановій республіці" і що звідси треба драпати

17. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Вчора на Інтері був репортаж по пастикнців. Суть така. Є два брата. Один тут на Україні. Інший в Пакистані, виховоїх своїх і братових дітей. УВАГА. Пакистанського брата просять передати привіт і побажання українському. (!!!) : "Брате, бажаю щоб ти в Новому Році виїхав з України у Європу і забрав нас до себе .. а то нам важко ту жити."

Приклад другий, з Австрією. Однокласник там вчиться. Україна рахується країною третього світу, за рахунок цього ... у нього майже халявне навчання. Він платить там чисто символічно - не велику суму.

18. bora

bora Well-Known Member

Політика..пропаганда...Комусь же вигідно нас такими перед світом виставляти. Особисто я та Ви тому наразі не зарадимо.

19. natty

natty Well-Known Member

Я мала на увазі, що одруження іноземця з українською громадянкою не гарантує миттєвого отримання нею іноземного громадянства, а не те, що це шанс вирватись. Це зроблено для того, щоб зменшити кількість фіктивних шлюбів. Інакше було б дуже легко: вийшов заміж, отримав громадянство, розлучився, вийшов заміж за ще одного українця. він теж отримав громадянство, от вже сім"я вся закордоном, та ще й громадяни відразу:) В ЄС дуже скептично ставляться до українців, громадянством жодна країна розкидатися не буде, його треба заслужити.

• Подобається Подобається x 2
  20. Danilo

Danilo Well-Known Member

Мені вже під 40, і за все життя я ще не бачив такого як учора в метро, на ескалаторі станції "Майдан Незалежності" в Київі. Група молодиків, згуртовано викрикувала гасла, дикі та незрозумілі, російською мовою. Не знаю як їх класіфікувати, запам'ятав лише одне: "Ми хохли, ми хохли, кто не с намі всєм піз...и!!!". Хтось з останніх бешкетників вимкнув рубільника, ескалатор став, а вони пішли швидко наверх, продовжуючи зухвало волати свої гасла, та шукаючи жертву для масакри. Отже не все так просто з вихованням... Без батька, без мати й поготів.

Додано через 2 хвилини
    То з Московії треба тікати.;)

а де твій аватар? :)