Доволі часто доводиться чути (особливо з вуст лікарів) про так званий "весняний авітаміноз". Чи існує він в принципі? Чи відчуваєте його? Які симптоми (загально і конкретно у Вас)? Чим зумовлена поява саме весняного авітамінозу? Та й зрештою, як (і чи потрібно взагалі) його лікувати? П.С. Капці в сторону медицини/фармацевтики вітаються
ага в"ялість, хочеться спати і на роботу ходити не хочеться. А ще помічаю погіршення стану шкіри, та й настрою в цілому. це ж не клінічний випадок, а повязаний лише з сезонністю нашого клімату. Ми з чоловіком весною вживаємо курс будь-який недорогих вітамінів (а не за 120-250 грн. як рекомндують лікарі-фармацевти) і з задоволенням переходимо на весняну зелень Як правило, перед літньою відпусткою знову-таки зявляеться бажання до роботи
Кращі ліки від авітамінозу для мене це стакан теплої води куди додаю ложку меду чайну і вичавлюю трохи соку лимона. Зранку випиваю і можна йти по справах. Також добре допомагають вітаміни Супрадін.
А в чому власне проблема весни як сезону? Чи весною менше вітамінів ніж зимою? П.С. В мене особисто навпаки - весною тіло "пробуджується" після зимової сплячки Правда цього року пробудження шось затягнулось ---------- Додано в 11:55 ---------- Попередній допис був написаний в 11:53 ---------- А якщо їх не вживати, то стан наскільки погіршується? Це при вживання вітамінів чи без них?
зимою звичайна людина вживає менше вітамінів з їжею, ніж влітку чи восени + значно знижена тривалість сонячного дня. Таким чином наприкінці зими - на початку весни у людини МОЖЕ виникнути гіповітаміноз. Тобто зниження вітамінів в організмі, а не Авітоміноз - повна їх відсутність. ---------- Додано в 11:18 ---------- Попередній допис був написаний в 11:14 ---------- це ж не наркотики такої супер явної залежності навряд чи поміте кожний за собою. Але дуже часто гіповітамінози впливають на громональний фон організму, і через деякий час можуть проявлятися різними захворюваннями. Негатив фармацевтики я бачу в тому, що пропагандуються саме дуже дорогі препарати. Деякі лікарі в свою чергу навязують БАДи. А з урахуванням, що саме в цій сфері медичних препаратів 90% фікції?
Знак + в цьому реченні сумнівний. Імхо знижена тривалість дня якраз природою і задумана щоби компенсувати нестачу вітамінів взимку, нє? Менший день -> менша активність -> менший розхід енергії. З настанням весни день збільшується, але й з'являються нові джерела вітамінів, тобто знову ж врівноважено все Мене цікавить не так залежність, як те, чи з початку прийому вітамінів Ви відчули полегшення?
Так ото ж! Вітаміни дійсно вкрай потрібні! Даю свої родині кожної зими і весни. Завжди. А апетити фармацевтичної галузі незалежні від пори року. Вони завжди своє візьмуть. І вони не просто хочуть жити... Вони хочуть жити і живуть ДУЖЕ добре. Бо в таблеточці соті частини грама якогось заліза... Звичайного, хімічно чистого, заліза, в розчинній формі... А коштує одна-єдина таблетка - кілька гривень... Рентабельність - багато тисяч відсотків... І вони задушаться, але цю таблетку жінці чи дитині, яка має анемію від поганого харчування, від бідності..., вони їм цю таблетку за 10 коп не продадуть...
Цього року його не боюсь... Оскільки п*ю вітаміни ще з осені... спершу лікар в якого позвоночник лікую прописав, а тепер мушу їх пити щоб відновилась чуттєвість підборіддя і губи після операції. Так фо... п*ю давно, чемно і стабільно... сама зацікавлена в цьому... Шкода що не сезон на справжні вітаміни, хоча... з сьогоднішньою манією хімічного посипання, не відомо що більш справжніше і корисніше...
Хімічно чисте залізо організмом не засвоюється. В препаратах для доповнення організму залізом воно присутнє у вигляді органічних залізовмісних сполук.
ну й від сезонних підйомів ніколи не відмовляються. Вітаміни, особливо синтнтичні (а в таблетках всі вітаміни синтетичні) є особливо шкідливі від передозування. Хтось колись бачив паталогії від переїдання вітанів? Напевно ні, бо то не вигідна інформація для фармовиробників, а таке трапляється. А тому в 100 разів краще зїсти яблуко, апельсинку, а ніж пити ту хімію. Недостаток вітамінів - набагато краще, ніж їх надлишок, про це слід памятати.
Звичайно, що так. Називається це гіпервітаміноз. Інтоксикація, як і при отруєнні іншими сполуками (зі своїми особливостями залежно від конкретної речовини). Особливо небезпечні, до речі, згадані препарати заліза, із-за того, що ними часто отруювалися діти - ці ліки приймали їх мами, тримали в місцях, доступних для дітей, а ліки мали привабливу для дітей форму.
Від такого лікаря тре тікати подалі... "весняний авітаміноз" - байка. Авітамінози - це важкі патології. Не думаю, що в сучасній Україні вдасться знайти справжній авітаміноз. Якщо людина харчується повноцінно, то їй не потрібне додаткове вживання вітамінів. Деякі вітаміни можуть бути потрібні вегетаріанцям і людям, які на жорсткій дієті (моделі, наприклад). Єдиний виняток - віт Д у профілактичних дозах всім дітям до пів-річного віку (оце, до речі, наші лікарі часто забувають призначити). Безконтрольне вживання вітамінів чи "натуральних травичок" - не припустиме. Авітамінозів нема, а наслідки такого безконтрольного самолікування - є.
Та я ж не про це! От давайте будемо говорити про лактати чи малеати! Я ж написав - у розчинній формі! А хімічну чистоту заліза я мав на увазі не в "хімічному сенсі". А в тому сенсі, що це, хоч і не залізо з металолому, але й не щось надзвичайно дороге. А коштує несамовитих грошей. Хоч потрібне воно в першу чергу незаможним. Що стосується авітамінозів - то вони дійсно можуть бути лише у тих, хто дуже недостатньо харчується впродовж довгого часу, наприклад, неправильно борються з надлишком ваги. Але гіповітамінози - їх багато. Також нерідко зустрічаються дефіцити мінералів та мікроелементів. Наприклад, коли у вас погіршується зір, особливо при недостатній освітленості, і при цьому посилено сохне та лущиться шкіра - можливо, у вас гіповітаміноз А. Або, якщо у вас втомлюваність та часті застуди, то можливою причиною може бути гіповітаміноз С. Відомо, що в деяких місцевостях існує тотальний дефіцит йоду. Таке саме відомо про фтор. І перші, і друге призводить до важких наслідків. Також, найчастіше у жінок похилого віку, часто спостерігається дефіцит кальцію і пов"язані з цим важкі деформації кісток та навіть переломи... Продукти харчування, які ми споживаємо, часто не мають достатньої кількості вітамінів, тому що сучасні методи вирощування, траспортування та тривалого зберігання призводять до втрати вітамінів. Які там вітаміни в тому яблуці, яке зберігалося півроку? Чи в картоплі, яка лежить 8 місяців? Чи навіть у апельсині, який зберігається 2 місяці в холодильних камерах?
Слабкість, сонливість, лінивість - то все в мене є. Але чи від браку вітамінів? Щодня їм якісь фрукти, раз на тиждень самовидавлений сік з моркви-яблук-бурячка, овочі теж їм щодня і не менше, ніж влітку. Може то просто втома від зими, сірості, холоду?
Ну зважтеся на героїчний поступок на благо людству. Попийте полівітаміни. Про все напишіть на форумі. Кращі з ваших повідомлень викарбуємо на вашому пам"ятникові, якщо щось піде не так... Я, наприклад, вже кілька років ставлю експерименти на власних дітях. Коли вони взимку чи весною приходять зі школи, не верещать і не б"ються, а одразу лягають на кілька годин спати - я починаю давати їм полівітаміни. Через день - вони верещать, бігають на вулиці і б"ються до самого вечора. Щодо овочів-фруктів - я вже писав: ну які там вітаміни, коли все це зберігається понад півроку неживим...
А я своїм даю мед, і вони бігають і верещать цілими днями, може то зробити перерву, щоб хоч трохи спокою було :girl_flag_of_truce:?