Весільне агенство....

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Jasmin, 28 чер 2008.

1. Jasmin

Jasmin Well-Known Member

От виникла у мене думка відкрити чи то розпочати власну справу у вигляді весільного агенства;)
    І от сижу і думаю з чого розпочати?? і чи варто взагалі розпочинати? переглянувши наші місцеві газети та інтернет зробила висновок, що конкуренція на цьому ринку не є досить великою (поки що принаймі;))
    розпочати варто мабудь із бази фотографів, операторів і т.д.
    Але от як із ними співпрацювати? І з чого тому заробітку братися...
    Провівши експеремент.. обдзвонивши кілька агенств суть вловила.. за те що вони підбирають оператора (фотографа) потрібно їм сплатити 50грн. а от чи беруть ті агенства щось із самих фотографів та операторів, за те, що дають їм клієнтів?.... напевно ні... але всетаки... можливо є тут хтось хто співпрацює з такими агенствами... можливо підкажете щось;) а можливо не проти додатися до бази мого майбутнього агенства?
    Буду Вам дуже щиро вдячна;)

2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Відповідь: Весільне агенство....

розпочати треба з бізнес-плану
    все починається з планування :)
    прочитайте в неті, гляньте на приблизну форму бізнес-планів і будете знати які питання вам треба з'ясувати для початку

Додано через 1 хвилину
    успіх справи залежить від ефективної організації роботи

• Подобається Подобається x 4
  3. Jasmin

Jasmin Well-Known Member

прочитала все, що тільки можна... бізнес план проглянула... от тільки не зрозуміло як з тим розрахунком бути? не хочеться налякати когось тим, що я хочу щоб мені за клієнта дали енну суму... чи беруть за клієнта з оператора(фотографа і т.д.), чи ні?? ось це питання мене зараз найбільше турбує...:ninja:

100% згідна;)

4. nastinka

nastinka відсутня

це точно, і в мене біля роботи весільний салон, ще жодного разу не бачила щоб у нього хтось заходив :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

йдеться про агенство, яке має займатися організацією весіль, якщо я все правильно розумію
    ідея непогана, якщо хтось любить таку організаційну роботу
    але треба вміти в першу чергу зі всіма про все домовлятися, вирішувати конфлікти і т.д.
    бо то робота з людьми
    а робота з людьми то непроста робота :crazy:
    хоча цікава, навіть дуже

ну але то все лірика, бізнес має приносити гроші :)

Додано через 2 години 14 хвилин
    і я тут придумала дещо, бо мені стало цікаво :)

можливий такий варіант дій:
    1. організувати комусь весілля безоплатно, з'ясувати алгоритм роботи, почати формування портфоліо, завести корисні контакти, записати все-все-все і тоді вже будете мати приблизне уявлення що і до чого
    було би добре, щоб вам відшкодували витрати на маршрутку/таксі/моб.тел. і вже цього буде досить зате ви багато навчитеся

а навчитися можна тільки на практиці, вашою нагородою якраз і будуть знання

організовуючи перше весілля ви зможете почати формувати собі базу дорожичх і дешевших бенкетних залів, операторів і фотографів, салонів і т.д. і т.п.
    так ви здобудете перший досвід, а це дасть вас більше, ніж всі поради взяті разом
    але прочитати всю доступну літературу про організацію свят теж варто наперед

2. після того знайдіть собі ще кілька клієнтів, організуйте ще кілька весіль, навчіться робите це професійно, розширте портфоліо, пороздвайте всім візитки

починаючи працювати так на офіс і рекламу вам не доветься витрачати гроші, бо достатньо буде домовитися по телефону про зустріч і поїхати до клієнтів додому, щоб з'ясувати яке весілля вони хочуть, на яку суму розраховують і таке інше
    пошукайте клієнтів серед друзів, родичів, знайомих, сусідів, знайомих родичів і т.п.

а далі вас будуть рекомендувати як організатора, кількість клієнтів буде збільшуватись, ваш професіоналізм теж, ви зможете орендувати офіс і взяти собі помічника/ків і т.д.
    тобто рекомендую робити все поступово і без зайвих капіталовкладень

щодо оплати не знаю що сказати, можливо у відсотках від загальної вартості весілля, то вже інше питання

і не забудьте зареєструватися приватним підприємцем коли почнете брати гроші за організацію весіль і укладати з клієнтами угоду (кілька слів про головне - ваші і їхні обов'язки і права, ваша оплата і теде)

може вам щось краще порадять, послухайте всіх і виберіть найкращий варіант для себе

а взагалі ви молодчинка, що задумалися про власний бізнес :)
    бажаю успіхів! :)

• Подобається Подобається x 7
  6. perlei

perlei Member

а я читала про новий вид бізнесу, який теж пов'язаний з весільним агенством. За кордоном відкрили агенство, яке пропонує такі послуги, як "ваші гості". тобто, за певну суму грошей працівник агенства приходить на ваше весілля в ролі дружби, брата, начальника і т.д. Такі послуги спрямовані на коло клієнтів - кому нема кого запросити зі своєї сторони на весілля. Весело працівникам святкувати чуже весілля, ше й за плату ))

• Подобається Подобається x 1
  7. demetris

demetris Well-Known Member

Jasmin прислухайтесь до Гелена. Такі поради коштують грошей... хтось ще трохи додає, мотивує, підтримує і... заробляє тільки на таких порадах г-г-г.
    Якщо скористатись таким баченням, то "фарш" і ґуґл допоможе знайти. Треба мати "дриг" до того і купу часу. Як контакти знайти? уявіть, що ви самі одружуєтесь і вперед: треба те, се і ще оце... Чи беруть з фотографів та інших гроші... бізнес в Україні без відкату не котиться... якщо без відкату посадовцям - знищується ;)

8. dana

dana Member

Цілком згідна з дописами ГЕЛЕНИ . Я теж зараз намагаюсь щось подібне почати саме по таких принципах. Власне весілля планую на серпень 2010 р., значить в портфоліо вже можна буде щось покласти.А наразі оформляю зали під весілля та забави, переважно друзям, так практика, досвід, знайомства і набуваються. Що стосується ціни на послуги, то я вважаю варто не полінуватися і подумати над таким варіантом, якого нема ніде. Тим більше у нас це ще не дуже розвинуте, навіть порівнюючи зі столицею.А там купа всього.А ще я думаю, оскільки конкуренція в нас невелика, тому співпраця початківцям була б на користь.

9. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Дуже цікава тема і один з найпростіших способів почати власну справу. Тим більше і людей багато не потрібно: фотограф, оператор, тамада, ну і ви - організатор.
    На майбутнє добре би було завести контакти з хорошими музикантами чи ді-джеєм (бажано і з тими і з іншими) і вперед! Тим більше багато хто з ваших працівників може суміщати цю роботу з основною занятістю (весілля ж в основному на вихідних відбуваються). Наприклад, особисто в мене є декілька знайомих, один - музикант, інший - оператор, третій - тамада. Всі вони мають основні роботи, а весілля чи ювілеї, для них - додатковий заробіток, та й то так "коли повезе". А от якби це все "зібрати до купи" і зробити організованим, то можна би було непогану копійку заробляти (ПРИ ТОМУ ПРАЦЮЮЧИ НА ОСНОВНІЙ РОБОТІ)! Ідея просто супер!
    Скажу точно, що хороший тамада у Львові бере не менше 400 американських одиниць за весілля.
    Єдиний нюанс - треба бути дійсно хорошим організатором і вміти працювати, що називається "на совість"! Бо клієнти відповідно і вимагають за свої гроші...
    А якщо добре себе зарекомендуєте, то, повірте, в сезон весіль відбою не буде!
    У листопаді минулого року одружувався мій товариш, так от у них велика проблема була з пошуком агенства, шукали всіх окремо. А то ще й на кожному кроці кидають. Домовилися з одними музикантами, але через епідемію грипу, змушені були перенести святкування, так от ті музиканти їм завдатку не повернули (так як в інший день вони не могли).

а де твій аватар? :)