Верховна Рада заборонила рекламу та трансляцію послуг знахарів, ворожок, екстрасенсів

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Leri, 4 жов 2011.

?

якщо більше ворожок у телеефірі не буде?

1. Нарешті буду спати спокійно. Давно чекав на це.

9 голосів
    40,9%
  2. Як то не буде? а куди ж смс посилатиму у "Битві екстрасенсів"?

2 голосів
    9,1%
  3. та мені якось всерівно, не користуюся "послугами"

9 голосів
    40,9%
  4. я сам/сама володію здібностями, цей закон відбирає мій хліб...

2 голосів
    9,1%
  1. Leri

Leri Well-Known Member

Законопроектом вносяться зміни до законів «Про рекламу», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про телебачення і радіомовлення».

Забороняється рекламувати та поширювати інформацію про окультно-містичні послуги знахарів, чаклунів, шаманів, магів, екстрасенсів, ворожок, спіритів, астрологів, віщунів, Також забороняється транслювати програми або відеосюжети, в яких у прямому ефірі відбувається надання окультно-містичних послуг знахарів, чаклунів, шаманів, магів, екстрасенсів, ворожок, спіритів, астрологів, чаклунів, віщунів та інших осіб, що оголошують себе, або що вважаються здатними передбачати долю, впливати на людей, духовний світ, майно, довкілля шляхом використання надприродних здібностей або сил».

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

http://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/legislation/44709

• Подобається Подобається x 3
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Давно пора...

Анекдот:

• Подобається Подобається x 7
  3. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Ті всі Оляни та Ілхами з піднятими руками у всіх газетах вже добряче почали дратувати. Так що я тільки "за".
    Може хоч трохи поменшає дурнів довірливих громадян, які купували в них амулети та "заряджені фотографії" від алкоголізму.

• Подобається Подобається x 6
  4. Максим

Максим Well-Known Member

Давно пора було. А то і смішно і страшно було бачити в тій самій газеті якусь статтю на християнську тематику, а поряд - рекламу чергового чаклуна або історії про "чудесні зцілення".

• Подобається Подобається x 5
  5. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Людям треба в шось вірити. Так вірили в амулети. Так почнуть секти таємні шукати. Заборонене ябко притягує.

Я собі думаю шо якшо людина тлумок то їй шо реклямуй - шо не реклямуй - всерівно якесь ге знайде.

А ВР поняти можна. Боїться шо перед виборами замість їх :cesored::cesored::cesored: в політичних токшоу будуть дивитися шоу екстрасенсів :)

ЗІ. То з заборони все тіко починається. А потім ж ми всі знаємо як буде - походи хрестові, вогні в кожнім селі для спалення відьом :)

Останнє редагування модератором: 5 жов 2011
    • Подобається Подобається x 1
  6. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Ну все. Газети "Експрес" і "Високий замок" банкрутують і припиняють своє існування

• Подобається Подобається x 10
  7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Щаз-з-з...
    Тепер ця чухня переміститься у рубрики "цікаве інтерв'ю"

8. Templar

Templar Дуже важлива персона

А чим Бог, Аллах, Будда не підходить?
    Чи ви вірите в велику силу бабок (не тих, що паперові) :)))

9. VasMT

Пробачте за тупість, але хіба Аллах не бог? ;)

10. Templar

Та вони усі Боги, ось тільки кожен народ по різному їх називає.
    То я так, для прикладу навів

11. VasMT

Не вірно. Не всі... Будда не бог. Будда - людина.

12. Templar

А ось і ні, Будда був людиною, на яку зійшло просвітлення.
    І тепер для буддистів, він Бог.

13. VasMT

Ні, юначе, не бог...Вчитель ...

14. Leri

Leri Well-Known Member

вибачаюся звичайно... але тема про ворожок, а не про те чим будда від аллаха відрізняється.

? ото вже справді "логічний ланцюжок" о_О

може скажете щей інквізицію узаконять?

я особисто повністю підтримую заборону реклами магів, екстрасенсів та іншої нечисті... може хоч трошки наші засоби масової інформації перестануть бути засобами масового зомбування

• Подобається Подобається x 5
  15. консультант

консультант Дуже важлива персона

НЕ заборонила, а ПЛАНУЄ заборонити, якщо ухвалить законопроект у другому читанні.
    Відколи існує людство, відтоді існує все це. На папері заборонити дуже просто, але насправді це лиш пустий звук. Як запахне жареним ті ж самі ініціатори вищезгаданого закону самі будуть шукати екстрасенсів, знахарів та чудотворців.
    Особисто я не розумію як когось хтось може зомбувати, дратувати і тому подібне...
    Кому не подобається вся ця братія, то просто не звертається до них і дивиться зомбуючі телепередачі. Екстрсенси, ворожбити та інші чудаки - це щука в озері, щоб карась не дрімав. Не буде щуки, риба відставатиме в рості і набагато більше хворітиме через відсутність боротьби за виживання.
    І на сам кінець. Сонце через своє проміння контактує з болотами, гноями, сміттєзвалищами, але бруднішим від цього не стає. Тому причину власних проблем не потрібно шукати в екстрасенсах та інших категоріях, а працювати над собою.
    Не створюй собі ворогів, в твоїй душі їх і без того вистачає.

16. Jurgen

Jurgen людина

Кажуть, що астрологи уже собы напророкували поразку, тобто проходження згаданого законопроекту. А ось яку думку висловив про екстрасенсів нині покійний отець-екзорцист Василь Вороновський:

Останнім часом в Україні з'явилось багато т. зв. цілителів, екстрасенсів, які запевнюють, що можуть ви¬лікувати будь-яку недугу. Чи Ви згідні з тим, що вони є слугами диявола?

Якби люди знали, яким чином ті "цілителі" лікують і які з того виникають лихі наслідки, то ніколи б не звертались до них за допомогою. Часто після їхніх т. зв. лікувальних сеансів людина виліковується від однієї недуги, а захворює на іншу, адже хворий орган тіла забирає енергію від здорового. Після таких "ліку¬вань" багато людей отримують великі психічні роз¬ади. Про таких самозванців-цілителів опублікова¬на обширна стаття у часописі "Місіонар" (ч. 7-8за 2003 р. — прим. ред.).
    Християнин, який ходить "лікуватися" до різних цілителів чи екстрасенсів, вступає в контакт з нечис¬тою силою і таким чином зраджує Ісуса Христа і свою віру в Нього. Коли я почув, що в нас вже є " якийсь турок Ілхам, який ніби виліковує будь-яку хворобу, то сказав людям: "Ідете лікуватися до поганина, який пов'язаний з дияволом, то які ви після того християни?".

Спершу люди йдуть до слуг диявола шукати по¬мочі, а потім, коли не допомогло, то звертаються до священика, благаючи порятунку в Господа. Потім такі люди повинні довго перепрошувати Бога, щоб випросити в Нього прощення і навіть оздоровлення, якщо Його на те свята воля.

Після тих сеансів люди купують фотографії самозваних цілителів і навіть не здогадуються, що разом з ними приносять собі додому злого духа. Вони думaють, що екстрасенси чи ворожбити допоможуть їм оздоровитися. А це зовсім не так і для прикладу розкажу про такий випадок.

Зі мною працювала в санепідемстанції одна жінка. До її сусідки, яка не могла ходити, приїхав якийсь екстрасенс з Києва, який дійсно зробив "чудо": жінка два тижні ходила, навіть не спираючись на костур. Однак через якийсь час після того "лікування" вона вже навіть з ліжка не могла піднятися.

Диявол зробить якесь чудо на тиждень-два, хай навіть і на місяць, щоб заманити людину в свої те¬нта. Але пізніше та людина, яка шукала у злого духа зцілення, важко хворіє на ще гіршу недугу.

Св. Церква забороняє вірним ходити до всіляких екстрасенсів і ворожбитів. Ще в Старому Завіті Бог через пророка Ісаю об'явив Своєму народові: "Я обертаю на ніщо знаки віщунів, ворожбитів збиваю з пантелику" (Іс 44, 25).

Кажуть, що екстрасенси, які є звичайними мирянами, а деякі з них навіть нехристиянами, посвячують воду. Чи Ви чули про таке явище?

Так, я чув про це і намагаюсь постійно людям нагадувати, що на таку воду не зійшла Божа благодать, гірше того, вона стає знаряддям диявола. Я раджу вірним не користуватися тією водою, яку посвячував не священик, бо вона принесе тільки шкоду.

Знаємо таких цілителів, які моляться, мають у хаті ікони та образи, скеровують людей до сповіді, навіть грошей не беруть за свої послуги, а все ж таки викликають підозру своїми діями. Що Ви про це думаєте?

Декотрим священикам, богопосвяченим особам і також мирянам Господь дає ласку зцілювати хворих. Однак усі вони повинні виконувати слова Ісуса Христа, Який сказав, що-все, що даром отримали, слід даром і віддавати. Коли людина зловживає Божими дарами, то їх Господь від неї відбирає. І тоді дуже часто вона переходить з рядів Божих посередників у ряди слуг диявола, починаючи займатися "білою" або "чорною" магією.

Представники "білої" магії часто самі не підозрюють, що опинилися під владою диявола. Вони продовжують молитися, радять хворим ходити до церкви і часто приймати Святі Тайни, але починають ви-^£при£ггжувати різні магічні методи (наприклад, зливіання воску, знімання вроків за допомогою сірників тощо), пов'язуючи молитву з різними дохристиянськими (поганськими) звичаями і забобонами.

Дуже часто представник "білої" магії навіює людям страх, говорячи проте, що їм "пороблено", призводячи таким чином до взаємної ворожнечі сусідів та родичів. Чим більше людина вірить у те, що їй "пороблено", тим більше їй дійсно можуть поробити. Християнин, який живе у Божій благодаті, не повинен мати страху, що йому хтось щось "поро¬бить" чи його "зачарує".

Чим відрізняється "чорна" магія від "•білої"?

Представники "чорної" магії, як я вже сказав, завжди прагнуть нашкодити людині, на відміну від представників "білої" магії, які бажають їй допомогти, але результат їхніх дій також шкідливий. Однак як у "чорній", так і в "білій" магії виконуються різні дії за допомогою злого духа.
    "Чорна" магія - це пряме служіння дияволові, яке звичайно навіює страх перед невдачами, нещастями, різноманітними труднощами і негараздами, викликає надто велике зацікавлення майбутнім, породжує бажання знати речі, які Бог приховав задля
    добра людини, прагнення влади, слави, багатства за будь-яку ціну (навіть ціною життя інших людей).
    До представників "чорної" магії належать люди. які займаються ворожбитством, астрологією, хіромантією, спіритизмом, гіпнозом, сатанізмом тощо. Вони намагаються образити чи зневажити Бога, причащаються Пресвятими Тілом і Кров'ю Ісуса Христа, перебуваючи в гріху, нещиро сповідаються, затаюючи перед священиком у сповіді свої гріхи, а сатаністи навіть ламають хрести, розбивають кивоти і зневажають Найсвятіші Тайни.

Детальніше про екстрасенсів, розкодування, освячення хати, нечисту силу читаймо

http://forum.zl.lviv.ua/viewtopic.php?p=42944#42944

Останнє редагування: 24 лис 2011
  17. Jurgen

Jurgen людина

http://buskfamouse.io.ua/s76697

18. консультант

консультант Дуже важлива персона

То в чім проблема?:) Хай священники і покажуть приклад. Поговорити ми всі можемо...

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)