Так біля мене є такий вернакулярний район - Сутіки називається. Його площа не перевищує 500 метрів квадратних. І кожен може пригадати щось таке.
А є цілий вернакулярний район "Левандівка". У Польщі його чомусь називають рагульським і гнилим. Може тому, що за польських часів він був зовсім не міським хоч і вернакулярним районом, а зацофаним селом? Чи чому???
Ну таких районів у Львові є купа. Переважно пов"язано з назвою населеного пункта, який був поглинутий Львовом: Клепарів, Замаристинів, Козельники, Вульки, Новий Львів, Кривчиці, Лисиничі, Професорська Колонія, Новий Світ, Підзамче, Личаків. То з того що зараз до голови прийшло. Мо" ще хтось щось підскаже? Цікаво може десь можна почитати про походження назв більш ширше
Вікіпедія рече: ---------- Додано в 21:06 ---------- Попередній допис був написаний в 20:59 ---------- Назва: Народна версія:"До назви району Сихів, мабуть, забули літеру „п” додати, Район „Психів” - оце була б назва, впасти і не встати".(с)*
...а в мене зовсім інші асоціації... "Сихів"- це тема мого дипломного проекту, Боже, як давно це було...
а тепер - ваше тлумачення терміну vernacular - в студію воно би бажано повернутися до першоджерел - адже ви вже продемонстрували своє вміння жонглювати ..... (наповненими водою презервативами)
...а Великим Google ? Віднесіться також серйозно до мого запитання. Я не відповідаю запитанням на запитання, тому що Ваше припущення про якихось дублів не вірне. Є такий форум "Просторологія" . Це форум пана YUST. Отже всі запитання до нього. Думаю він за пару годин на форумі буде.
слово за слово - воно й до бійки недалеко.... прошу пана, а яка у вас таки освіта? архітектура? воно ж бо в темі "просторологія" ви пробуєте весь світ описати за допомогою кулеподібної моделі коня у вакуумі... у вас немає студентських друзів-фізиків? вони вам під плящину все б і пояснили... (бібліографічна довідка - плящина буває і пласка, але то не площина) термін vernacular region (тхне англійською - а не латиною) - що ви сюди вкладаєте?
о - мартіні з аватаром левандівки.... мартіні - підказка - колись Львів поділявся на райони, і кожен район мав назву. Пару назв польською з голови можу пригадати, ну, кайзервальд австрійською - ви назвали.... якщо так дробити - дійдете до ідеї топікстартера - "особливий район" на 500 кв.м. Наприклад - громадська вбиральня на куті фредра та франка - вона навіть власні легенди має
...я не агресивний, як дехто. З ніким битись не збираюсь. Ваші запитання не до мене. Окрім того, я спиртного не вживаю і не палю, між іншим. Я архітектор, ЮСт - економіст.