схожої теми не знайшла, якщо що - ногами не бийте але штука в тім, що час від часу маю невелику прикрість зі здоров'ям. Так, по життю, намагаюся не їсти "важкої" їжі - жирного, гострого тощо. Але часом, на різних хрестинах-уродинах і інших гастрономічно обтяжливих гулянках доволиться з'їсти шматочок-два того, що зазвичай їм. Потім - власне проблема: відчуття важкості і те, що називається дискомфортом. у шлунку. Бєєєє, коротше, гидотне відчуття. Підкажіть, що у таких випадках робити? чи є якісь медикаменти (ну або там відвари трав), які в таких випадках можуть допомогти? Такі, що прийняти рідко, раз-два - і все, далі добре)))
Ви краще до лікаря зверніться, бо причин того дискомфору може бути багато. Та й треба знати від чого ліки, трави вживати, бо ще й печінку "посадите" Та й тут різного можуть нарадити....а раптом то вам не підійде...так що зі здоров"ям не жартуйте
МАю ту саму проблему, якщо вже дуже важко пью Мєзім.. а так взяла до звички пити кожного ранку склянку кефіру, або їсти вівсяну кашу. Допомагає)
Мезим, то хороша штука, але краще ним не зловживати( хіба коли дууже важко), бо це ферментативний препарат, і якшо його часто пити, то організм собі скаже: " а нашо я мучусь і виробляю свої ферменти, пепсин, якшо мені дають готові?"
Все що завгодно може бути - гастрит, дуоденіт, дискензія жовчних шляхів, спазми кишечника. Може бути просто нервове.
про Мезим я навіть якось замислювалася, бо рекламу бачила)) але так і не пила. а які конкретно там ферменти, хтось в курсі? хм...і не думала, що все може бути так серйозно... до лікаря то таки певно піду, з понеділка, хоч поконсультуюся. Хоча якщо ніц не болить, то. я думала, що й турбувтаи його не варто...
Думаєте вам лікар зразу скаже шо за біда? Призначить гастроскопію - це треба ковтати шланга з камерою. Дуже жорстока вам скажу процедура.
а мене ото тільки й він рятує.надто ж підчас поїдок на батьківщину (а вони припадають зазвичай на Різдво й Великдень). Тоді як заїдеш до бабці в село, а тебе як посадять за стіл...)))без мезиму ніяк не обійтися, інакше мучуся потім дооовго але цілком припускаю,що, як і будь-які ліки, він має індивідуальну длію, тобто може не всім підходити. ну мені підходить і це кльово))
склад: діюча речовина: 1 таблетка, вкрита оболонкою, містить панкреатин (порошок із підшлункових залоз свиней), що володіє мінімальною ліполітичною активністю 3500 ОД Є.Ф.; мінімальною амілолітичною активністю 4200 ОД Є.Ф.; мінімальною загальною протеолітичною активністю 250 ОД Є.Ф.; допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмалю карбоксиметилового натрієва сіль (тип А), кремнію двоокис високодисперсний, магнію стеарат; тальк, гіпромелоза, лак азарубіновий (Е 122), симетикону емульсія 30%, поліакрилату дисперсія 30 %, титану двоокис, макрогол 6 000. Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Панкреатин - фермент підшлункової залози, який бере участь у перетравлюванні білків, жирів і вуглеводів у травному тракті. Вирішальним фактором є ферментна активність ліпази, а також вміст трипсину, тоді як амілолітична активність має значення тільки при терапії муковісцидозу, оскільки, навіть при значному зниженні секреторної активності підшлункової залози амілаза має достатню активність. Оболонка, яка покриває таблетки, не розчиняється під дією шлункового соку та захищає ферменти від їх інактивації шлунковим соком. Тільки під дією нейтрального або злегка лужного середовища тонкого кишечнику відбувається розчинення оболонки і вивільнення ферментів. Ефективність панкреатину визначається об’ємом і швидкістю, з якою ферменти вивільнюються з галенових форм.
ось і перша ступінь геномодифікації людини - нам потрібена підшлункова залоза свині. тоді у людей не буде язви. ну і фастфуди шалені бабкі зароблятимуть, соса-сола різна і головне, вітамінні компанії. мда, я памятаю ще з інституту мав перші проблеми з шлунком - як вранці перекусив, так 6 пар на сигаретах сидиш. капєц просто. якби мене кожен день били ногою в живіт це принесло б менше шкоди здоровью. я б взагалі пропонував провести програму обовязкового харчування у школах і інститутах кашками за рахунок держави. думаю витрати на безкоштовну медицину були б тоді набагато меншими. п.с. я проти гомеопатії
Коли відчуваю важкість у шлунку п'ю легеньку заварку з листя Сени (пів чайної ложки заливаю кип'ятком і коли вистигне п'ю). Продається в аптеках. Мені помагає. І не шкідливе.
Fon, я теж зате, щоб дітей харчували за державны кошти кашками)) і не тільки малих, а й студентів =) але маємо що маємо, як казав незабутній Лєонід Макарич, і з тим треба щось робити... а ферменти підшлункової залози свині - то насправді не так і погано. ліпше, ніж ферменти великої рогатої худоби, які використовуються в деяких інших панкреатиномісних препаратах. Бо, сказати б, такі екстракти з ВРХ несуть багацько ризиків, наприклад, зараження пріонними інфекціями...
будь-яке проносне, мені здається, пити не варто, якщо нема закрепів... Honda, оу, дякую за вичерпну інформацію це класно, що таблетки мезіма тільки в кишечнику розчиняються - значить діють зразу на місці, правда ж? а що то за звір такий - пріонні інфекції?
оці от самі пріони містяться в організмі жуйних тварин, зокрема ВРХ, причому задовго до того, як хвороба власне знаходить вираження. вони дуже стійкі до дезінфекції, термової і хімічної обробки тощо, викликають важкі ураження мозку. і от якраз усі ці жовчні кислоти несуть ризик ураження пріонами. не скажу,що великий, інакше ю такі препарати заборонили виробляти й розповсюджувати, але в будь-якому випадку зайвий раз ризикувати не хочеться.