Недавно виникла проблема у захисті комп'ютерів з віндою там де немає інтернету. Тобто обновлення баз для антивірусів проблематичне. І відповідно з флешок заражаються комп'ютери. І якби я вирішив для себе дану проблему швидше, то я би напевне не перейшов на лінукс Коротко: 1. Профіль з обмеженими правами(неможливість запису в program files і windows) 2. Блокування реєстру, щоб віруси там не прописувалися 3. Відключення автозапуску з флешок. 4. Робота з інсталяцією через запуск від імені адміна. Основна робота під профілем з обмеженими правами. При цьому віруси, які запускаються не можуть заражати встановлені програми і після перезавантаження не запустяться автоматично. А папки з інсталяшками можна блокувати від запису. Хоча, в принципі достатньо заархівувати їх (але окремо і без пароля, а то один знайомий заархівував 4 гб з паролем і забув пароль ) До того ж 90% вірусів в мене попадали через флешки - авторани, то відключення автозапуску флешки також багато допоможе. Ну і на крайній випадок якусь антивіруску. п.с. якщо комусь цікаво як це зробити, то можна глянути відео http://webfile.ru/4496856
Для блокування USB девайсів є дуже гарна тулза зветься USB Disk Security. http://download.cnet.com/USB-Disk-Security/3000-2239_4-10708708.html Хоча і відключення автозапуску - не поганий крок, але я на компах які не мають доступу в нет ставлю саме цю тулзу.
суть в тому щоб отримати такий гарний захист як і в лінуксі ( а там він не є ідеальним, автозапуск програм мене наприклад не від рута(адміна) ). І дехто або не хоче або не вміє або немає часу розбиратися з лінуксом. А принципи лінукса можна використати і в вінді. Точніше в лінуксі настройки оптимального захисту є зразу, а в вінді ще треба бавитися. в кожного свої методи
Недавно надибав таку корисну утілітку An Vir (www.anvir.net) Дуже допомагає (а то в мене постійно з автозапуском були проблеми). І головне, що з "НОДом" та іншими антивірусяками не конфліктує. Всім раджу!
MacOS теж з тим проблем не має, але то тре відповідну апаратуру. В мене 7-мий віндовс і вже 4 місяці нема антивіруса і нічо (покишо...)
Є і повірте більше аніж в лінукса... хоча менше аніж у вінди. Просто в мака це все дуже швидко латається. я маком користуюсь ось уже років 3... і не одним.... свого часу перенаставляв і переконфігурував не один 10-ток
Касперский був є і буде охоронцем наших Віконець. Все інше це для аматорів. Для макось і пінгвінів я думаю ця тема не була присвячена.)
Касперський не панацея і якщо немає можливості оновлювати часто бази, то віруси запускаються і касперський нічого їм не робить, хоча якесь там повідомлення викидає, але що з того - вірус є. Та й обновлення проблематичне через чорні списки ключів. п.с. перше появляється вірус якого антивірус не бачить, а через деякий час оновлюються інформація в базах про нього, але яка вже різниця система заражена і не факт, що вилікується. п.п.с. такі проблеми мають всі системи, питання в тому де їх вирішення зараз актуальніше.
Я користуюсь безкоштовним Avira AntiVir Personal - FREE Antivirus і час від часу запускаю Malwarebytes' Anti-Malware. Основне відключити автозапуск носіїв (флешка) і налаштувати "политику безопасности по IP" (інтернет).
Можливо Ви всі вже знаєте, але найефективніший захист від вірусів - це форматування диску! От Вам і панацея)))
Найкращий захист від вірусів це контрацептиви та головне ніякого сексу. Ви всі жахливо помиляєтесь — комп"ютерних вірусів не існує, це все вигадки виробників антивірусних програм. Ось спробуйте покористувтися комп"ютером хоча би з тиждень без антивірусної програми і переконаєтеся, що їх просто таки не існує. По сабжу — користуюся Avast'ом. Але реально можу й без нього взагалі, мене важко спокусити на небезпечні дії і найголовніша дірка в комп"ютерній безпеці це та, що знаходиться між кріслом та клавіатурою.
"Головна дірка" - а звучить то як почесно)))) Дірка, чи не дірка - дивлячись, хто сидить. Тут більше підходить слово "прокладка". ---------- Додано в 09:10 ---------- Попередній допис був написаний в 08:42 ---------- Щойно стягнув Ваші фото з Вашого Windows 7, не порадите на якому сайті їх краще викласти??? Буду дуже вдячний!
Дірка в контексті комп"ютерної безпеки це слабка ланка в системі захисту, недостатньо продуманий програмний код, що дозволяє зловмисниками використовувати його собі на руку. Тому прокладка тут ні до чого взагалі. Отак.
Користуюсь завжди версіями "портабл" Зараз наприклад Dr WEB 5,0 портабл класний тим що легше видаляти і підійде тим в кого обмежені права доступу.
Прокладка в контексті простору між кріслом і клавіатурою, котра витісняє відповідний об'єм повітря з цього простору. Подобається Вам більше слово "дірка" - хай буде дірка, Вам видніше.
дуже гарна робота. + якщо працюєш на вінді, постав собі таку штуку як аутпост файервол: http://free.agnitum.com/ . він класний тим, що блокує доступ до важливих системних обєктів без твоєї на це згоди. мене вже від пари вірусів врятував
помітив декілька мінусів: сповільнилося завантаження системи і деякі програми хочуть дуступу до реєстру для нормальної роботи, хіба перше їх налаштувати, а потім відключити реєстр. по суті мені він не потрібний - більше в лінуксі сиджу, там якись є по замовчуванню, в більшості ці налаштування для тих хто немає можливості обновити антивірусні бази.