Проїздом буду у Варшаві, скоріш за все цілий день. Може підкажете що там робити, куди варто сходити, де сфотографуватись з якоюсь абезянкою, де перекусити і тп.. що порадите? Чи краще їздити по Варшаві машиною, чи поставити її десь і їздити на громадському транспорті? І ще може хтось знає, як з аеропорта заїхати на автостанцію Заходня (то громадським транспортом)
Навряд, чи сюди зайде хтось з Варшави, спробою відповісти Передусым Старе Місто. Воно не таке як у Кракові чи Вроцлаві, але усе такі варто, можна почати від початку вулиці Krakowskie Przedmieście - і подальше у напрямку Королівського Замку і Старого Ринку З аеропорту просто усі трамваї до центру і вокзалу Варшава Центральна - але без плану міста не обійдетесь В центрі найкраща оріентацийна точка - тзв "Pałac Kultury" А якщо матимете більше часу ще - Łazienki (бусом з центру на південь) - найгарніший комлекс парковий. - Wilanów - Музей Варшавського Повстання - в центрі - недалеко від "Rondа Radosława" - Barbakan А навіщо Вам на Західнью - маєте звідсі якійсь підміський поїзд ? Це просто одна зупинка поїздом від Центральної в напрямку Познань - Берлин. на мою думку - набагато краще громадянським транспортом
Мдя,питання цікаве конечно... ---------- Додано в 00:35 ---------- Попередній допис був написаний в 00:34 ----------
та очепятка, перепрошую, добивати не хочу, питаюсь що робити то напевно добив ще одну пляшку пива і таке сталось виправити сам не можу, треба кликати на допомогу модераторів... Звідти автобуси до Львова їдуть то на випадок якщо з машиною не получиться дякую за поради
Вдень до Лазєнок, під вечір - Старе Місто. Просто там так гарно, що треба за денного світла все розгледіти. Але і вечір там варто провести, бо підсвітки, мости у вогнях, невелика панорама міста і т.д. Lotnisko Okęcie -> Warszawa Zachodnia PKP kasy: В аеропорті сісти на автобус 188, напрямок (kier.) GOCŁAWEK WSCHODNI. Їхати 12 хв (10 зупинок) до зупинки RAKOWIEC. Там пересісти на автобус 172, kier. DW. ZACHODNI. Їхати 15 хв до зупинки DW. ZACHODNI. Підозрюю, що це буде кінцева. Лінк до траси. (Агатоне, станція Zachodnia PKS там, де Zachodnia PKP, так?) Однозначно громадським транспортом. Бо: 1. корки. там де метро їде 10 хв, машиною може бути і 30 хв. 2. треба знати місто більш-менш, щоб не блукати навіть при наявності навігатора, 3. шалені і хамські водії, які створюють аварійні ситуації що 100 м. Поставити машину можна на стоянці біля вокзалу чи аеропорту.
Не знаю. Я б на Лазєнкі час не витрачав. По Варшаві перший раз наймав таксиста, щоб "провів" за три квартали (сам фіг заїдеш з їхніми однокєрунковими). Гуляти краще з вільними руками і очима.
Опис українською плюс фотки можете переглянути на Вікіпедії. Згадала, що за ним ще є ботанічний сад і в ньому чи збоку там десь між Лазєнками і садом є ще один палац. Чому? Там досить гарно. Палац, ставок, амфітеатр, павичі.. Не була у всіх парках Варшави, але з тих місць, де була, там було найцікавіше. Хоча то треба зважати на те, що кого цікавить.
О, так... Якось мав "приємність" бути в корку протягом аж 4 годин... В п"ятницю з обіду і до вечора... В Алеє Краковскєй... Зі сторони Янек... Стояв весь траспорт, також міський... Якщо всього на один день, і в кишені зоротній квиток, то краще б не ризикувати, а найкраще скористатися метро, де точно корків не буває, виходити і гуляти пішки. Потім - далі, до Центрум, наприклад. ---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:39 ---------- GPS працює чудово - з доїздом всюди в Європі проблем ніколи не було. Навіть якщо ремонт дороги, то все одно прилад миттєво перерахує інший варіант. Використовую програму iGO 8 від Nav N Go. Супер!
О то-то... Тому найкращі є метро і трамваї Ну, аж так погано там не є, але фактично, варшавські водії їздять дуже агресивно. Теж не користуюсь там машиною, якщо не мус...
Бо сам палац "ніякий", експозиція сирітська, а як парк... нічого особливого не містить (най мене поляки простять ). Можна "приїхати в Київ на 1 день і піти на пляж". Але чи варто..?
Ну так Ви скажіть, що замість того парку рекомендуєте відвідати. Бо все таки краще відвідати Лазєнкі, ніж просидіти на вокзалі чи ходити куди-очі-дивляться
На вкус и цвет товарищей нет Та маю одну пропозицію - троха екзотики. Можна відвідити Базар Ружицкєго на Празі і там насолоджуватися климатом (справжним!!!) старої довоїнної Варшави. Супер справа. Тільки не дайте сі втягнутися у ігру "3 карти". І забагато готівки не берить з собою
Так дуже залежить від темпу. Мені на туристику в старому місті пів дня забракло б (укотре). Королівський палац - вже кілька годин. ---------- Додано в 22:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ---------- От і я про це ж....
підкажіть ще будь ласка взяв білет на автобус і не додумався спитатись у пункті призначення Варшава: PKS Bus stn, nr West Rail Stn то я так розумію 2 різні станції... з якої краще і ближче добиратись до "рідної" DW. ZACHODNI
Bus station West rail station ніби перекладається як Автовокзал Західний з/д вокзал. Це саме і є Zachodnia. На Заходній автовокзал і з/д в одному місці.