В Харкові закривають український клуб.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Stanley, 3 лют 2007.

1. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Клуб "ОстаNNя Барикада"-єдине місце в Харкові де збиралась україномовна молодь, виступали українські групи, проходили вечори української презії.Більше не існує. Офіційна версія-економічні причини. Але щось слабо мені в це вірится, два роки клуб був рентабельним, вільних місць вечорами майже ніколи небуло, і це недивно-єдиний український клуб в майже двомільйонному мегаполісі. Так що скорш за все причини політичні " нова влада " в наступі.

P.S Що до "економічних" проблем- Клуб байкерів "Бомба" та сексуальних збоченців "Драйв" працюють, як і інші клуби " за інтересами". Так невже хтось хоче довести нам що в Харкові українців мнеше ніж байкерів і підарів?

2. Вергунка

Вергунка Well-Known Member

Відповідь: В Харкові закривають український клуб.

Цитата:

Re: В Харкові закривають український клюб.
    Написано: Харьковчанин (IP записан) • Сообщений: 3443 [Скрыть сообщения этого пользователя]
    Дата: 03.02.07 21:51:35

Ну и ... с ним - одним рассадником группового подвывания на мове будет меньше
    Но причины, вполне возможно, были экономическими - помещение этого "клуба", как я помню, где-то в центре города.
    Вполне возможно, что сдать/продать его под магазин или отделение какого-нибудь банка оказалось выгоднее, чем разного рода "патриотично настроенным"

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Можу повірити, що клуб "ОстаNNя Барикада" є щиро, виключно і беззаперечно українським.:D Не можу повірити, що закриття клубу - це політична, антиукраїнська акція. :cool:

4. YOKO

YOKO Well-Known Member

Вергунка
    Не можу стриматися, щоб не присвятити вам вірша Павла Глазового.

МОВА І ЯЗИК
    То виявляється, що педарастичні клуби тебе не турбують на відміну від тих де розмовляють українською?

• Подобається Подобається x 1
  5. Nikola

Nikola Well-Known Member

11 февраля 2007 года в честь закрытия харьковского арт-клуба «ОsтаNNя Баррикада», как сообщает И-Репортер, всеукраинское Художественное объединение «ОsтаNNя Баррикада» приглашает на фестиваль «Харьковская Баррикада». ...

http://rep-ua.com/ru/61167.html

6. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Виносна вивіска із меню одного з одеських ресторанів виглядала так -

греческий 12
    язик 23
    .....

Я з першого погляду недоперла до чого тут греческий язик :))

7. Mike

Mike Well-Known Member

:)
    Не можу втриматись, щоб не присвятити чогось тому Глазовому :)

"Від еротики й порнухи
    Аж тріщать ларки.
    Все ж то творять доморослі
    Наші "русаки"."

Тобто, саме російськомовні є руйнівниками моралі.

- А вони, - питає Мова,
    - Звідки прибули?
    Ми сюди їх вербували
    Чи за чуб тягли?

Тобто, понаїхали...

- Ты права, - Язик промовив. -
    Слушай мой ответ.
    Мне от этих щелкоперов
    Тоже жизни нет.
    Прикрываясь русской речью,
    Этот гнусный сброд
    Разлагает в равной мере
    Мой и твой народ.
    Я скажу тебе по-братски,
    Истину любя:
    Ты, сестра, от этой мрази
    Береги себя.
    Защищайся, отбивайся,
    А не то - капут.
    И тебя они угробят,
    И меня оожрут.

- Ну спасибі, - каже Мова, -
    За такі слова.
    Триста літ мене давили,
    Але я - жива,
    Бо мене оберігає
    Божа благодать.
    Вічна правда: Бог не видасть -
    Свині не з'їдять.

Тобто, "разлагает" те, що "прикрывается русской речью", й висновок у дусі - "защищайся, отбивайся".
    Таким чином, українська мова є провідником моралі апріорі (бо "божа благодать"), тут вона разом із Пушкіним, Толстим та Тургенєвим, а російська не має такої благодаті, то ж може лише "разлагает" :)

Пан Глазовий якось одразу сліпне, коли говорить за мову, й не бачить що саме "разлагает" мораль, що воно жодним чином не причетне до мови чи язика. Його "опуси" лише переводять стрілки та розпалюють ворожнечу, якщо уважно їх читати.

8. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

Согласен с Вами, г-н Майк. У меня тоже возникло впечатление разжигания вражды со стороны Глазового. Поэт он хороший, очень талантливый, но талант мне кажется у него направлен немного не туда.

9. YOKO

YOKO Well-Known Member

Та ні, це мабуть просто думки направлені "не туда" у деяких читачів.

10. Forpost

Forpost Стоїк

Да не знал он ,что у него есть тонкие ценители!
    Не успел....

Павло Прокопович Глазовий народився 30 серпня 1922 року в селі Новоскелюватці Казанківського району, Миколаївської області, в родині хлібороба. Вчився у Новомосковській педагогічній школі на Дніпропетровщині. Учасник Великої Вітчизняної війни. 1950 року закінчив філологічний факультет Київського
    педагогічного інституту ім. О. М. Горького. У 1950 — 1961 рр. — заступник головного редактора журналу “Перець”, згодом заступник головного редактора
    журналу “Мистецтво”. Друкується з 1940 року. Окремими виданнями вийшли: поема “Слався, Вітчизно моя!” (1958), поетичні збірки сатири та гумору “Великі цяці”
    (1956), “Карикатури з натури” (1963), “Коротко і ясно” (1965), “Щоб вам весело було” (1967), “Мініатюри та гуморески” (1968), жартівлива поема “Куміада” (1969), “Усмішки” (1971), книжки для дітей “Пушок і Дружок” (1957) та “Старі друзі” (1959), написані в співавторстві з Ф. Маківчуком, “Про відважного
    Барвінка та Коника-Дзвоника” (1958) — у співавторстві з Б. Чалим, “Іванець-Бігунець” (1963), “Як сторінка, то й картинка” (1964), “Про Сергійка-Нежалійка та клоуна Бобу” (1965), “Перченя” (1966)... та багато іншого - гарного і достойного.

Помер на 82-му році життя

11. Forpost

Forpost Стоїк

Йому вже ваші присвяти до файки!

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чому ж "не туда", Йоко? Якраз туда, на північний схід, в бєлакамєннаю!
    Отстаівать єдіную-нєдєлімаю!

13. Відповідь: В Харкові закривають український клуб.

Смерть человека - достаточный повод, чтобы не говорить плохое о нём. Недостаточный, чтобы не спорить с его мыслями.

14. YOKO

YOKO Well-Known Member

Місцеві критики творчості Павла Глазового дуже схожі на тих, хто критикував ще одного вірша, цього разу Аскольда Кутового - Ukrainian Myth

15. Степаныч

"Що не день, то міцніш' вороги.
    Де ж друзяки його, козаки?"

Дійсно, ДЕ? Якщо багато людей борються з загарбниками - це борці за свободу, якщо один - розбійник. При чому в істериці:
    "Тож козак-одинак був кривав,
    Він ридав, і рубав, і ридав!.."

А Вам сподобався вірш?

16. YOKO

YOKO Well-Known Member

Мені так, але ... скажімо так, не мій жанр.

17. Вергунка

Вергунка Well-Known Member

Русский язык признан региональным в Харькове

Как передает «УНИАН», информация об этом размещена на официальном веб-сайте Харьковского городского совета.

Как отмечается в сообщении, Апелляционный суд Харьковской области 6 февраля в 2007 г. выдал определение, которым отменено постановление Дзержинского районного суда от 17.08.06 г., а апелляционная жалоба прокурора г. Харькова Суходубова в интересах Кабинета Министров Украины и Верховной Рады Украины оставлена без рассмотрения в связи с отказом материальных истцов от иска.

Таким образом, констатируется в сообщении, решение Харьковского городского совета от 6 марта в 2006 г. «О русском языке в г. Харькове» является действующим, законным и действует на территории города Харькова. Русский язык сохраняет статус регионального в определении Европейской хартии региональных языков и языков меньшинств и применяется наряду с государственным языком – украинским – в работе городского совета, его исполнительных органов, в официальных сообщениях и объявлениях.

[for-ua.com]

18. Аналитик

Аналитик миється в бані

Информация к размышлению: http://www.2000.net.ua/print/svobodaslova/583085722.html
    http://www.2000.net.ua/print/svobodaslova/1142759252.html

Мне кажется, ребята, что ваши старания дают свои плоды. Вы считаете русскоязычное население восточной Украины некоренным населением, не народом Украины и вообще стараетесь их всячески унизить и оскорбить. Они вправе оградить себя от вашего невежества до той поры, когда в вашем сознании сформируется понятие: "Народ" и чем оно сегодня отличается от слова "Нация".

• Подобається Подобається x 1
  19. Степаныч

Интересные статьи. Еще интереснее, будут ли возражения ПО СУТИ. :confused: Посмотрим.

20. Nikola

Nikola Well-Known Member

Читал оба материала. В "бумажном варианте" еженедельника "2000".

С форума "Укрцентр":
    http://www.ukrcenter.com/forum/message.asp?message_id=77790&forum_name=%C3%E0%EB%E8%F7%E8%ED%E0

а де твій аватар? :)