У понад половині українських сімей головують жінки. При цьому в кожній п’ятій сім’ї*— жінки у віці 30–54 років, в кожній четвертій*— жінки у віці 55*років і старше. Такі дані, отримані Держкомстатом України. Зі статистикою повністю згодна директор соціальних програм Центру Разумкова Людмила Шангіна,*— повідомляє газета «Комсомольская правда».* «Ці висновки виглядають цілком вірогідно. Вся річ у тім, що жінки частіше беруть на себе відповідальність, особливо під час скрути. Адже за ними*— діти, та й чоловіки теж. Хай не ображаються на мене чоловіки, але, на мою думку, не так вже складно щодня ходити на не найкращу роботу, отримувати за це дуже невеликі гроші і при цьому перебувати в упевненості, що обов’язок перед сім’єю виконано. Жінці*ж доводиться розподіляти цей нікчемний дохід, намагатися на нього вижити всією сім’єю, працювати на кількох роботах, якщо грошей не вистачає, та ще й брати на себе відповідальність за ухвалення рішень»,*— говорить пані Шангіна. Соціолог нагадує, що сьогодні Україна посідає перше місце в Європі за смертністю чоловіків працездатного віку. «Українські чоловіки слабкіші за жінок,*— зазначає дослідниця,*— а у жінок просто немає виходу!». http://razumkov.org.ua
Так, це правда. Але не згоден із загальним тоном статті. В нас зараз система така, що чоловікам часто набагато складніше знайти пристойну роботу, ніж жінкам.
а можна оголосити весь список? і що то означає ,часто чується я пристойно заробляю(жінка) сфери, посади, вид діяльності?,починаючи з можливості придбати і утримувати автомобіль,виплачувати кредит за нерухомість,оплачувати навчання дітей за кордоном України.Дрєвнейшая профессия не в счет!
Ну, щодо пристойної, то я, напевно, сильно погарячкував. Мова йде про будь-яку роботу. Я живу в невеличкому райцентрі, так у нас жінки однозначно мають більше шансів влаштуватися на роботу і отримувати хоч і невелику, але стабільну зарплату, ніж чоловіки. Чоловіки або виїжджають на заробітки до міста, чи взагалі за кордон, або займаються примітивним сільським господарством на присадибних ділянках. В сільському господарстві після ліквідації колгоспів кількість робочих місць різко скоротилася. Тваринництво як галузь, знаходиться в глибокому занепаді, а щодо рослинництва, то, для того щоб обробити 1000га, достатньо декілька чоловік. В містах роботи більше, але, в цілому, тенденція та ж.
так ,хорошо !пошли дальше.Скока таких вакансий разбираться не будем, меня больше суть интересует.Проработав всю сознательную жизнь в женских коллективах,я почему-то не встретил топ-менеджерок,смотрел внимательно, так как находился в активньіх поисках матери, которая родила бьі мне дочь.Так как откликнулись тока Вьі ,шоб не обидеть Вас... за каки таки заслуги есть возможность вьідвинуть на вьісокооплачиваемую должность женщину,если она конечно женщина по своей природе,а не имеет мужского склада ума, волевого характера и масла в голове.Єто как бьі Гондурас которій меня беспокоит ,но всеже, если єто возможно ,ответьте по возможности абстрагируясь от моей и своей личности
а на примере приятельницы можно? если подойдет такой вариант, то рассказываю. к 32 годам, состоявшись как жена и мать, она решила вплотную заняться карьерой. поднималась по лестнице начиная с простого рекламного агента. на данный момент она - топ-менеджер сети крупнейших супермаркетов. что не мешает ей при этом и при графике работы с 9 до 9 - оставаться Женщиной до мозга костей. пробивалась она сама, благодаря знанию того, что ей нужна карьера, что за спиной уже не бегают "сопливые и плачущие" (образно, естественно) дети, благодаря целеустремленности, отчасти мужскому и рациональному складу ума, отчасти - достаточно волевому характеру - но проявляется он только в работе, дома она - достаточно мягкий и податливый человек. наверное, слишком сладкая картинка проявляется - но я знаю ее не один год и все это наблюдаю своими глазами.
Можна навести багато окремих прикладів успішної кар'єри як жінок, так і чоловіків. В статті ж йдеться про загальні тенденції. І недвозначно звучить натяк на те, що чоловіки - нікчеми. З чим я категорично не згоден
почти согласна))) потому что среди мужчин таки да попадаются полные ничтожества. впрочем, как и среди женщин. а статистика - она вещь условная, обобщает все по двум основным пунктам, не разбивая на десятки и сотни подпунктов
Конечно, может женщина реализоваться, и зарабатывать, и быть сильной. Только при всем при этом женственность и желание быть защищенной все же главнее.