В чому суть доцільності існування релігії.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 22 вер 2008.

1. harmony

harmony Well-Known Member

Чим більше вникаю в різні філософські течії, аналізую релігійні вчення, спілкуюсь з людьми різних вір і вірувань, тим більше переконуюсь, що нічого не знаю.
    Хтось вірить в Ісуса Христа, хтось у Святого Духа, хтось в Бога Єгову, хтось в Святу Трійцю, інші в Аллаха, хтось поклоняється сатані... Кожен вибирає те, що йому ближче до душі, до чого закликали батьки, що радили рідні, друзі та знайомі. Дехто взагалі ні в що не вірить, надіється лише на себе самого і на своїх близьких. Хоч кожен вірить у своє і вважає його Істиною або взагалі ні в що не вірить, а живуть всі однаково, мають однакові проблеми і вмирають так, як всі ніби їх і не було.
    Виходячи з цього всього, виходить релігія потрібна для того, щоб людина просто вдосконалювалась, працювала над собою, контролювала себе і свої поступки через мотивування щасливого або нещасливого майбутнього в позагробному житті. Можливо людині потрібно просто повноцінно жити і вдосконалюватись, а не тратити час на пошуки богів ?

• Подобається Подобається x 7
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ви би ліпше замість філософій просто Біблію досліджували....

• Подобається Подобається x 2
  3. harmony

Ну і який кінцевий результат з такого дослідження ? Щоб знати правду потрібне правдиве першоджерело із 100% правильним перекладом. Тільки " Новий світ " 237 раз перекладав Біблію і що то дало ? Стало менше релігій, вір і вірувань ? Яка кінцева мета цього всього ?

• Подобається Подобається x 1
  4. duncan

а який сенс в правді?.. :shok:

5. harmony

Від правди взятої за основу залежить правдивість подального Шляху.

6. duncan

так я ж не просто так вам раджу суто Біблію читати....
    всього-на-всього, не треба її поєднувати з філософствуваннями людей...

7. harmony

То як по-вашому, наша дискусія на форумі, в тому числі з іншими учасниками форуму не є філософствуванням стосовно релігійних питань. Я вважаю, що там де в людей відсутня єдина позиція відносно будь-якого питання, починається філософія. Кожен по-своєму починає пояснювати свою позицію. Ті ж самі переклади хочеш, чи не хочеш того, починають робити з тебе філософа ? То як не бути філософом, як життя саме робить з людини філософа? Ви трактуєте по-своєму, а я по-своєму...

• Подобається Подобається x 2
  8. duncan

ні, не є...
    принаймні з мого боку, тому що я не намагаюся ставитися до християнства з точки зору філософії....
    Біблія -- дає відповіді на всі можливі людські питання, якщо її читати уважно...
    якщо ж починати порівнювати з філософією -- от тоді людина може заплутатися так, що виплутатися буде дуже тяжко...
    ні, філософія починається там, де немає достатньо знань...
    в цьому маєте рацію...
    знову ж таки, якщо людина шукає відповіді на питання у філософії -- вона їх там і не знайде...
    людина стане філософом але істини не отримає...

9. harmony

Залежно про яку теорію знань вести мову. Якщо це стосовно точних наук, тоді не заперечую, коли стосується абстрактних наук, а саме віри, яка немає під собою твердого підгрунтя в зв"язку з відсутністю єдиноправильного джерела інформації, філософію ніхто не омине. Кожен наполягатиме на своєму, відповідно до джерела інформації.

• Подобається Подобається x 3
  10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

У будь-якого вірування в основному дві функції, ІМХО:
    1. Психотерапевтична. Від древніх вірувань, які захищали людину від страху перед природніми явищами, до панрелігій, які захищають людину від страху перед смертю (правда, частково, та все ж таки).
    2. Забезпечення правил співіснування.

• Подобається Подобається x 7
  11. duncan

навіщо придумувати велосипед?

абстрагуйтеся від тих побрехеньок, які вам розповідали попи, щоб за великою кількістю слів приховати істину...

згадайте історію: попи сторіччями не дозволяли людям отримати правду, була заборона на читання Біблії, її якщо і видавали, то латиною -- НАВМИСНЕ (!), щоб прості люди не розуміли, про що там йде мова...

Біблія -- це основа основ.

12. harmony

Пупере, відчуваю внутрішню твердість вашої позиції і навіть частково завидую вашій простоті світосприйняття.:scratch_one-s_head:

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Можна сказати так: віра можлива й без релігії. Але то є самообман. Це в ідеалі так,а насправді,без релігії, людина швиденько про все забуде.
    Нема зібрань, нема святкувань, нема церкви і все... з пару років і нема віри.....
    людина така істота, що їй все тре нагадувати, тоді МОЖЕ й буде віра.

14. harmony

Не думаю. Радже навпаки. Коли людина відчує самотність, тоді шукатиме когось.
    І якщо її вибір наповнить її пустоту, то це наповнення проникне у найвіддаленіші куточки душі, а не лежатиме поверхневим нашаруванням, якн може здути навіть легкий вітерець.

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Щодо Біблії, то є знання, а є незнання і викрутаси та вигадки. Як на мене, ніж вдавати, що щось знаєш, краще визнати, що не знаєш, але знати хочеш і довідаєшся.
    А релігія, церква потрібна, бо людина - істота суспільна, потребує інших людей, потребує кола однодумців, та і просто близьких людей...
    Я без спільноти не можу, наприклад. Тільки я говорю про живу спільноту, а не скупчення самотніх, зосереджених на собі острівців...
    А Біблію хто відмінив??? :shok:
    Та не зовсім так. У мусульман он така ж річ. Чи для того, аби не розуміли?

Останнє редагування: 23 вер 2008
  16. harmony

То що ви пропонуєте читати всі переклади, які є і виводити середнє арифметичне, наближене до Істини. І знову ж таки воно буде тільки наближене, а не істиною.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага... а дай людині щастя і добробут і Бог надійно забутий....

18. ovod

ovod Well-Known Member

релігія допомагає знайти відповідь на питання, яке не знаєш.
    Правильну чи неправильну це вже інще питання.

• Подобається Подобається x 3
  19. консультант

консультант Дуже важлива персона

Залежно від людини та її духовності.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

та залежить, а хіба багато духовності у людини? Заберіть релігію (свята, обряди, неділі, Біблію) і людина здичавіє.....

а де твій аватар? :)