Уточнимо про створення Світу

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 26 лип 2007.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Хтось там на гілці про кінець Світу сказав, що краще розглянути створення Світу. Гаразд! Теж дуже цікава тема. Якщо в когось є настрій, то можна обговорювати і наукові гіпотези, але мене більше цікавлять думки віруючих.

Наприклад, те, як про це пише Біблія, виглядає для сучасної людини досить чудернацьки. Більшість християн погоджуються, що це описання слід тлумачити в переносному розумінні. Але як саме? Прошу. Хочу почути якомога детальніші відповіді.

2. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Відповідь: Уточнимо про створення Світу

п.Мих, не ведіться вже цього разу! Хай візьме книжку і почитає... Зараз афтерстеп підскоче, свідки підійдуть, басурмани поналазять... знову почнуть клювати і до дрібниць достьобуватись... воно Вам треба?!

Просто намагаюсь Миха і Данила зберегти для форуму... в Червону Книгу їх треба... ато скоро взагалі затравлять...:aggressive:

• Подобається Подобається x 2
  3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Якщо Ви так думаєте, значить, визнаєте їх ідейну слабкість.

4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Якщо я так думаю, значить визнаю релігійну нетерпимість деяких дописунів форуму до християнства, і в особливості до греко-католицької церкви.

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не переживайте, протримаємося, а за Данила не хвилюємося - чоловік веслом, дасть собі раду.

• Подобається Подобається x 1
  6. Forpost

Forpost Стоїк

я вже писав, але мій допис чомусь стерли.Цікава точка зору про так званий "семіднєв",щось там є.Єдине що мені вдалось знайти в догмах РПЦ

7. spm1950

spm1950 Well-Known Member

Моя думка що в Україні він вже почався.

8. Melown

Melown Well-Known Member

Давно цікавився цим питанням, з того часу як вперше взяв в руки Біблію.
    Особливо "побуждало" мене шукати відповіді - це позиція батька-креаціоніста. Гуу... немало ночей ми з ним дискутували...
    (Креаціонíзм — погляд, згідно з яким світ, людина та інші форми життя на Землі були створені вищою силою.)

http://uk.wikipedia.org/wiki/Креаці...BE.D1.97_.D0.97.D0.B5.D0.BC.D0.BB.D1.96.C2.BB

9. Melown

Melown Well-Known Member

Зараз передивляюсь передачі Кеннета Коупленда по і-нету. Вже 6 серія.
    Деякі моменти зі сказаного "ним" є досить аргументовними.

http://www.kcm.org.ua/tv/webcasts/

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

дев’ять дописів — жодного про створення світу......

в школі на уроках астрономії запам’ятав таку сентенцію: зірки все більше віддаляються одна від одної, тобто колись давно була мить, коли все існуюче було в одному місці.....
    тобто має початок....

пс. захищати когось на форумі не варто, особливо, коли цей хтось першим починає нападати на опонентів.... [​IMG]
    хотів би нагадати щодо того, хто створив гілку “свідки” і з якою метою.... [​IMG]

11. D.M.

D.M. Well-Known Member

А в буддизмі є певні традиційні описання про світобудову, ще наївніші, ніж у Біблії; але зараз у них ніхто не вірить, і в буддизмі такі питання не вважаються важливими.

Але для буддизму, на відміну від християнства, характерне уявлення про світ як про щось нескінченне в часі в обидва боки та циклічне. Світ існував завжди, а не був створений у якийсь момент; іноді в буддизмі визнається, що в принципі якийсь початок міг бути, але про нього нічого не відомо.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це не до мене. У нас є ті, які "переймаються питаннями" кінця і початку світу.

13. Петрук

Петрук Member

Вітаю!
    Щоби не заглиблюватися в думки віруючих (скільки віруючих - стільки імовірно думок :crazy: ) перейдемо ліпше до наукових теорій. Якщо буде виглядати чудернацьки, то Ви вже знаєте до яких джерел звертатися.
    Вкрай коротко:
    - офіційна наука каже, що все (видиме і невидиме і т.п.) виникло із сингулярності (біла дірка, котра нагло :) (несподівано тобто) "розвернулася" зі швидкістю близькою до світової а далі вже все розвивається не то по Дарвіну, не то по Фрейду ;) )
    - по Вавілову-Опаріну нейтрони розпадуться найпізніше - через 10 в 31 ступені років - уявіть собі катаклізми, коли розпадатимуться протони - на мільярди років скоріше :) .

От така наука....

14. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Я читала, як одна монашка уві сні Духом була перенесена в часи створення світу. Вона бачила, як створювався світ, відчувала дію сил неймовірної потужності. Але, коли прокинулася, не могла конкретно щось розповісти. Ось таке очевидне - неймовірне...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

То є можливо.

16. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Скільки, любові та християнського смерення в Ваших словах...
    [будьте] всегда готовы всякому, требующему у вас отчета в вашем уповании, дать ответ с кротостью и благоговением
    (1 Петра 3:15)

17. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Досить мальовничо створення світу описується в "Хроніках Нарнії". Читаєш рядки і аж дух захоплює.

Щодо наукового підходу ... мавпи і далі лишилися мавпами.

Хто дивився всі епізоди "Планети Мавп", тому спаде на думку ... що наша цивілізація можливо не перша, і ,мабуть, не остання.

І на сам кінець, учені зробили попередні підрахунки можливих розумних цивілізацій в космосі... нарахували аж 40 =)

18. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

все значно простіше - достатньо не молоти "дрібниць" - і все буде гаразд ;)
    до речі - особисте запитання: ви, викладаючи в університеті - вірите у відьомство?
    навіть точніше сформулюю - чи ви вважаєте Гаррі Поттера шкідливою книжкою - і чому? і чи є сенс заборонити цю книжку на теренах України?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

почитайте Канигіна "Початок та кінець віків" Багато чого там пояснюється. Не знаю чи правда, але правдиво.

А що до інопланетян - не сумнівайтеся, вони є. Мій колега і хороший друг бачив на власні очі.

20. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Роберт Шеклі. Координати чудес.

Український переклад. А. Онишко, 1991. Перекладено за виданням: Robert Sheckley. Dimension of Miracles, N.Y., 1968.

Це один із описів створення світу в творі. =)
    Думаю є що обговорити ?

а де твій аватар? :)