Утилізація використаних енергозбережних ламп та інших небезпечних побутових відхоів

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Олександра, 20 тра 2011.

1. Чи знає хтось куди у Львові можна зати на утилізацію використані енергозбережні лампи? Можливо хтось вже таке робив?
    Та й взагалі як ставитесь до такої проблеми. У лампі ж є ртуть, хоч і не в значні кількості, але є і це дуже шкідливо для навколишнього середовиша... якщо б пункти утилізації таких ламп були десь поряд і цілком відомі та доступні чи здавали б ви тули використані лампи чи все таки викинули б у звичайний смітник?

• Подобається Подобається x 1
  2. Hyligan

Hyligan Іронічний

Мій колєга має свій спосіб "утилізації" згорену лЯмпочку бере на роботу і міняє там на добру :)))

• Подобається Подобається x 12
  3. а ви як справляєтесь з зіпсутими лампами?=)

4. Andr

Andr Well-Known Member

Тіко за гроші ;)
    Мені то до лямпочки :)

5. sselev

sselev Well-Known Member

Було б добре, щоб виробники запровадили програму по вилученню ламп у дилерській мережі. Здаєш зіпсуту лампу - отримуєш знижку на кілька грн при купівлі нової.

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Спакуйте у коробку, напішіть фломастером "Ртуть (лампи)!" і підкиньте до санепідстанції. Нехай вони самі викинуть на смітник, а Ваше сумління буде чистим.

Принаймні я знаю, куди подіти старий свинцево-кислотний акумулятор: дядечкові на авторинку. Він ще 50 грн може заплатити.

• Подобається Подобається x 3
  7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Лампочки можна віддавати в магазин, де були куплені. Або в звичайний супермаркет будівельний. Не знаю як в нас, але в Польщі вони мають обов'язок приймати лампочки на утилізацію (може і не мають, але в мене приймають :) а що далі з ними роблять - то вже на їх совісті).

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Відправляють на завод - кажуть, що не справні :)

9. олекса

олекса New Member

В цивілізованих країнах саме так : продавець організовує збирання і відправляє виробнику для утилізації (не тільки лампи - наприклад використані батарейки). А свідомі громадяни несуть туди. Але ж в нас
    ... і мішок зі сміттям викидають на півдорозі до смітника!

• Подобається Подобається x 7
  10. oklviv

oklviv Member

Через таких як ти, ми живемо в смітті по вуха. Хоч тобі це подобається напевно.

11. Andr

Andr Well-Known Member

Останнє редагування модератором: 3 чер 2011
  12. craz

craz New Member

З сайту ЛМР :
    На жаль, проблема збору та утилізації люмінісцентних ламп у місті Львові досі не вирішена. Сьогодні у м. Львові наявне лише одне ліцензоване, спеціалізоване підприємство, куди можна здати відпрацьовані люмінесцентні лампи – ТзОВ НТП «Галекоресурс», що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Д. Апостола, 7, тел. 242-32-89, яке займається збором та вивезенням на утилізацію відпрацьованих люмінесцентних ламп, які містять ртуть. Підприємство приймає використані люмінісцентні лампи тільки в гофкоробках та у кількості як мінімум 30 шт.

13. Tony

Tony Well-Known Member

Соррі, в мене подібна проблема тільки з акумуляторами та батарейками. Куди їх здавати можна?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та який там жаль? Сидимо в теплому місці, мухи не кусають, гроші з платників-лохів отримуємо, нема сі на шо жаліти. І ваші лямпочки нам до лямпочки. Во!

ЛМР, Садопоміч.

15. craz

craz New Member

Наразі відповідь - нікуди, у Львові наразі нема жодного пункти прийому/переробки. Відповідно до інформації в інтернеті, лише у 8 містах України є пункти прийому відпрацьованих батарейок.

16. gcib

gcib Member

Польща - не Україна! Пропоную зібрати велику коробку і відправити до Адміністрації президента! Хай там голову поламають.
    Нормальні держави оерігаючи природу отримуть вигоду від переробки.
    В нас все в землю закопується...

• Подобається Подобається x 3
  17. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

18. kitana

kitana Banned

Нещодавно купувала нову лампочку, стару взяла з собою, щоб показати в магазині, яка мені потрібна. Вони самі її забрали, я не заперечувала :)

19. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Батарейки утилизируют на львовском предприятии "Аргентум"

20. gcib

gcib Member

Це, нажаль, можуть робити виключно з маркетинговими цілями! Де гарантія, що залишені вами лампи (батарейки, акумулятори тощо) не попадуть так само на звичайнісеньке звалище? :sad:

а де твій аватар? :)