Утилізація комп'ютерів

Тема у розділі 'Наука і технології', створена користувачем Princess, 17 сер 2007.

1. Princess

Princess Well-Known Member

Власне сабж
    куди дівають старі комп'ютери? по ідеї їх не можна просто в сміття викинути?
    все "цінне" вже використане, навіть вінчестери по 40 метрів :) все решта - навіть для музею історії техніки нецікаве. так от - куди це "добро" діти? може є у Львові якась кантора, чи просто місце, куди такі речі вивезти можна?
    до речі, мабуть це стосується не лише комп'ютерів, а взагалі техніки - телевізори, холодильники ті ж

2. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Утилізація комп'ютерів

Дась в районі Львівхолоду є фірма яка займається утилізацією

3. Princess

а поточніше можна?

4. syavych

syavych копач

Львівхолод - вул. Луганська, 6 (вроді). Не помітити важко, там ще Рукавичка є. Десь по тій вулиці і шукайте фірму.

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

невже так багато деталей у вас?.....
    корпус, блок живлення, “старі комплектуючі” — як правило, вже не використовуються....
    я свої урочисто збираюся поховати....

6. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

віддайте свого "старого" краще в школу, чи іншу установу. Най молоде покоління хоч ази повчить...

7. Princess

Дякую! Буду шукати:)

ага....

власне зі школи і треба вивезти:)

то 10-12 штук 386 (вже тепер навіть не знаю скільки їх є, бо розпихані по різних кутах корпуса, нині ще 1 знайшла :sad:), яким по років 15 не менше... з них 2 ще в принципі включаються, решта навіть не вмикаються.
    запчастини, які ше можна було якось використати вже використані, для азів теж залишилось пару детальок. решта получається хлам, якого невідомо як позбутись.
    ше добре, що вони не на балансі (то подарунок, який дали на "добивання" років 10 тому). ті, що державні, коштують шалених грошей на списання, то вони стоятимуть певно поки школа стоятиме. а ці - просто шкода місця на них :sad:

8. Melody

Melody Well-Known Member

Українська щедрість: нА тобі, Даниле, що мені не миле :)

9. Deus igrok

а що за школа ? часом не гімназія ? а то під опис підпадає...

10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

поясніть приватом, в чому у вас проблема. Тобто - чому ви їх не можете списати.
    Суто за ваш нік - +1, тобто - ймовірно, допоможу вирішити....

11. Princess

дякую, я справлюсь :agree: ті комп'ютери, які по темі, їх списувати не треба. то фактично приватні компи, які були надані в користування, вони ні на яких балансах не числяться.
    мені лиш потрібна була інформація де їх можна утилізувати, бо викидати на смітник - я собі слабо уявляю.... менше по еуропах їздити треба було :o
    часом гімназія :) але насправді така ситуація не поодинока - старі непрацюючі комп'ютери, давним-давно подаровані, а тепер стоять мертвим грузом. і вони ніби як є, але ж їх насправді-то нема...
    проблема списування реально полягає лише у коштах. щоб списати має бути якась експертиза з вилучення "драгметалів" (кажу так, як сказали мені), відповідно платна. за логікою начальства навіщо тратити на це гроші, якщо техніка їсти не просить?!
    ну і я зрештою всі проблеми української інформатизації вирішити не збираюсь :) мені треба позбутись того, що колись подарували, щоб нормально працювати на власному робочому місці :)

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК все ж описано вище...

Наспівуючи:
    Куда ты тропинка
    Меня привела
    Без милой Princessи...

13. Deus igrok

Часом не коло садиби І.Франка ?

14. afterstep

той пережиток совка ще не відмінили?????
    хай бухгалтер вам скаже закон чи постанову, де то написано ;)

15. Princess

часом ні :) кажу ж - не поодинока ситуація ;)

навіть якщо таких законів чи постанов нема, це не означає, що бухгалтерія одразу поспішить списати. їм то просто не треба :) та й мені з їхніми заморочками зв*язуватись не конче хочеться. обмежусь раціоналізаторством на своїй території :)

але дякую за підтримку :)

16. afterstep

домовтеся з якимось приватним підприємцем - він вам відповідні документи попідписує.
    та й вивезе на смітник заодно ;)

17. Michel

Michel Member

Запитайте в швейцарців що треба робити з старими компами, вони вас навчать, якщо гарно запитаєте.
    В Швейцарії є спец. піч, де перепалюють старі плати, й чим вони старіші, тим цінніші. Після вісокотемпературного перепалювання залишається то, що не горить, тобто - золото, платина і інші цінні й рідкісні метали. Одна пічка виплавляє приб. 2 кг золота в день. Дим старанно фільтрується і всі мікрочастини, що можуть мати цінність, теж переробляють і щось "добувають".
    З холодильників виплавляють в основному залізо й мідь з обмоток електро-двигунів.
    Ось що треба робити з компами, телевізорами, холодильниками і т.д.

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

"Внаслідок удару блискавки в об"єкт ... за адресою ... було спалено пристрій ...
    Довідку з гідрометцентру міста ... , що в такий-то день такі-то години над містом була гроза з ударами блискавок, додаємо."

Стільки вже заліза було списано за таким сценарієм...

19. Princess

тобто пропонуєте їх в Швейцарію вивезти?! круто! :)
    (хоча, якщо серйозно - саме це і треба робити з такою технікою - вилучати всі цінні матеріали)

в принципі може й варіант, але блискавка може пояснювати непрацюючість, що не є причиною для списування ;)
    але в даному випадку цікавило не списування, а фізичне викидання

для зацікавлених та співчуваючих - проблему вирішено :) винесенням цього добра на найближчий смітник. протягом 10 хвилин все зникло у невідомому напрямку :)

20. afterstep

смітник має більшу руйнівну силу, ніж блискавиця...

а де твій аватар? :)