Укртелеком, або як отримати телефон за 37 років

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Rat, 19 чер 2007.

1. Rat

Rat Member

Доброго дня шановне панство, хотілось б взнати вашу думку з такого приводу:

В 1970 році наша сім'я переїхала до нового, щойнозбужованого будинку біля "Львівського лікерогорілчаного заводу". В цей час моя бабця а також декілька наших сусідів встали на чергу до встановлення телефону. Скажу одразу будинок в нас кабельований, та в багатьох квартирах встановлений телефон. Але не в нас (таких нас приблизно 5 осіб).

Чекали телефон чекали, нам завджи казали що до кінця року встановлять.... так казали 30 років і нічого не робили. В 2000 році приходить лист завітати до відділення "Укртелекому" і що ви гадаете? Думаете що пропонували встановити телефон? НІ!:ireful1: Вони просто хотіли взнати чи моя баба ще жива, та чи ми не переїхали з квартири! 30 років!!! Рік назад ми знову ходили нам повідомили радстну звістку що ми вже в черзі встали на 2 місце в нашому будинку, але мені просто цікаво скільки ще років чекати стільниковий телефон!

Зрозумійте річ не в грошах, їх би вже давно дали цих 800 грн. щоб поставили телефон, річ в ПРИНЦИПІ. Чекати 37 років, і отримати так як всі це несправедливо, що ви можете порадити чи сказати с цього приводу?

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Укртелеком, або як отримати телефон за 37 років

п. Rat, можу тільки Вам поспівчувати.
    Але, погодьтеся, зараз є ВИБІР.
    А колись його не було !

Вам і не снилися хитрощі, до яких вдавалися люди (і абоненти, і зв"язківці), щоби поставити телефон пересічному гр-ну Петренку - не депутату, не інваліду, і не тещі головного інженера вузла зв"язку.

Ну що я Вам можу сказати відносно принципів ?
    З держсектором важко грати за правилами.

Заплатіть 800 грн і поверніть їх собі іншим способом. "Обманіть" лічильники, наприклад. :)

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

у вас погано кабельований район. Проблема з телефонними номерами була завжди. Якість ліній - не просто гидотна, а "щось з чимось". Частина кабелю знищена - кинута "сопля" в обхід.
    Просто співчуваю. Якщо дійсно необхідний телефон - спробуйте переговорити з телефоністами лікеро-горілчаного (я так розумію, що то будинки троха далі за збутом). Вони вам можуть хоча б пораду хорошу дати....

4. Rat

Rat Member

Ну яка разниця поговорю я з Лікерогорілчаним, чи ні вулиця можливо і не дуже кабельована, але принаймі тільки в мому будинку встановлено 20 телефонів, та грошей не так шкода як здаеться але я так думаю що навіть при розмові з "Лікерогорілчаним" також захочуть грошей, невже 37 років очікування пустити під хвіст? Що за менталітет Львівян якщо їх "кидають" то ше і грошей давати? Про яку Європу тоді може бути розмова, якщо мало того що телефон, так для мене навіть роскіш щоб повернутись с роботи (а це приблизно 23:00) та прийняти душ! Води нема, потрібно або встигнути до 21:00 або підніматись в 6 ранку.... Це обурливо, що за влада і куди вона дивиться..... Було б непогано керівників Львова поселити в пересічний будинок такий як мій наприклад та подивитись як в них совість заграє!

5. afterstep

добре, я невірно зрозумів запитання - звиняйте ;)
    Дійсно, ця гидка львівська влада, що складалася роками - це суцільні хабарники. За 20 грн і пляшку готові віддати власну дружину "в концесію"....
    А скільки народу по чергам мордується! не така вже й біда телефон - квартирні черги - це ще гірше! Сім'ї по 20 років живуть в одній кімнаті сімейного гуртожитка, що взагалі ззовні як хлів виглядає - і це з двома дітьми! а міськрада си й в носі не чухає, тим часом - львівські чільники собі в елітних районах палацики розбудовують!

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

та плюньте ви на них!...
    придбайте мобільний...
    не варто просити державу...

7. Rat

Rat Member

хм...... мобільний в мене вже 4 роки, той самий номер і він мене влаштовуе, не влаштовуе те що дома інтернету нема.
    Приходжу на "Фарлеп" а в них там акція звязок в кожен дім. Питаю чи можна встановити телефон з інтернетом! Кажуть можна я називаю свою вулицю а вони мені заряджають що в них покриття тільки на Науковій та на Сахарова, говорю так в Вас ж акція звязок в кожен дім та допишіть знизу "Звязок в кожен дім на Науковій та на Сахарова" а вони мені відповідають зверніться до "Укртелекому"... Я живу 20 хв пішки від центру? Це ж не село... в якому столітті ми живемо якщо провідні провайдери Львова рекомендують своїх конкурентів? Їм грошей не треба чи шо? Якшо не треба хай мені дадуть я їм застосування знайду!

8. afterstep

ви хочете вирішити це питання - чи пошукати справедливість? коли визначитеся остаточно - маякніть ;)

9. Rat

Rat Member

В самому першому листі я написав

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Найпоширеніший трюк 70-х - 80-х років:
    1. Треба було заздалегідь "підгодувати" бригадира монтерів-лінійщиків. Звичайно, майбутній абонент повнинен був стояти в черзі. Хоч кілька місяців.
    Ближче до грудня питання (на тел. вузлі) ставилося так: буде перевиконання плану по підключенню нових номерів - буде премія. І тоді, заради премії, підключали усіх, кого тільки могли - не дивлячись на чергу. Звичайно, спочатку тих, хто "підгодував" бригадира лінійщиків.

2. "Спонсорувати" телефонний вузол певною кількістю кабеля (зазвичай діставався у прапорщиків-каптерів).
    Так моєму приятелю кинули по стовпах військовий "польовик". Рештою "польовика" підключили двох ветеранів по сусідству з ним. А потім, після кількох обривів - знайшли пари і в підземному кабелі.

3. Моя мама дістала папір, що вона співпрацює із санавіацією. Тобто для нічних викликів управління санавіації просить встановити їй телефон поза чергою.

4. Коли мама з бабусею переїхали до нового району, в їхньому будинку було тимчасове поштове відділення. Коротке шепотіння - і їм через підвальні приміщення скросували пару, а далі - справа техніки.

"Ми не можемо чекати милостей від природи.
    Взяти їх у неї - наша задача!"
    (Мічурін).

11. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

А чому не хочете спробувати через Фарлеп? Нам поставили за 2 тижні (!!!!!!!!!) з дати підписання договору. І обійшлась ця послуга 250 грн.+50 грн. за підключення до нету. Правда, нет ще не провели. Не знаю чому, але його встановлять трохи пізніше. Телефонним зв"язком я задоволена. Хотіли спочатку від Укртелекому (у попередніх власників був укртелекомівський), але як дізнались, що це коштуватиме 800 грн. +чекати кілька місяців - відмовились. І я рада, що відмовились - бо зараз получилось і дешевше і швидше......

12. Forpost

Forpost Стоїк

Ну як так зрозумів що Rat вирішив прорекламувати свій Львівський чат де можна знайти справжне кохання .,І хоче щоб ще більше дітей росло в трущобах ,а ми туть трохи пособачились. Створим йому вражіння, що це йому вдалось.Ніхто нікого не заставляв рожати.Тре було кондоми купувати.Ті люди в гуртожитки не з місяця приїхали, а з села.Вони дуже привязані до нього ,але не хочуть пасти корів ,то хто їм винен.Пан Rat вважає що йому Укртелеком винен толефонний номер,ставлячи все з ніг на голову.Нічого Укртелеком йому не винен,хай заспокоїться і спить спокійно.Тим більше що мобільний звязок дешевший ніж міський.І взагалі проблема висосана з пальця.Навіть нічого туть і дискутувати

13. afterstep

на цілком реальну пораду ви відповіли

оскільки у тому районі (точно знаю) частина телефонів належить до "відомчої" АТС - тобто, простіше, горілчаний своїх працівників телефонізував, і, крім того, інтернет, і непоганий, на горілчаному є - то воно б певно можна було б розглядати горілчаний як засіб для вирішення проблем.

14. afterstep

Шреку, спокійніше!
    Що, якщо в районі Південного нині десь так о 20-ій пива попити?

15. Forpost

Forpost Стоїк

Купіть-се модем і нет буде на другий день

16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

пардон, але телефонний інтернет — трохи архаїзм...
    прокладіть виділену лінію і надалі можна користуватися мобільним... :)
    я, наприклад, зі стаціонарного телефону останнього разу дзвонив місяці три назад...

17. afterstep

фарлеп там не кобелізував. І не дасть ;)

18. Rat

Rat Member

мда...... я так розумію що пішов тут флейм. New Shrek чат до цього відношення не має, цей підпис я використовую на любому форумі, а тему роздувати не хтів хтів поради, Ви пане New Shrek бачу дуже привітно стаитесь до нових людей на форумі так тримати! Тетянка я вже написав як "Фарлеп" мені відповів нарахунок встановлення телефону.
    цим цілком згідний.
    Я аж ніяк не їх працівник а інтернет на своїй вулиці бачив тільки в одніеї людини.

Мені ні, моїй сімї так, навіщо починати те чого не роблять??
    Boris_Kiev це дуже цікаво про 70-80 роки, але часу не повернеш і це моеї причини не виріше нажаль.... Ці бригадири вже давно спились!

19. afterstep

проблема не в цьому - проблема в бажанні вирішити проблему ;)
    зара жодна інстанція не в змозі заборонити горілчаному роздавати телефони/інтернет. Тому спробувати переговорити - можна. По результатах переговорів (тільки запам'ятайте прізвище контактної особи) - можна думати далі.

20. Rat

Rat Member

Так я ж навіть не знаю до кого звернутись, я ж не скажу вахтеру на вході щоб провів мене туди де встановлюють телефон
    Бажання є, але ще є бажання щоб в масмедіа потрапила чудова репутація "Укртелекому"

а де твій аватар? :)