Українки та українці

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Прокіп, 5 тра 2011.

1. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Я сьогодні походив по київських бібліотеках для дослідження, як читають мою книжку, яку я подарував цим бібліотекам. На мій подив їх в центральному колекторі поряд з іншими вже (!) майже пів року "оприходують".
    Але поряд з цим я паралельно провів деякі соціальні дослідження. Я бував на книжкових виставках, де звернув увагу на те, що відвідувачів-жінок більше на них ніж чоловіків. Тому я запитав статистику по цих градаціях і в бібліотеках. На мій подив статистичні дані вийшли наступні - чоловіків записано в біліотеки 38%, а жінок - 62%. Прошу робити висновки та аналіз цих поверхневих цифр. Тільки прошу знову не збиратися в зграї "по інтересах", а більше прямувати в пошуку істини.

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

3. Оникс

Оникс Well-Known Member

Жінки просто більше читають, незважаючи на вік. І, до речі, часто-густо не романи про кохання (а от деякі чоловіки, особливо старенькі, їх чомусь дуже полюбляють...).

4. tanna

tanna Дуже важлива персона

Прокопе, ну які бібліотеки? Забудьте це совкове слово. :)) По-перше, зараз практично все можна купити на відміну від тих часів, коли до бібліотеки ходили за "Трьома мушкетерами". І якщо я дуже захочу якусь книжку, я її куплю новеньку-чистеньку, а не візьму у бібліотеці мацану-перемацану. А по-друге, Інтернет вбив ваші бібліотеки. У мене навіть мамочки на роботі роздруковують з Інтернету усі твори, починаючи від Шевченка і закінчуючи ким завгодно, і відносять діточкам читати, коли задають щось поза шкільним підручником. Я вже мовчу про те, що усі знайомі читають книжки в електронному варіанті. Я - ні. Просто шкода очі. І так цілими днями в цьому екрані.

5. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Танна, не рівняйте весь світ по собі. Для маси пенсіонерів бібліотека - це спасіння від жлобського телебачення. А про села я взагалі мовчу. Відносно них, вже навіть колектори, через які можна було поповнювати книжки, знищили.
    Ще мені, для прикладу, прийшла подяка з Севастопольського військово-морського ліцею за подаровані книжки з поміткою "активно читають пацани". Так що ...
    То не книжка. Подивилися б ви на книжку одного мого читача, заслуженого винахідника України Філіпчука, вся з помітками, підкресленнями та вставками. Ото дійсно ЖИВА книжка.

6. tanna

Ні в якому разі. Те ж саме стосується і вас. ;)

Пенсіонери ходять до бібліотеки? Це шедевр. :)) Відкрию вам страшну таємницю - пенсіонери ходять за пенсією це головне, а ще вони ходять на базар, на город, на вибори обов'язково і на мітинги. Ну і звичайно до дітей та онуків.

Селяни ходять до бібліотеки? Це шедевр №2. Селяни ходять на город, город і ще раз город! Тричі на день. За цим городом та худобою вони не мають змоги зайвий раз прибратися та помитися. Тому що просто немає часу та сил. Спустіться на землю.

7. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Танна, відкрию вам секрет, не всі пенсіонери схожі на "вашого жлобського образа". Приїдьте в Київ 14 травня і побачите на громадянському Майдані більше пенсіонерів ніж людей з вашого покоління. Та варто вам би подивитися було на того пенсіонера з вінницького села, який на милицях приїхав на книжкову виставку купляти за свою пенсію книжки в сільську бібліотеку, де він організував окремий свій куток. Він навіть відмовився брати безкоштовно мою книжку зі словами :"Надурняк може бути лиш примітивна пропаганда, а те що людина купляє, значить воно їй потрібне". Так що "підійміться з спотвореної землі", бо ви різко падаєте в моїх очах.

8. tanna

Та і я ж про це. Майдан - це хіба бібліотека?

Виключення із правил завжди бувають. Це саме такий випадок і не більше того.

Та в ваших очах впасти не важко, тому що ви здається мені теоретик. А я говорю лиш те, що я бачу. Не те, що я хотіла би бачити, а бачу. Абсолютно об'єктивно. Відчуйте різницю.

9. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Вибачте, але лиш ці "білі ворони" мені й цікаві серед нашого суцільного постколоніального жлобства, бо вони не ІДІОТИ в давньогрецькому розумінні.

10. ange ou?

ange ou? Well-Known Member

В библиотеке была где-то год назад, людей достаточно, от малого до старого :scratch_one-s_head:
    Вообще, связи между библиотекой и совком не вижу.

11. tanna

А я вижу. Очень прямую. В школьные годы я туда ходила элементарно в энциклопедию какую-нибудь заглянуть, чтобы выполнить задание. Сегодня туда пойдет школьник с этой целью или откроет Интернет? В студенческие годы ходили в библиотеку писать рефераты. Сегодня студенты сдают рефераты, скачанные с Интернета, иные набираются такой наглости, что даже не удаляют ссылку в конце страницы. Это наверное, чтобы преподаватель видел, откуда скачано. А вдруг не оттуда? :rolleyes:

12. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Хотів я провести аналіз різниці між жінками та чоловіками, але...
    Дійсно, навіщо напружувати мозок.

13. ange ou?

ange ou? Well-Known Member

Ну вы какую-то полную безнадегу описали) Все-таки читающие люди, в том числе и школьники, и студенты, остались. Принято говорить, что раньше больше читали, и трава зеленее и небо голубее итп., не знаю, как было, но у меня, например, достаточно знакомых до 30 лет, которые читают очень много.
    По поводу библиотек как источников. Во-первых, не любую книгу можно легко достать. Казалось бы, столько всего издается, а когда нужно найти что-то конкретное - оказывается очень много всего, но только не то, что нужно. У меня книжный рынок под боком, на который ходить часто не имеет смысла - основной продукт- детективы/бульварные романы/иностранный/некоторая учебная /журналы/эзотерика/психология (типа как стать миллиардером за 10 дней). Книжные магазины вроде развиваются, но найти что-то конкретное опять-таки нужно время. Во-вторых, цена, книги сейчас не дешевые. Вопрос экономии денег, но и пространства) В третьих, вы сами сказали, что в электронном варианте не читаете. Кто-то из-за зрения, кто-то из-за удоства. У меня интернет лет 7, но за это время книг 5 в электронке прочитала, зато из библиотеки брала много. Ну и, в Европе (не люблю я "это а вот в Европе", но все же, если речь о совке) библиотеки живут и здраствуют, судя ходя бы по их фильмам) Хоть и интернет общедоступный.

14. Оникс

Оникс Well-Known Member

tanna, я когда-то проводила все выходные в библиотеке им. Крупской - сложно, кроме читального зала было достать некоторые книги, особенно антикварные издания, специальную литературу... И сегодня много информации, которую можно достать только в библиотеках...
    А Интернет... Ну, в результати интернет-образования и получаются странно информированные люди, которые уверены, что за пределами интернета жизни нет... Во всех странах, где Интернет уже давно не роскошь, где в электронном виде почти все, остались библиотеки и они пользуются популярностью. Кстати, именно в крупные библиотеки на западе часто передпют и архивные документы, для которых закончился срок секретности или хранения...
    Библиотека - это не совковое изобретение... Если бы государство заботилось о библиотечных фондах, модернизации, условиях для читателей, создавало при библиотеках, как в других странах, образовательные центры... А у нас из просто закрывают, недофинансируют, содержат в неприспособленных помещениях...

15. tanna

Что касается специальной литературы, кому она нужна, - я согласна. Что же касается не специальной литературы и просто художественной - мне лично библиотека не нужна. И бросайте в меня тапком. :))

16. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Після інфаркта в мене не хватить сили докинути з Києва до Донецька. Та й тапок жаль, бо я до нього звик.

а де твій аватар? :)