Україна без Юлії Тимошенко: "Сісти! Суд іде..."(етап 2)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 16 вер 2011.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тема, об'єднана з декількох спроб "закОпати"/"відбілити" образ Юлії Тимошенко в пам'яті народній, з моменту, коли до влади прийшов Янукович.

Початок тут

2. Locke

Locke невиправний реаліст

Хочу висловити ще деякі об"єктивні міркування:
    Мене обурює, що в моїй країні переслідують політичних опонентів, мене обурює, що Юлію Володимирівну ув"язнили на час суду, тому що при бажанні у спецслужб є всі можливості не допустити її можливої втечі за кордон. Хоча думаю, що ніякої втечі за кордон і бути не могло, бо така її можлива втеча була би автоматичним підтвердженням її вини і означала би смерть, як політика. Мене обурює однобокий розгляд справи судом, який по суті є грою в одні ворота без найменшого шансу оправдатися.
    Але мене обурює і інше. Коли її ув"язнили - почалися крики і зойки про катування і нелюдські умови, бо сусідка по камері курить і не допускають конкретного лікаря, почалися пікети біля СІЗО та суду. І це правильно. Але, скажіть будь-ласка, чому досі криком не кричали і не пікетували, коли по всій країні ще від часів СРСР тисячі підозрюємих сидять в СІЗО дійсно в нелюдських умовах, де в камері на 10 чоловік сидить по 20-30, серед них хворі на відкриту форму туберкульозу, коли вони сплять там по кілька годин по черзі? Чому не кричать і масово не пікетують, коли засуджують невинних, коли з допомогою фізичних тортур вибивають покази, коли мєнти на допитах вбивають юнаків, коли люди по року а то і більше в СІЗО очікують суду, коли не мають навіть елементарної медичної допомоги? Чому не кричать, коли відпускають на волю, амністують, а частіше всього оправдовують негідників-мажорів, синків депутатів і ментів, які вбили людей у ДТП? І це все сталося не тепер, не сьогодні, а вже триває десятиліття.
    Отакий поділ на білих і чорних спостерігається і тепер: коли на нари потрапляє якесь велике цабе - істеричні крики, а коли проста людина - нехай здихає, пошумлять один день журналісти - і кришка.

Так от, якщо би з самого початку громада обурювалася, протестувала і пікетувала проти безчинств нашої продажної і упередженої мєнтовської і судійської системи, то не було би прециденту і з Тимошенко. І я впевнений, якщо справа Тимошенко і Луценка закінчиться тим чи іншим чином - засудять чи оправдають, то "поборники людських прав" знову надовго позакривають свої очі і писки на катування тисяч рядових громадян.

Тепер прошу плювати на мене і кидати каміння. Але не голослівно, бризкаючи від лютої правди слюною, а з аргументами.
    Може вдасться переконати мене та інших в можливій неправоті.:)
    Сам би радий переконатися, та поки що не получається.

• Подобається Подобається x 12
  3. Ravin

Ravin Well-Known Member

Денег нет... на все протесты!
    Ход их мысли простой:
    - мы отвоюем Юлю, а она за нас будет решать все проблемы!;)

• Подобається Подобається x 4
  4. levandivka

А в нашій країні переслідують політичних (опонентів)? Є політичні після Гонгадзе?

---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:15 ----------

Хрінова, звиняйте, з неї рішала, бо за стільки років ніц не змінилося. Чомусь. Не рішає...

5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Оп-па! В таборі заянукопротивсіхів вже й ясновидці з"явилися... Вже навіть "думки читають"...

Чи не прочитаєте ви ще й думок пані Меркель?

---------- Додано в 17:59 ---------- Попередній допис був написаний в 17:50 ----------

"Крики і зойки" були і раніше, при Тимошенко. І дуже багато чого робилося. Були дуже складні технічно, але радикальні проекти, пов"язані з заміною утримання в СІЗО (чи ув"язнення) на домашній арешт з використанням особливих технічних рішень, до яких я мав стосунок... Цього немає.

КАРОЧЄ - ТЕПЕР ВСЕ ЗАМОРОЖЕНО.

Розповідати більше просто не можу. Можу сказати лише - при Тимошенко та Луценко робилося в 5 раз більше.

• Подобається Подобається x 3
  6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Якщо відверто, бо вона мені не подобається. Не тому що вона поганий керівник країни а тому що їй не дуже довіряю. Прогнеться перед Росією як треба буде. Це моя суб’єктивна думка, і я можу помилятись.

Якщо це ваші міркування, то вони суто суб’єктивні. Тому їх такими і читаємо. Можливо вони не далекі від істини, і їх поділяє не один десяток людей але чи вони об’єктивні ви казати не можете. Ви можете казати що це ваші міркування, з того що ви бачите.
    Це говорить моя демократична натура - кожен має право на висловлення своєї думки!

А тут погоджуюсь на всі 100000000000. Я дуже тішусь що у нас є можливість вибору і забезпечена саме та можливість конкуренції. Хоч було дуже багато проблем на виборах, і демократи вставляли палки в колеса щоб їх кандидат переміг, але це їм всеодно не допомогло. Не можу натішитись тим що в окрузі який 90 років голосував лишень демократично переміг республіканець. І це не тому що голосують просто за партію, а тому що голосували за людину. УРЯ!!! Сенат додав ще одне республіканське крісло!

7. Мікі

Мікі Well-Known Member

Тисячу разів тут говорив, що таке тільки тому діється в Україні і тільки тому, що у нас майже відсутня сама природа громадянського суспільства.
    Нагадую, - " громадянське суспільство, це суспільство громадян здатних впливати на ситуацію". І тільки самоорганізовані в недержавні організації люди здатні на таке. Так живе весь цивілізований світ, і я то все сто разів і бачив, і мацав наживо. Організовані люди - то сила, а поштучно, з дульой в кишені - ми ніхто.
    Якщо відсутня в країні сама інституція ГС, то така країна не вважаєтся повністю демократичною. Це аксіома.

---------- Додано в 18:37 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

Янукович с европейскими переговорщиками обсуждает варианты освобождения Тимошенко

Один из вариантов освобождения экс-премьер-министра Украины Юлии Тимошенко из-под стражи, который согласовывается президентом Виктором Януковичем с европейскими переговорщиками, предусматривает внесение изменений в Уголовный кодекс. Об этом сообщает "Украинская правда" со ссылкой на источники.

По словам собеседников, этот план, в случае его окончательного согласования, имеет целью декриминализировать статью Уголовного кодекса, по которой Тимошенко предъявлено обвинение.

Для того, чтобы Янукович мог "сохранить лицо", это будет происходить параллельно с изменениями в Уголовно-процессуальный кодекс.

Публично это будет подаваться, как приближение украинского законодательства к европейскому в части ответственности за экономические преступления.

В частности, эта тема поднималась на встрече Януковича с посланником президента Польши Комаровского экс-президентом Александром Квасьневским. Она состоялась в прошлую пятницу и продолжалась 2 часа 40 минут.

По словам источников, Квасьневский пытался убедить Януковича в том, что европейские лидеры будут непреклонны в вопросе освобождения Тимошенко, поскольку иначе это будет означать для них предательство политического собрата по Европейской народной партии.

Кроме того, вопросу Тимошенко была посвящена встреча Януковича в Ялте, на которой со стороны европейских структур присутствовали еврокомиссар Штефан Фюле, министр иностранных дел Швеции Карл Бильдт и депутат Европеарламенту Эльмар Брок.

По словам источников, собеседники убеждали Януковича в том, что Евросоюз единственный в позиции освобождения Тимошенко.

Собеседник добавил, что ЕС настаивает на двух обязательных условиях - освобождение Тимошенко из СИЗО и гарантирование ей политической деятельности, в частности, возможность баллотироваться на следующих парламентских выборах.

В свою очередь сторона Януковича пытается найти формулу, которая бы позволяла ему сохранить лицо и не признать прямое давление на суд.

Другой вариант освобождения Тимошенко, который обсуждался с помощью европейских посредников, предусматривал направление дела Тимошенко на дорасследование.

Однако в последние дни чаще всего обсуждается именно декриминализация статей Уголовного кодекса.

Как известно, в пятницу заместитель главы администрации президента Андрей Портнов заявил о начале процесса внесения изменений в уголовный кодекс, КПК и Кодекс административных правонарушений по декриминализации экономических преступлений.

Вместе с тем он заявил, что эти изменения касаются только экономических преступлений в сфере хозяйственных дел.

Меркель в телефонном разговоре с Януковичем выразила обеспокоенность судом над Тимошенко
    В пятницу также стало известно, что Януковичу звонила канцлер Германии Ангела Меркель и выражала свою обеспокоенность преследованием оппозиции.

Кроме того, письмо Януковичу написали Госсекретарь США Хиллари Клинтон и министр иностранных дел ЕС Кэтрин Эштон, и он также касался судебных дел против оппозиции.

http://ostro.org/news/article-261590/

8. levandivka

Нам бы ваши заботы... (с) :)

Так "робилося", чи проекти-цяцянки? :)

Відморожено. Давно і надовго.
    Морозилося-морозилося, замерзло.

• Подобається Подобається x 1
  9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

---------- Додано в 18:57 ---------- Попередній допис був написаний в 18:49 ----------

Помаранчева революція, якою керувала, зокрема, Тимошенко (точніше - в основному Тимошенко) - це був прояв громадянського суспільства чи ні!? Адже люди масово вийшли на вулиці тоді, коли 5-й канал розповів про фальсифікації і транслював заклик Тимошенко до опору. Вона сказала, що вибори Президента сфальсифіковано, що потрібно збиратись з протестом на захист Ющенка на Майдані Незалежності, а у випадку продовження фальсифікацій треба перекривати аеропорти, дороги і т.д.

Чому зараз цього немає? Навіть коли є ось це:

• Подобається Подобається x 5
  10. Мікі

Мікі Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Не можу коментувати. А у вашому випадку - ще й не хочу.

12. levandivka

Нє...
    Не знаю, як хто, а нормальні пацани захищали СВІЙ ВИБІР, а не Ющенка-Юлю-Мороза.

---------- Додано в 19:07 ---------- Попередній допис був написаний в 19:06 ----------

Державна таємниця?
    Розумію.
    Список фахівців з команди Юлі, перелік їх позитивних ДІЙ - аналогічно.

13. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

• Подобається Подобається x 2
  14. levandivka

Можна вважати це основним мотивом, чому взяли Тимошенко..?
    Хотіли знайти обгрунтування змін до КК, щоб їх самих потім притягнути до відповідальності було неможливо..?
    Хороший хід.
    Нє?
    http://www.youtube.com/watch?v=jmA1EKrMTAI

15. Ома

Ома Дуже важлива персона

Нарешті Європа зрозуміла, що натяків уркагани не розуміють. Пішов вже прямий текст:

---------- Додано в 17:57 ---------- Попередній допис був написаний в 17:31 ----------

От вже і пан Портніков про це написав:
    http://vokintrop.livejournal.com/

16. Locke

Так, безумовно. І помаранчева революція перемогла в основному завдяки їй. Ющенко тоді не мав такого авторитету і виглядав досить беззубо. А що далі, що було зроблено, крім гасел і відкриття меморіалів? Це вина не тільки і не стільки Тимошенко, як Ющенка. Хоча вона теж могла багато що зробити. Вони потім казали, що їм заважали. Поганому танцюристу теж щось заважає. І воювали одне з одним, і все звалювали одне на одного.
    А люди просто зневірилися. Обманути чи не виправдати надій можна лише один раз. Я добре пам"ятаю той ентузіазм в очах людей, сам був на Майдані, і добре пам"ятаю це піднесення в душі, цю ейфорію. Але чомусь тоді я подумав: не дай, Господи, щоби за якийсь час люди кричали "Ющенко геть!". Бо розумів, що другого такого разу мабуть не буде, принаймі за мого життя.
    Накаркав, блін.

• Подобається Подобається x 5
  17. Ravin

Ravin Well-Known Member

Неа...:nea:
    и не буду.
    п. Меркель сопли с Юлей жует про типа демократию в мире, а у меня налоги, мною оплаченные, юлисты и ПеРдунисты разворовывают.
    Так что... звиняйте.:dntknw:
    А про то, как п. Меркель и её партию накопали избиратели... могут с Юлей поделиться по полной, теперь и у п. Меркель есть опыт подзадников в _опу.

---------- Додано в 21:00 ---------- Попередній допис був написаний в 20:56 ----------

Это всё, были проделки протывсихив!;)

---------- Додано в 21:01 ---------- Попередній допис був написаний в 21:00 ----------

Вот первое впечатление и не надо было менять, как правило оно и правильное, так сказать - от Души.:good:
    За редким исключением.

---------- Додано в 21:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:01 ----------

18. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

К сожалению - наша политическая система такова, что "политика" стала продолжением "экономики" ( в кавычках потому. что никакого отношения с общепринятым пониманием политики и экономики сие - не имеет. Наша экономика - это отнять, прихватизировать, распилить - а политика - прикрыть это действо). ЮВТ приложила свою руку к установлению именно ТАКого порядка вещей - и пала жертвой этого порядка. Достаточно вспомнить, что в первое свое премьерское пришествие она потеряла свое кресло за попытку расплатиться за финансовую поддержку с группой "Приват" Никопольским ферросплавным....
    Не секрет, что я - более чем не сторонника ЮВТ. Но в данном случае - вы совершенно правы. Это один из элементов давления - хоть ее и не сунули в общую камеру - но это и не уголовник - а неоднократный премьер-министр моей страны.
    А тут я с вами - не соглашусь. Во время Майдана больше знали Романа Безсмертного, возле Ющенка чаще видели Поршенко и Червоненко... Юля была в числе прочих - как Мороз. даже более того - Мороз был известнее в Украине...

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви впевнені, що вона перемогла, пане Локе? Я не хочу згадувати вождя, але деколи він говорив правду. Його слова - революція тільки тоді чогось варта, як вміє себе захистити. Не захистили. Вибрали підлого ідіота, який віддав країну банді гопників. А самі пішли каву пити.
    Це не перемога, а ганебна поразка.

20. Locke

Тоді переміг народ, а далі:

"Революцію готують генії, здійснюють романтики, а користуються плодами негідники" - стара як світ мудрість.

• Подобається Подобається x 8
а де твій аватар? :)