У Львові таки прийняли сухий «нічний» закон

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Templar, 24 вер 2010.

1. Templar

Templar Дуже важлива персона

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення, яким заборонено продавати алкоголь.
    Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

Згідно з цим документом, продаж алкоголю, в т. ч. пива, заборонено з 22.00 до 10.00 у стаціонарних об’єктах торгівлі та малих архітектурних формах, окрім закладів ресторанного господарства.

При цьому, проект рішення спочатку передбачав заборону продажу з 23.00 до 7.00 год., однак міському голові Львова цього виявилося замало. «Я не розумію логіки, нащо купувати алкоголь так рано? Невже люди з 7.00 мають час вживати алкоголь? Добрі справи не робляться під впливом алкоголю», – заявив він. Відділи алкоголю в супермаркетах, які працюють з 7.00 ранку, теж пропонують закрити до 10.00.

Директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич пояснила, що мерія не вперше порушує це питання. Зокрема, торік прийнято відповідні рішення про обмеження продажу алкоголю біля шкіл. Однак органи прокуратури їх скасували. Згодом було рішення про обмеження продажу алкоголю біля навчальних корпусів Львівської політехніки, і знову прокуратура та антимонопольний комітет опротестували це рішення.

Зараз у мерію надходить багато скарг від мешканців, чий спокій порушують п’яні люди. Начальник міліції міста Львова теж підтримав це рішення, заявивши, що рівень злочинності у місті й так виріс на 38%, в тому числі у стані алкогольного сп’яніння.

Рішення має вступити в дію з наступного тижня. Мерія планує звернутися до всіх підприємств, закладів торгівлі, підтримати це. Як пояснила І. Кулинич, найкращий інструмент впливу – це адмінпокарання, яке передбачає максимальний штраф 6800 грн. Вона переконана, що підприємці підтримають цю ініціативу і значної шкоди їм це не завдасть. Людям чи туристам, які таки прагнуть купити випивку, Садовий порадив зробити це втридороги у ресторанах. Нагадаємо, в Києві також виступили з такою ініціативою.

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Мда-а-а-а-а...
    Не поясниш мерові нащо о сьомій пиво, чи ром-кола...
    Певно хорує хлоп...

• Подобається Подобається x 2
  3. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Міліція з п"яними злочинцями боротися не в змозі. Вирішили боротися зі всіма нами. Ідіоти

• Подобається Подобається x 4
  4. comanche

comanche знайшовся

а я за :) :good:

5. Templar

Та ладно, чого так всі розійшлись?
    Нормально все, а то ходять по центру година 1-2 ночі з бутилками горілки в руках, а потім дружньо ідуть і бушують!
    Вот і маєш п'яні бійки і смерті! А переважна більшість то від 16 до 21 року!
    А так хоч поменшає того всього, а ще краще впаювали би штраф тим хто продає неповнолітнім і їхнім батькам, а то задроло, їдеш в маршрутці в понеділок тіки то і чуєш "Бля, я так вчора набухався, ледве приліз..." "Херня, а як я нажерся, та такий бухий був" вже задрало!
    Ну який в тому понт?
    Ну нажерся як всиня, а толку?
    Потім здихати при неповних 40...

6. gvorn

gvorn Well-Known Member

Я би тут трохи підправив цитату "...Садовий порадив зробити це втридороги у ресторанах мережі Фест" :)))

А якщо серйозно, то прийняття законів і постанов, які ніхто не буде виконувати, тільки дискридитує владу

7. Templar

похмілля - це продовження запою ІМХО

8. VasMT

:haha:

Я би навіть сказав - збагачує...

9. bora

bora Well-Known Member

Жила тривалий час в будинку навпроти якого цілодобовий кіоск з випивкою. Ще той гадюшник зробили з нормального району. Не те щоб нормальні люди туди не заглядали, але п"яноти збирав довкола море. І на ту продавчиню нападали, і крики часто вночі були. Від закриття такого бачу й ще один не очевидний плюс - менше шансів буде в людей втруїтися підробленою горілкою з отаких кіосків (були випадки). Їх закрити варто. ІМХО.
    І точно зле, що в супермаркетах забороняють - нібито ж там і контроль кращіщий, й дивляться кому продати і п"янь хронічна туди не пхається зазвичай.

10. Templar

а я так не думаю, наші славні ППСники побачуть шпану з алкоголем, візьмуть їх за дупи, в відділок в ночі привезуть, а батьки гроші приїдуть платити!
    І так з кожним, во буде діло!

11. gvorn

gvorn Well-Known Member

Скільки вже такого всякого приймали, а толку ніякого. Що з гральним бізнесом, що боротьба з проституцією...Просто будуть продавати з-під поли і ще на тому наживатися

12. Templar

Але такого масового вже не буде!

13. VasMT

О! :good: Золоті слова...

14. bora

bora Well-Known Member

Та навіщо з-під поли. Просто - продавати будуть.:) Які заборони на кого тут діють? У Львові он купа машин під знаками - "зупинка/стоянка заборонена". Скіко штраф - 250 - 400 грн? А нас...багато)) Отаке відношення в нас до цих всіх заборон при відсутності альтернатив.

15. VasMT

Попитайте про наркоту... ЇЇ теж заборонили... :)))

• Подобається Подобається x 1
  16. Templar

Але її в центрі не вживають масово!
    Чи я помиляюсь?

17. VasMT

Я не знаю де центр у Львові, а в Стрию в самісінькому центрі, на площі Ринок, в будь-який час...

18. Templar

Я Вам тоді співчуваю, в нас ще здається не дійшли до такого...
    а доблесна міліція шо каже?

19. bora

bora Well-Known Member

ПО секрету - і міліція, і ті кому воно треба - знають всі адреси. Не здивуюсь якщо в "мережі" й пл. Ринок присутня. Якось ще правда без вивісок. А пригадуєте за, що Занзібар нещодавно закрили?

20. Templar

Начебто за наркотики, але сумніваюсь шо такий клуб самі "міліціонери" накрили!
    Видно комусь сильно мішали, тому їх і прикрили...

А в центрі не думаю, що нагло коляться ітд... Ну хіба синочки нардепів ітд..
    ІМХО

а де твій аватар? :)