У Києві на вулиці Шухевича

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. gazeta

gazeta Well-Known Member

Комітет із питань найменування і пам’ятних знаків Київської міської державної адміністрації (КМДА) розглядає проект щодо перейменування вулиць Києва. Повний текст

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: У Києві на вулиці Шухевича

Киянине,
    а швиденько, на раз-два, зможете перелічити вулиці, названі на честь відвертих комуністичних злочинців та божевільних подій ?
    І пам"ятників, ще не знесених ?

Можете взяти диск "Візікому", там усі вулиці є.

P.S. Якщо Ви живете в Боярці на вулиці лєніна, то який же Ви киянин ?

• Подобається Подобається x 2
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А шо, у Києві більше проблем зараз немає? Шо за тяга збурити суспільство?
    До речі, Борисе, питання вулиць Києва, то не тільки проблеми киян. Київ - столиця! А то як бабки брати-то з усієї країни. А як вирішувати-проблема киян.

• Подобається Подобається x 1
  4. Boris_Kiev

Степаничу,
    Не "бабки брати", а як максимум - трохи більше київських податків пустити на київські же потреби.

Коли зносили леніна на Майдані, я чув коменти приїжджих симпатиків старого режиму.
    Й досі на них рівнятися ?

Ось роблю проект для одного західноукраїнського міста:
    Хост на С.Бандери - хост на вул Незалежності ...
    Це ж пісня душі !

5. Danilo

Danilo Well-Known Member

Цікаво, чи багато українців, киян читали бодай сторінку з твору того угорця Мате Залки. Цю вулицю на Оболоні добре знаю, часто там буваю, ніяк не можу затямити навіщо так назвали за советів, дружба народів, чи що:)? Мені подобається така пропозиція, Роман Шухевич заслуговує на вшанування. Не кажу вже про пам'ятник якомусь азербайджанському поету на цій вулиці, краще б В. Стусу поставили.
    Там ще через річку парк "Дружби народов Савецкава Саюза", та ще назва.:)

6. Danilo

Danilo Well-Known Member

Мате Залка
    После соединения партизан с основными силами Восточного фронта Красной Армии с 1920 находился на командных должностях. В 1921—1923 в составе войск ВЧК принял участие в подавлении восстаний крестьянских войск Нестора Махно на Украине. Выйдя в отставку, на протяжении 1923—1928 работал дипломатическим курьером, на хозяйственной работе, директором Театра Революции в Москве. Занят в аппарате ЦК ВКП (б) с 1928. С конца 1920-х сотрудничал в бюро Международного объединения революционных писателей (МОРП). С 1936 под именем генерала Лукача сражался в охваченной гражданской войной Испании, командовал 12-й Интернациональной бригадой, в боях близ Уэски получил ранение, оказавшееся смертельным.
    Творчество Мате Залки посвящено преимущественно военной тематике. Писал на венгерском и русском языках.

7. Boris_Kiev

Киянине,
    завдяки епосі тоталітаризму, в моєму паспорті стоїть зовсім не українське місце народження (1952 р).
    І, відпрацювавши 19 років інженером на ТВ (в тому числі на кількох "з'їздах" та сесіях ВС УССР) я можу багато чого пригадати й розповісти.
    З мене досить того вовчого відлуння.
    Не збираюся цяцькатися з реліктами минулої епохи.
    Історичні назви (навіть ті, що виникли в царський період), треба зберегти / повернути. Виважено, звичайно.
    Але, крім "реліктів", серед нас живуть невизнані досі герої, іменами яких прижиттєво можна назвати вулиці.

P.S. До речі, пам"ятник Героям Севастополя я бачив у Лондоні. Англійським героям. Виявляється, і такі існують.

• Подобається Подобається x 4
  8. Sandy

Sandy GRAND

Пробачте, панове, а як пов'язані пам'ятники "реліктам минулої епохи" з пропозицією перейменувати вулицю на честь Шухевича? Чому з того, що потрібно позбуватися від символів комуністичного режиму, виходить те, що потрібно заводити символи націоналістичним діячам?

9. Danilo

Danilo Well-Known Member

Саме так, щоб нащадки пам'ятали, не були "Іванами без пам'яті". А що ж тут поганого вбачаєте у вшануванні національних героїв?;) Може краще ходити вулицею невідомо якого покидька -червоного комісара, вбивці українців? Це все одно, що десь у Косово у Серебренці назвати вулицю іменами катів Младіча- Караджича?

10. Sandy

Sandy GRAND

Національні герої... ЗАГАЛЬНОнаціональні герої? Дуже спірне твердження! Більш, аніж спірне. М'яко кажучи...

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Немає в Україні "ЗАГАЛЬНОнаціонального". понаїхали тут... :)
    А національного - вагон.

12. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

Самеду Вургуну. там районна бібліотека його іменем названа. я живу на Л.Гавро.

а де твій аватар? :)