Комітет із питань найменування і пам’ятних знаків Київської міської державної адміністрації (КМДА) розглядає проект щодо перейменування вулиць Києва. Повний текст
Відповідь: У Києві на вулиці Шухевича Киянине, а швиденько, на раз-два, зможете перелічити вулиці, названі на честь відвертих комуністичних злочинців та божевільних подій ? І пам"ятників, ще не знесених ? Можете взяти диск "Візікому", там усі вулиці є. P.S. Якщо Ви живете в Боярці на вулиці лєніна, то який же Ви киянин ?
Відповідь: У Києві на вулиці Шухевича А шо, у Києві більше проблем зараз немає? Шо за тяга збурити суспільство? До речі, Борисе, питання вулиць Києва, то не тільки проблеми киян. Київ - столиця! А то як бабки брати-то з усієї країни. А як вирішувати-проблема киян.
Відповідь: У Києві на вулиці Шухевича Степаничу, Не "бабки брати", а як максимум - трохи більше київських податків пустити на київські же потреби. Коли зносили леніна на Майдані, я чув коменти приїжджих симпатиків старого режиму. Й досі на них рівнятися ? Ось роблю проект для одного західноукраїнського міста: Хост на С.Бандери - хост на вул Незалежності ... Це ж пісня душі !
Відповідь: У Києві на вулиці Шухевича Цікаво, чи багато українців, киян читали бодай сторінку з твору того угорця Мате Залки. Цю вулицю на Оболоні добре знаю, часто там буваю, ніяк не можу затямити навіщо так назвали за советів, дружба народів, чи що? Мені подобається така пропозиція, Роман Шухевич заслуговує на вшанування. Не кажу вже про пам'ятник якомусь азербайджанському поету на цій вулиці, краще б В. Стусу поставили. Там ще через річку парк "Дружби народов Савецкава Саюза", та ще назва.
Відповідь: У Києві на вулиці Шухевича Мате Залка После соединения партизан с основными силами Восточного фронта Красной Армии с 1920 находился на командных должностях. В 1921—1923 в составе войск ВЧК принял участие в подавлении восстаний крестьянских войск Нестора Махно на Украине. Выйдя в отставку, на протяжении 1923—1928 работал дипломатическим курьером, на хозяйственной работе, директором Театра Революции в Москве. Занят в аппарате ЦК ВКП (б) с 1928. С конца 1920-х сотрудничал в бюро Международного объединения революционных писателей (МОРП). С 1936 под именем генерала Лукача сражался в охваченной гражданской войной Испании, командовал 12-й Интернациональной бригадой, в боях близ Уэски получил ранение, оказавшееся смертельным. Творчество Мате Залки посвящено преимущественно военной тематике. Писал на венгерском и русском языках.
Відповідь: У Києві на вулиці Шухевича Киянине, завдяки епосі тоталітаризму, в моєму паспорті стоїть зовсім не українське місце народження (1952 р). І, відпрацювавши 19 років інженером на ТВ (в тому числі на кількох "з'їздах" та сесіях ВС УССР) я можу багато чого пригадати й розповісти. З мене досить того вовчого відлуння. Не збираюся цяцькатися з реліктами минулої епохи. Історичні назви (навіть ті, що виникли в царський період), треба зберегти / повернути. Виважено, звичайно. Але, крім "реліктів", серед нас живуть невизнані досі герої, іменами яких прижиттєво можна назвати вулиці. P.S. До речі, пам"ятник Героям Севастополя я бачив у Лондоні. Англійським героям. Виявляється, і такі існують.
Відповідь: У Києві на вулиці Шухевича Пробачте, панове, а як пов'язані пам'ятники "реліктам минулої епохи" з пропозицією перейменувати вулицю на честь Шухевича? Чому з того, що потрібно позбуватися від символів комуністичного режиму, виходить те, що потрібно заводити символи націоналістичним діячам?
Відповідь: У Києві на вулиці Шухевича Саме так, щоб нащадки пам'ятали, не були "Іванами без пам'яті". А що ж тут поганого вбачаєте у вшануванні національних героїв? Може краще ходити вулицею невідомо якого покидька -червоного комісара, вбивці українців? Це все одно, що десь у Косово у Серебренці назвати вулицю іменами катів Младіча- Караджича?
Відповідь: У Києві на вулиці Шухевича Національні герої... ЗАГАЛЬНОнаціональні герої? Дуже спірне твердження! Більш, аніж спірне. М'яко кажучи...
Відповідь: У Києві на вулиці Шухевича Немає в Україні "ЗАГАЛЬНОнаціонального". понаїхали тут... А національного - вагон.
Відповідь: У Києві на вулиці Шухевича Самеду Вургуну. там районна бібліотека його іменем названа. я живу на Л.Гавро.