ТЗоВ і ПП в чому різниця?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем ostin777powers, 19 січ 2010.

1. Народ в мене таке питання яка різниця між тзов і пп? І Що краще оформляти для медичного закладу? Наперед дякую...

2. Forest

Forest Moderator

На хлопський розум ТЗоВ повинне мати статутний фонд, яким відповідає у разі чогось Це можуть бути компютери, меблі, гроші ітд. Приблизно на 50 тис грн. При заснуванні ТзОВ це потрібно мати і внести в баланс підприємства. У випадку пп відповідальність лежить на засновникові (ках) і вони в разі чогось платять з кишені або майном, яким володіють, у приблизно тих же сумах. Зате нічого вносити не треба.

• Подобається Подобається x 3
  3. мені потрібно зареєструвати стомат кабінет, як підприємство як це краще зробити?
    І як там з податками, бо я в таких тема зелений?

4. Locke

Locke невиправний реаліст

Що мається на увазі під ПП - приватне підприємство чи приватний підприємець-фізична особа? Це дві великі різниці.
    Дійсно, приватний підприємець несе відповідальність всім своїм майном (машина, хата і т.д.).
    Приватне підприємство - це юридична особа і її власник (власники) несуть відповідальність тільки майном підприємства. В приватному підприємстві згідно нового законодавства (відносно нового) може бути як один, так і декілька власників (колись міг бути тільки один, якщо 2 і більше то ТзОВ). Статутний фонд можна вказувати в будь-якому розмірі, хоч 1 гривня, а можна не вказувати. Якщо вам на підприємство потрібно щось придбати і поставити на баланс, то краще задекларувати і внести певну необхідну суму в статутний фонд.
    В ТзОВ мінімальний статутний фонд становить 100 мінімальних зарплат і до реєстрації необхідно внести на рахунок 50% грішми, решту потрібно довнести на протязі року від дня реєстрації ТзОВ грішми та/або майном. власник (власники) також несуть відповідальність тільки майном підприємства До речі, тепер в ТзОВ може бути як декілька, так і один власник.
    Між приватним підприємством і ТзОВ я не бачу суттєвої різниці, хіба щодо обовязкового розміру статутного фонду в ТзОВ.
    Що порадити в конкретному випадку-не знаю, бо не знаю "розмахів" вашого бізнесу і скільки буде найманих працівників. Якщо це наприклад буде невеликий стоматологічний кабінет - можливо реєструйтеся приватним підприємцем на єдиному податку, - менше менінгітів з податковою звітністю, можливість приймати готівку без касових апаратів, фіксований податок біля 200 грн. на місяць + 50% від цього за кожного працевлаштованого працівника.
    На цю тему можна спілкуватися годинами, але в кожному випадку є свої переваги і недоліки. Вирішувати все одно вам.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

а чого не приватним підприємцем не піти? Нащо вам ТзОВ, чи ПП?

• Подобається Подобається x 2
  6. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

В Стрийському парку є Торгово Промислова Палата (майже навпроти теперішнього ЗАГСу що на Франка). Їхні юристи дають непогані консультації та за певну суму проводять реєстрацію того, що Вам сподобається. Крім них є ще пару фірм, одна на Дудаєва, інші теж можна по довідниках знайти. Коштували такі послуги два роки назад 2500-3500 грн.

Тому краще на початок щоб вів досвідчений бухгалтер. За таке підвантаження брали 600-800 грн/міс

:) для медичного закладу якраз створення ПП, ТзОВ чи чогось подібного найменьша проблема.... і найдешевша ;)
    В мене знайомі "биті вовки" зеленіли від відкривання власних стомат кабінетів. А зеленому напевно прийдеться стати сіро-буро-малиновим в жовту крапочку :)

• Подобається Подобається x 1
  7. Так яку ж форму податку я повине сплачувати, якщо зареєструюсь як підприємство? Бо я не дуже зрозумів...
    Чи я можу вибрати будь яку форму з трох доступних?

8. Locke

Locke невиправний реаліст

Якщо зареєструєтеся як підприємство (юридична особа) то будете сплачувати ПДВ, податок на прибуток, комунальний податок і прочая, прочая... + складна бухгалтерська звітність.
    У випадку приватного підприємця на єдиному податку - близько 200 грн. щомісячного податку + внесок до пенсійного фонду трохи більше 200 грн, (точно не пам'ятаю, а ритися в законодавстві лінь, та й нема часу) + 50% від єдиного податку (того, що "близько 200 грн.") за кожного працівника. Також дуже проста, практично елементарна звітність, для якої не конче кваліфікованого бухгалтера, досить 8 класів освіти.
    Крім того потрібно почитати ліцензійні умови на такий вид діяльності, які вимоги до кваліфікації персоналу і стажу його роботи по спеціальності. Років 10 тому, коли я допомагав знайомому в отриманні пакету документів і ліцензії на стоматологію були вимоги, щоби директор стоматологічної клініки мав вищу освіту стоматолога і стаж роботи за спеціальністю не менше 5 років + купа всього додатково. Для персоналу вимагалася тільки освіта без обовязкового стажу. Не знаю як це звучить тепер, може щось помінялося.

Вам потрібно в будь якому разі проконсультуватися з нормальним бухгалтером, краще з тим що буде у вас працювати, а то ми тут на форумі вам такого на халяву нарадимо....

Якщо вирішили зайнятися таким бізнесом, як стоматологія (а він потребує досить великих капіталовкладень) то не поскупіться заплатити сотню-другу гривень, щоби проконсультуватися детально з юристом і бухгалтером. Ви коли будете лікувати людям зуби, то ж не будете робити цього безкоштовно?

9. То свята правда, безкоштовно нічого не буває...:)
    Мені просто потрібна стороння думка.... ДЯкую

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

І все ж я не зрозумів... нащо юридична особа, а не фізична? Дуже вже хочеться касовий апарат поставити, чи як?

Найкраще зареєструватися, як фізична особа і працювати, оплативши 200 грн на місяць і мати чисту годину.

Якщо ПП, чи ТзОВ, то тре поставити тоді касовий апарат і кожну операцію оприбутковувати. На загальних умрвах оподаткування - то взагалі залишитеся без штанів...

11. Якщо зареєструвати як підприємство, то там є свої нюанси з інтернатурою і студентами........
    Але це не дуже великий плюс порівняно з морокою..

12. Ома

Ома Дуже важлива персона

Юрлицам, предоставляющим услуги, удобнее сидеть на едином налоге 10 или 6% с НДС.
    Но, с отчетностью и налогами сложнее, чем СПД-единоналожник, без всякого сомнения.

13. POLEG

POLEG New Member

В мене виникли ось такі питання:
    1. Чи можна зареєструвати Ппідприємство і обрати спрощене оподаткування, чи це лише для Ппідприємців?.
    2.Якщо я планую відкрити цех з випуску харчової продукції, планую залучити 2-3 робітників. Але спочатку планую повиробляти всі документи а вже через півроку лише приступити до виробництва. Який з трьох видів ППфіз., ППюр. чи ТЗОВ мені обрати? і яку систему оподаткування? (враховуючи те що приблизно півроку ніякого виробництва не буде)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

можна.

ППфіз.,

15. консультант

консультант Дуже важлива персона

і студентками зокрема, не рахуючи оплату за нормальне проходження інтернатури у Вас, як лікаря-ординатора. Бачу стратега.:)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Типова помилка у розумінні проблеми.

ПП у випадку чого ризикує майном ПП, а не кишенями засновників, а в ТзОВ - статутним фондом.

• Подобається Подобається x 1
  17. kontra

kontra Well-Known Member

Регистрируйтесь ФЛ-П, единый налог до 200 грн/мес. И никаких забот, на работу берете к примеру секретаря, что б не оформлять его официально, открываете ей тоже ФЛ-П с видом деятельности секретарские услуги и услуги переводчика, во Львове эта ставка вроде 130 грн/мес. Подавайте отчеты раз в квартал и будет Вам много счастья.

а де твій аватар? :)