Творча енергія в малому бізнесі.

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Hyligan, 8 січ 2015.

1. Hyligan

Hyligan Іронічний

Чому в Україні так мало людей які захоплені тим що вони роблять, створюють найкращий в світі продукт в своїй галузі і заробляють на тому солідне бабло??

Де творчість і креатив? Чому "бізнес" в нас асоціюється в основному з "бариженням" або в кращому випадку з посередньої якості послугами типу автомийок і шиномонтажів?

Де, мля якісний продукт??

• Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Hyligan

Hyligan Іронічний

Поясню що маю на увазі...
    Західний інтернет просто набитий ентузіастами, при чому багатими і успішними ентузіастами...

Там типу...
    Я Степен Іванович Швайка дуже люблю сало, тому вирішив виробляти його сам бо нікому не довіряю...Годую свині тільки бураками і восипкою...Моя сало супер класне. От моя ферма, заходьте дивіться, купити можна тут...Доречі ковбасу ми робимо з м'яса, і без сої вона в нас класна хоч і дорога...

Ну ви зрозуміли....

3. Hyligan

Hyligan Іронічний

Як я вже писав в іншій темі, вирішив я прокачати свій бізнес і стати багатим і успішним ентузіастом :acute:. Так от, в Україне не можливо купити практично нічого :dash1:. Насіння дешевше замовити в США навіть з тим курсом бакса, ручний інструмент мабуть прийдеться кліпати кустарно, техніка українська :crazy:, про промислове виготовлення компосту і деревяної щепи (woodn chip)(то вапше з відходів робиться) по ціні хоча б як на Америці і не чув ніхто. ...

Ну якого *** в нас ніхто цим не займається, невже то так складно накліпати якісних мотик, переробити відходи в добриво, чи зробити якісну ковбасу? :dntknw:

• Зе бест! Зе бест! x 1
  4. yurazua

yurazua дачник

тут купа тем одразу ) багато перебiльшень
    шо, зовсiм нiхто не займаеться власною справою?
    багато бабла - це скiльки?
    дiйсно в Украiнi не можна нiчого купити?
    якщо в америцi якiснi товари дорого... ну i шо... купують?
    а хто не хоче купувати, може город посадити без перевiряючих органiв?
    ну i т.д.

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

1) Вважають що навіщо напружувати голову, якшо все вже кимось придумано.
    2)Отже можна взяти готову схему і дзьобати на ній свої 100 грн. в місяць. Бо у всіх схемах вже все прораховано навіть кілько можна надзьобати.
    3)Одиниці, які захоплені тим, що роблять, нікому не потрібні. Якщо це співробітник підприємства, то він своїм ентузіазмом заважає спокійно жити своєму начальнику, якщо це приватний підприємець, він заважає державному апарату. Державний апарат налаштований щоб футболити ентузіастів, а не розвивати. Приклад - за час 2014-15 року скільки ентузіастів вклали час, ідеї і гроші на розробки для армії. І скільки цих розробок розглянули міністерства? Не кажучи про серійний випуск.
    4)В людей просто поганий смак і вони не бачать різниці між поганим і хорошим.
    5)Люди просто на першій сходинці піраміди Маслоу, це задоволення фізіологічних потреб, на все інше не вистачає ні часу і грошей.
    6)Всі галузі в принципі дуже слабо розвинуті. Немає школи.

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Стопроценна правда. У нас якось то... досить мляво. народ більше любить копіювати, а не думати. Мийка... шиномонтаж... то ж банально. А хороших ідей - пруд пруди.

7. Hyligan

Hyligan Іронічний

Та в принципі нарізі і копіювати достатньо, тільки і копіювати можна творчо, а не всі одне і теж...

8. Hyligan

Hyligan Іронічний

Добре що тема воскресла, але нажаль (як завжди) дискусія пішла не в ту сторону :dntknw:

Можна дуже довго дискутувати в наскільки глибокій ми дупі, хто в цьому винен, і чому щось робити вже (ще) нема сенсу, а можна "нагострити око" на те щоб бачити можливості і на те як з дупи вибратись...

В кого будуть які пропозиції?

Та, і якщо хтось має приклади успішних і творчих українців, то це саме те місце де про це варто написати, і не варто під успіхом розуміти тільки "купу бабла і ніфіга не робити", на мій погляд успіх це скоріше жити тим життям яким хочеш:blush:....

9. Hyligan

Hyligan Іронічний

І народ, нафіг скромність :))), якщо хто вважає "творчим і успішним" себе рідного, активно рекламуйтесь :hi:

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Скоро... скоро... я здивую своїх конкурентів нестандартним кроком... дотерпіть до осені.

• Інформативно Інформативно x 1
  11. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ви читаєте мої думки :). Тільки якщо я здійсню задумане в мене просто не буде конкурентів, більше того, я виложу всю інфу в відкритий доступ, і буду страшно сі тишити якщо то якось посприяє розвитку малого СГ в Україні.:blush:

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Які пропозиції? Є ідеї - на Kickstarter, збираєш стартовий капітал і реалізовуєш. Нема ідей - нема про шо говорити.

Така тема, як в розділі "Про це", одна теорія.

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Пізніше знайду відео одної тьотки, вона прибиральниця на Америці, в неї своя методика, вона міліонер і власник ютуб каналу з міліонною аудиторією, там вона розказує як правельно прибирати хату, і організовувати простір і....і це афігЄнно :good:

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Є російський сайт "Спутник и Погром" - різне новомодне навколополітичне чтиво і хороший дизайн. Наші недовго думали і забабахали український аналог, називається "Пётр и Мазепа", тільки відрізняється тим, що імітація модності і імітація хорошого дизайну. "Спутник и Погром" платний, а "Пётр и Мазепа" тільки просить гроші, бо насправді воно тут нікому і безплатно нафіг не потрібне. Ну і на додаток я впевнений що росіяни концепцію зкомуніздили з якогось американського ресурсу.

Так все абсолютно решту - максимум українського "креативу" - це зробити імітацію креативу, сплагіаченого з росіян, які його сплагіатили в американців. Ми навіть напряму від американців не можемо адаптувати, просто ліньки.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так в Америці, не в Україні ж.

16. Hyligan

Hyligan Іронічний

Це щоб нагострити око на можливості, і щоб зрозуміти що бізнес це не обов'язково кабінети, мерси, портфелі, заводи параходи. Може бути і банальне прибирання..

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В мене когнітивний дисонанс. Тітка ж мільйонерка. Значить навність в неї кабінету і портфеля - виключно справа бажання.

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Скільки українців реалізували себе поза Україною. Палагнюк став Палаником, Варгола - Ворхолом, Возняк лишився Возняком, але теж забув звідкиля він. Які в них були б шанси стати в Україні тими, ким вони стали в Америці? При наявності такої ж кількості і якості ідей. Здається мені що мізерні.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Погоджуюсь, але...в них там на Америці Америка тому що вони її збудували, а ми збудували те що маємо зараз, і як я вже сьогодні писав в темі про сміття, часом простіше за 10 хв. позбирити всяку фігню, і буде чисто чим рік виясняти чому так сталось...

Пора шось робити, а не виясняти причини "дупи"

20. Hoakina

Hoakina Well-Known Member

у нас не капіталізм, а олігархат, тому з бізнесом так сутужно. Навіть сьогоднішній владі малий і середній бізнес не дуже і треба. Може щось зміниться, бо криза передує розквіту.

а де твій аватар? :)