Два роки тому тернопільський мер пообіцяв тернополянам, що вирішить проблему зимового травматизму пішоходів, обладнавши тротуари підігрівом http://vladometr.org/promise/380/ А чи є таке чудо десь у Львові чи в інших містах?
Існує. Вже давно. Правда обмежується місцем перетину траси тепломережі і тротуару. А ще точково, діаметром люка тепломереж і пів метра навколо Як додаткова опція- там в мороз бродячі собачки гріються Та й якось на фоні прибирання/вивезення снігу та обвалу бурульок на голови не настільки вже й нагла проблема. З.І. Ходжу кожен день повз один будинок. Не знаю, чи то там двірник такий, чи вони від ЖЕКу відхрестилися, і мають ОСББ з відповідним ставленням, але там завжди гарненько відчишено (під бордюрчиками теж) і навіть посипано. Тільки минаєш той будинок, відразу руки з кишень дістав, ноги на ширину плечей і стараєшся ступити повільно повною ступнею З.І.І Влітку теж біля того будинку приємно ходити. Років зо три назад вони порівняли бордюрчики (аж очам приємно). Завжди чистенько підметено, траву біля бордюрів вирубано
є, на вулиці Франка. Біля якогось банку, точної адреси не знаю. Є в цьому і плюси, один раз зробили такі тротуари, але яка економія на очищенні того снігу і криги!
Насправді ви дарма насміхаєтеся. Та ділянка тротуару в Тернополі - на спуску. Так от, коли все було замерзле, й іншими такими місцями важко було пройти, аби не впасти, там був чистий безпечний тротуар. Мені подобається.
Ну то порахувати просто. Треба знати, скільки електроенергії споживає такий тротуар і порівняти її вартість із зарплатою двірника, який до того тротуару "приписаний". Враховуючи, що підігрів працює тільки тоді, коли потрібно, а зарплату двірник отримує постійно.
О. Двірник всеодно буде, і зарплата. Прибирати приходиться не лише сніг. Друга справа, що до певної температури можна буде спокійніше пройтись
Не повірите, але дорогою на роботу сьогодні вранці мріяла, щоб в нас були такі тротуари. Особливо це актуально в таку погоду - зранку дощ падав на асфальт і відразу замерзав, утворюючи тонку льодяну плівку. То би був такий порятунок - бо так, як "прибирають" взимку двірники на Сихові і на Новому Львові - я б їм взимку взагалі зарплати не платила (сніг не прибирають, піском практично не посипають)