Зараз у неті дуже багато з'явилося літератури та різних програм, забавок для випробування можливостей мозку, тренування мозку тощо... От я собі теж таку одну забавку стягнула - Brain Challenge Вчора запустила. Результат - використовую 11% свого мозку. Якщо тренувати мозок щоденно, можна добитися вищих результатів. Знаю людей, котрі навмисне тренують праву півкулю, вдаючи зі себе шульгу: мишка для лівої руки, пишуть лівою рукою... Хто ще такими забавками цікавиться?
Десь читала, що лікарі найбільше радять для тренування мозку - навчання, а ще краще саме вивчення іноземної мови.
Класне запитання. Хоча логічно - якщо ми вже маємо якийсь орган то мабуть хочемо, щоб він працював якнайкраще? Природа мозку така, що він піддається тренуванню. А для чого? Для підняття рівня інтелекту. Для чого потрібен інтелект вищий - кожен вирішує індивідуально Може планує відкриття для людства, може хоче вищу посаду, може мріє більше заробити просто. Амбіції різні. Економісти та філософи видатні мали великий IQ. Галілео Галілей (145), Вольтер (170), Чарльз Дарвін (135), Джон Стюарт Міль (190). Комусь дивним мабуть здається тренувати м"язи рук і ніг. Наукове пояснення зараз спробую знайти.
питання досить доречне після вашого коментаря, що ви десь читали, що тренується найліпше мозок за допомогою вивчення іноземних мов.... моя думка протилежна: найбільш мудрі люди з високим рівнем інтелекту чомусь займалися точними науками чи дослідженнями, а не завчанням іноземних слів, ви про це і написали: тому і запитав: для чого тренується мозок за допомогою вивчення мов... дякую, дотеп оцінив...
Пупере, вчені то описують так- Не будучи нейробіологом приміром, я не можу стверджувати, що саме цей метод найкращий. Їх ймовірно є купа (власне вже додатковий приклад тренувань на рівні звичок також вище привела). Але ось маємо свідчення вчених на його користь. А де говориться саме про точні науки?
навіть у вашій цитаті про високий рівень інтелекту ні слова: до речі, катерина 2 нормально вміла розмовляти тільки німецькою, все життя вона вчила російську -- так і не вивчила до рівня "просто балакати"... я ніби й не тупий, але в знаннях мов -- ні в зуб ногою... ні, я таки тупий... чи не тупий, але мови не знаю?.. от халепа... чи правильно -- дилема?... а можна питання?... ви вивчаєте іноземну мову якусь?..
Дилема звичайно не правильна. Тут ніхто не написав - єдина ознака розуму - знання іноземних мов) Тому ми й не порозумілися - це Ваш висновок чомусь такий. Говориться про те, що інтелект добре так тренувати - що зовсім не тягне за собою саме Вашого висновку. І чому ще радять - тому, що після періоду сстатевого дозрівання клітини мозку розвиваються менш ефективно у всіх) Але це знову таки не значить, що 15-річний розумніший за 50 річного - правда ж? Ви занадто однобоко-буквально протрактували цю тезу. А от культурний рівень таки в деяких колах будуть вимірювати і знанням мов, але "в тому числі".
Я про те, що читати на рідній мові світові шедеври літератури - це ще те розширення світогляду та нове відчуття прекрасного. А Ви про що?
Лілю. а де можна таку забавку взяти? я б потренувала трошки мозок, хоча в мене і так права півкуля натренована, бо він природи я шульга, але навчилась ( без насильства) писати правою. Щодо можливостей мозку. Колись в інституті на екзамені з анатомії витягла білет, в якому одне питання було схоже з питанням з випускного іспиту. Яке ж було моє здивування, коли мозок сам почав видавати потрібну інформацію, хоча за 5 хвилин до відповіді я збиралась просили ставити мені неявку...бо не хотіла 3 А знання іноземних мов--це сила
Ну власне тренувати мозок можна не лише іноземними словами. А наприклад різними картинками, науковими термінами, розвивати пам"ять і увагу. Це дуже корисно! Принаймі для мене. Я любила з дітьми бавитися в асоціації, теж своєрідні тренування. А щодо рівня IQ, це рівень радше смикалки, а не знань. Про себе: іноземні мови мені не піддаються, але є інші речі, які я без проблем осилюю.Хоч пам"ять маю не погану.
я ні "про що"... ви з паном левандівкою один одному почали ставити плюси за думку "розум тре розвивати"..... але ж річ настільки банальна, що мені просто стало смішно, бо ви так на цьому зациклилися....
- тобто такі топіки верх оригінальності і зовсім не банально, а банально тілько те про що ми написали. ну ок. раз Ви так кажете
Та ну що за комплекси, Пупере? Я Вам що - вичкладачка іноземних мов? З чого це Ви вирішили, що я обстоюю якусь СВОЮ позицію? Мені від того скільки Ви знаєте мов ні тепліше, ні холодніше Не хочу більше офтопити. Тре ті претензії знести. Дописи були - по суті - ділились думками і результатами досліджень вчених.