Травми поколінь (особливості виховання дітей в різні історичні періоди)

Тема у розділі 'Діти', створена користувачем TesTanya, 27 чер 2012.

1. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Колись прочитала цю статтю і розмірковую над нею досі, чому різні покоління так по різному ставляться до виховання дітей :
    http://soznatelno.ru/otnosheniya/40-otnosheniya/496-2010-05-20-19-47-58.html
    Можливо, хтось захоче поділитись своїми думками: як виховували Вас і як Ви виховуєте власних дітей (за батьківським взірцем, чи за власними уявленнями).

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

мені здається -- автор трохи перебільшує, або описує події не нашого часу

3. Nevermind

Nevermind Просто персона

Почитала: а як на мене, досить сходиться, принаймні третє покоління. :)

4. Inga

Inga Дуже важлива персона

Отличная статья, умная.

Однажды поняла, что во многом следую маминому стилю воздействия на ребенка, а ведь была уверенна, что я так не буду никогда-никогда... В общем, учусь быть иной.

• Подобається Подобається x 1
  5. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

о так! Для мене ці три дописи в жж Петрановської стали ключем до розуміння стосунків з мамою. Не конфліктувати я, правда, так досі і не начилася. Але принаймні тепер бачу причину тих чи інших її дій (та й своїх реакцій), які раніше мені видавалися взагалі алогічними.

6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Знайшла в одному ЖЖ.

Від цього мороз по шкірі.

Але мені здається, що зараз дітей менше б'ють.

7. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Аналогічно. На багато речей і дій відкрилися очі. Тепер розумію, де взялися мої комплекси й невпевненість...

8. Kats

Kats Романтик

От саме здається... Бо насправді, якщо подивитися, послухати і і проаналізувати долі людей... іноді просто волосся дибки стає.. навіть статус "благополучної" сім'ї не гарантія, що там нема насилля...

9. BastardO

BastardO Well-Known Member

Бити дітей треба , коли ситуація того вимагає . Мене тато два рази в житті лупив , і Я ,все-таки ,зрозумів,що то було мотивовано.
    Всі проблеми Західної цивілізації від того ,що покоління бейбі-буму ніхто не лупив по сраці у свій час.

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Биття дітей, шантаж їх, позбавлення свободи - відображення нашого бессилля доказати правильність наших слів на фоні наших справ.

• Подобається Подобається x 7
  11. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Хоч то і не зовсім в тему, але згадалася ситуація, коли жінка з дитиною чекали зеленого сигналу світлофора. щоб перейти вулицю. Пояснює жінка дитині: "вулицю не можна переходити на червоне, треба чекати зеленого світла". І буквально за декілька секунд, покрутивши головою: "а, пішли, і так ніц не їде".

• Подобається Подобається x 4
  12. - безусловно. Но словами не всегда выходит, особенно пока ребёнок маленький. По отношению к крохам, впрочем, не принято называть шантажом многие вещи, которые с ними делают. К горшку одними словами фиг приучишь.
    - ну, это немножко слишком. Если только "нашими" называть дела всех окружающих, в т.ч сверстников наших детей.

13. iso

iso Well-Known Member

А як щодо логічності своїх реакцій?;)
    Ви про дітей, чи котят?

14. -

15. yasam

yasam Well-Known Member

А виключення з правил теж треба вміти роботи. Зараз понаставляли на світлофорах сеснсорні кнопки, які включають зелене для пішохода через декілька хвилин після нажаття, а наші люди нажимають, чекають 5 секунд і валять а на червоне. А є особливо терплячі, які ніц не нажимають, а чекають до посиніння поки зелене само засвітиться. Веду до того, що що можна навчити, коли сам живеш в незнанні.

16. iso

iso Well-Known Member

Як Вам буде завгодно. Але привчати дитину до чогось завдаючи болю? Це допускаю лише в крайніх випадках, коли дії дитини може привести до шкоди здоровю або становити загрозу життю. Усе решта - середньовіччя.

17. - Ваша фантазия среди методов воспитания допускает только словесные увещевания и ... боль?! Действительно, средневековье. Так не у всех.

-

18. iso

iso Well-Known Member

Мій скромний досвід розуміння прочитаного підказує мені, що з Вашого боку це не що інше, як випендрювання. Але щодо методів виховання, то всі вони зводяться в основному до двох - розмова і завдання болю, фізичного або морального:dntknw:

19. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

а як же власний приклад? Мені здається, один із дуже важливих методів. Чи не найважливіший.

20. iso

iso Well-Known Member

Власний приклад:
    - не завжди вартий до наслідування:)
    - в ранньому дитинстві мало впливовий (а йшла мова конкретно про раннє)

а де твій аватар? :)