Люди! До салону протік тосол. Ковролін предметно залило. Причину усунено, але як ту отруту видалити ? Воно же само не випариться ? Дякую.
Відповідь: Тосол в салоні а ковролін можете підняти? якщо так то напхайте газет, підниз. якщо ні то накладіть зверху і притисніть чимось (по всій полощині). в нас також та сама проблема була: протік тосол. намокло то покриття заводське, а зверху є гумові хідники. то ми просто під хідники напхали газет. але то треба робити з місяць (кожен день міняти газети, а спочатку по 2-3 р. на день)
Відповідь: Тосол в салоні Дякую, Андрію. НАД напхаю сьогодні, а ПІД - вже завтра. Їхав 30 хвилин з відкритими передніми вікнами - все одно трохи очі пощипувало. Може тут хтось хімік - підкаже ЩОСЬ, що допоможе етиленгликолю швидше випаруватися ?
Відповідь: Тосол в салоні хм, як не дивно в нас не смерділо. а протікав він довго (клапан пічки був не дотягнутий), ми просто на це не звертали увагу мокро та й мокро. часом воду возимо. думали десь вона витекла.
Відповідь: Тосол в салоні Пахнуть тільки гарячі випаровування тосола. Коли я був зовсім чайником, перегрівся, буксуючи на бездоріжжі й вирішив "випустити пари". Благо, поруч була криниця з відром. А сьогодні тупо долив майже 2 літри артезіанської водички.
Відповідь: Тосол в салоні Оооо як мені то знайомо!! Мав таку проблему ще на 8-ці коли літом в жару трошки перегазував і прорвало патрубок пічки в салоні... тоді весь тосол полетів під переднє сидіння пасажира - прийшлось терміново розбирати салон, виймати той ковролін то всьо витирати, сушити. Шумоізоляційний паралон (чи то вата чи як то називається) взагалі новий купував бо тому вже торба була )))) Після того вирішив ше антікорозійну обробку зробити.
Відповідь: Тосол в салоні Приймайте співчуття, Борисе. Я свого часу надихався тої отрути, то аж думав шо на якусь астму захворів, поки не зрозумів причини. Але у мене було через пічку, тобто та зараза не залила підлогу, а по чуть-чуть випаровувалася мені в салон. Але думаю, що просякнута тосолом підлога не менш шкідлива для здоров"я ніж випари з пічки. Шукайте способів позбутися того
Відповідь: Тосол в салоні видно Жигулі стільки тих дірок мають, що "природне" провітрювання видаляє будь-який запах . ну чесно ми ні разу не чули запах тосолу хоч він виливався (кран пічки) протягом місяця, може й більше. і під переднім пасажирським кріслом була калюжа (ми не знали бо є гумові хідники).
Відповідь: Тосол в салоні Дякую всім. Почитав автофоруми - фени, пилососи, газети, ганчірки... Жодного хіміка ... Утеплювач під ковроліном викинув рік тому. Вже шкодую, що в жовтні залатав дірку в підлозі - то би була "природна вентиляція". Скіки там тієї зими ? Завтра під"їду до слюсарів, може справді змінити ковролін і нема проблеми. Додано через 7 хвилин Ось нарив дещо корисне для здоров"я: http://www.consilium.com.ua/stuff/doctor/toxycology/poisonings-technical-liquids/ Ингаляционных отравлений этиленгликолем не бывает, так как летучесть его при обычной температуре недостаточна для создания в воздухе токсических его концентраций. Смертельная доза этиленгликоля составляет около 80-100 мл.... Антидотными свойствами по отношению к этиленгликолю обладает этанол, который, конкурируя с гликолем за алкогольдегидрогеназу, снижает продукцию токсичных метаболитов. Этанол вводится внутрь в 30% растворе (первая доза - 200 мл, затем через 3-4 часа 50-100 мл этого раствора) (Тобто треба бухати трохи розбавлену горілку. Так військові токсикологи рекомендують ! )
Відповідь: Тосол в салоні Мені також , колись в старій машині Heater core полетів. Весь тосол вилився ззовні на землю, а в салоні тільки запах кілька годин був.
Відповідь: Тосол в салоні Борисе, може простіше, фен у жінки візьміть, та просушіть, те що мокре. А причину протікання вже усунули? В мене було, не одноразово. Замінив кран пічки на простий, регулювання тепер вручну. Хімічних засобів не знаю. Повинні бути, для прибирання на модних мийках...
Відповідь: Тосол в салоні Даниле, та я можу взяти міні-обігрівач "Елпеко", але трохи проблематично спустити 220 Вольт. Хіба що в суботу займуся. А хімчистка салону ... дешевше ковролін поміняти. Ось зателефонував хімікам з КПІ, нехай думають, чим нейтралізувати етиленгліколь. Вже третю годину думають.
Відповідь: Тосол в салоні Експериментують зі спиртом, в обідню перерву? Додано через 1 годину 8 хвилин Дезодоранты для обивки (24–46 грн.) С неприятными запахами чаще всего борются при помощи различных освежителей воздуха, развешивая или раскладывая их в салоне. Но они просто перебивают запахи, и те, которые впитались в обшивку сиденья, через некоторое время появляются снова. Больший эффект в этом случае дают средства, распыляемые непосредственно на обивку. К ним относятся нейтрализаторы запахов Geruchs-Killer (Liqui Moly), Odour Kill Air Freshener (Holts) и Smoke Ex Geruchskiller (Sonax).Курильщикам некоторые магазины и рынки предлагают ароматизированные гранулы, которые рассыпают на дно пепельницы. Нагреваясь от пепла или горячей сигареты, они плавятся и выделяют ароматизированный дым. Додано через 1 годину 10 хвилин Нетрадиционная химия
Відповідь: Тосол в салоні Підказали розумну річ - вимочити тосол памперсами ! Які найдешевші на одиницю площі, хто підкаже ? Може до гілки мамочок зайти ?
Відповідь: Тосол в салоні Как вариант - вылить на ковролин литр чистого спирта. Жаль конечно, но по идее он должен разбавить тосол и испариться весьма быстро. Заодно можна будет поиздеваться над дайцами при случае, когда начнут задавать глупые вопросы
Відповідь: Тосол в салоні Ось попрацював хвилин 40 - частково задрав ковролін, пішло 20 газет, одна одиниця продукції Ч_О (65 м), одне старе простирадло. В середині процесу вилив літр гарячої води і знову сушив. Незважаючи на 4 відкриті двері та гумові рукавички - щось з головою не те. Довго думав - як це я заїхав між ліхтарем і смітником і куди треба викручувати заднім ходом ? Виїхав. І чомусь замість другої сама включилася четверта передача. Подібний глюк (з головою) був раз у житті, коли я асистував автомаляру. Довго думав, як це помінялись місцями в"їзні ворота з воротами сушилки. Що там інструкція каже про нейтралізацію етиленгликоля ? Будьмо !
Відповідь: Тосол в салоні тосол - то ще нічого. В мене минулого літа (приблизно в жару 30 градусів) тріснула банка з смальцем! Уявляєте запашок? Думала, що ніколи не вивітриться! Але сама мила міліон раз, потім на мийці помили дуже ретельно, ну поїздтла з відкритими вікнами, зараз зовсім не чути!
Відповідь: Тосол в салоні Феном, утюгом і т.п. недай боже ушити ковролін - він деформується тоді тіки викинути. Ліпше так, хай сам сохне... а спиртом хз... попробувати мона