Точка доступу на ком"ютері з Wi-Fi

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем MARTINI, 1 гру 2010.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

є ось така програмка http://www.ex.ua/view/3187027
    але вона для Віндовс 7
    Чи є таке ж саме для ХР?

---------- Додано в 20:47 ---------- Попередній допис був написаний в 20:41 ----------

задача така:

є лаптоп підключений до інтернету

в лаптопі є вай-фай

є смартфон з вай-фаєм

треба зробити лаптоп точкою доступу шоб через неї зі смартфону юзати інтернет

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

а чому через лаптоп, а не зразу відкрити доступ до вай-фай, з смартфону на роутер?

• Подобається Подобається x 1
  3. MARTINI

роутер без вайфаю

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Коли ще не користував роутер з Вай-Фай, пробував знайти рішення. Вперся в необхідність купувати Точку. Бо в ad hoc працювати тєжко.

5. MARTINI

Хто такий ad hoc ?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

моя думка наступна.
    Без спецпрограмки налаштувати комп в режим роутера стандартними можливостями віндовза просто неможливо.
    Ну добре, а як на рахунок блу-туз? в лаптопі є?

7. MARTINI

в лаптопі є, але блутуз то позавчорашній день, швидкість передачі даних дуже низька.
    взагалі то в інтернеті є інструкції, як з"єднати по вайфаю два пристрої. Робиться мережа комп-комп і повинно працювати. Я по тій інструкції все зробив, смартфон підключився до комп"ютера. Але інтернет, падлюка, смартфон не хоче брати, хоть трісни. Пише щоразу "неправильне ім"я сервера". Вичитав, що існують програми, які роблять комп точкою доступу. Навіть знайшов таку програму, але вона під він7 , а треба під ХР

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ги... То ж "7"
    Мої (давні) пошуки видали 2 варіанти:
    1. ТД
    2. налаштування компа сервером
    Бо "підключитися до компа" - не проблема. Проблема зробити комп шлюзом для нету.

9. sani

sani Well-Known Member

колись для такого використовував програмку UserGate.
    З ланом і блутузом працює, думаю і з вайфаєм має працювати...

10. comanche

comanche знайшовся

ПКМ по значку підключення до нету\Властивості\Дозволити іншим користувачам використовувати дане підключення для отримування інтернету
    (Це в режимі ad hoc)

11. Saszko

Saszko Well-Known Member

В мене швидкість роутера 54 Мбіт/с. В кого яка швидкість? Я чув, що лише в застарілих роутерів така макс. швидкість, чи це не так?

12. syavych

syavych копач

Це стандарт 802.11g. Давно вже існує 802.11n, який підтримує швидкість до 600Мбіт/с. Роутери такого стандарту вже продаються, але от більшість ноутів/смартфонів і т.д. 802.11n ще не підтримують, тому толку з того мало...

13. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Якщо "ноутів/смартфонів" раптом більше ніж 1-2 на один роутер тоді "толк" все-таки є.

14. syavych

syavych копач

Не впевнений чи буде користь з n-протоколу, якщо підключені 2 пристрої по g-протоколу. Хоча, хто його знає що там написали китайці в дровах...

15. elephant

elephant Active Member

1. ICS в ХР є 100% , сам щойно заглядав .
    2. налаштувати ad-hoc (безпосередній зв'язок між двома пристроями через Wi-Fi), якщо смартфон вміє.
    3. Ноутбук до інтернету слід буде під'єднати через езернет .

16. morokvv

morokvv Member

Тепер, коли вийшов Windows 8, налаштувати у ноутбуці точку доступу Wi-Fi стало значно легше. Можливе використання утиліти netsh, в режимі командної стрічки, але доведеться прописувати скрипти, а можна скачати безкоштовну утиліту Connectify Lite (є і платна версія, але і без неї добре працює). З Connectify ваш ноутбук з встановленним Windows 8 стане точкою доступу Wi-Fi, її встановлення не складне і не забере багато часу.

17. Forpost

Forpost Стоїк

напевне з цим попутали Гигабітний Wi-Fi (802.11ac) http://ru.asus.com/Networks/Wireless_Routers/RTAC66U/

а де твій аватар? :)