Поки у Печерському суді б’ються, всередині партії Тимошенко «Батьківщина» вирують неабиякі пристрасті. За інформацією джерела у фракції БЮТ, «Тимошенко не так давно прямо сказала: якщо мене посадять – нашу партію спробують захопити. І той, хто це буде робити, вже знаходиться серед нас». За словами джерела, прізвище вона не назвала. Проте в партії все більше говорять про надзвичайну політичну активність Наталії Королевської. «Вона зараз проводить переговори з місцевими осередками, щоб після можливої «посадки» Юлі, саме її обрали головою партії, – заявив нардеп. – Королевській протистоятиме права рука Тимошенко Олександр Турчинов. Але шанси вищі у Королевської. На її боці гроші. Кажуть, її фінансують впливові бізнесмени з Партії регіонів. Крім того, люди помітили, що її бізнес зараз ніхто не тисне. А це для багатьох сигнал. Значить, є покровителі. Якщо бізнесмени в БЮТ зрозуміють, що з таким лідером їхній бізнес не будуть тиснути, вони її підтримають», пише «Сегодня». Нагадаємо, чутки про далекосяжні політичні амбіції Наталії Королевської ведуться вже кілька місяців. Ще навесні один з лідерів Податкового майдану Олександр Данилюк (вважається близьким до БЮТ) у своєму блозі написав: «У Верховній Раді ходять чутки, що Королевська таємно координує свої дії з Партією регіонів». Сама Королевська це категорично заперечує. «Я навіть не хочу це коментувати. Ми робитимемо все, щоб Юлія Тимошенко брала участь у виборчій кампанії і була лідером нашої партії. А чутки про себе я слухаю вже п’ять років. Чим активніше політик відстоює свою позицію, чим більше виступає проти влади, тим більше проти нього з’являється чуток, провокацій, чорного піару», – заявила вона виданню. Офіційно в БЮТ також заперечують чутки про самостійну гру Королевської. «Це брудні фантазії. Вони запускаються, щоб деморалізувати опозицію», – зазначив нардеп Андрій Павловський.
Кажуть, що Свобода також підтримується ПР... Зараз важко передбачити майбутнє БЮТу, думаю, якщо справдиться теорія про троянського коня то ми з вами будемо свідками виходу з партії великої кількості патріотичної інтелігенції вірної своїм переконанням і поглядам, а зараз про це рано думати, ти більше, що судовий процес ще триває... З.І. Пам'ятаєте такого Едуарда Коваленко? Сподіваюсь, це не такий варіант... І ще мені цікаво, куди побіжать "таргани вусаті", якщо і цей корабель почне тонути...