Технологія відтворення музики

Тема у розділі 'Наука і технології', створена користувачем mirek, 11 чер 2007.

1. mirek

mirek Member

Для мене ;) Тобто для end-user.
    Мені досить навіть 64к але без обривів та інших негараздів комутованого зв'язку. Наприклад, щоб користуватись цим форумом більше 64к і не потрібно;)

2. Lion

Lion Well-Known Member

Відповідь: Львівські інтернет -провайдери

бровзінг сайтів на 64 це ще ок але скачати якусь пісеньку чи програмку то вже буееее... тошнятина

3. mirek

mirek Member

Якусь прогу я качаю рідко, а для прослуховування музики ком'ютер слабо підходить (тим паче у форматі mp3 реальний меломан слухати не буде) але це вже оффтоп.:)

4. bug

bug Well-Known Member

мсь"є реальний меломан? :)

5. mirek

mirek Member

Принаймі мосьє справді іноді купує ліцензійні диски :)
    Та мова була про інтернет чи япомиляюсь ? :)

6. bug

bug Well-Known Member

власне мова була про музику :)
    я рахую себе реальним меломаном, але в силу певних обставин музику слухаю переважно з компутера...нажаль

7. mirek

mirek Member

O.K. Про музику поговоримо після того як підключю якійсь терпимий інет :)

8. bug

bug Well-Known Member

від себе рекомендую взяти телефони УСІХ повайдерів Львова і напрягти їх :)

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Взагалі-то можна використати старий прийом: перегнати з компа на касету. Деякі артефакти стануть не такими подразливими. Квантування трохи замаскується шумами стрічки. "Кидки" рівня теж трохи зглядяться.

Колись я (для насолоди) переганяв AudioCD на бобіни (!) і слухав через лампові "кінці". Доки в хаті не побували домушники.

10. bug

bug Well-Known Member

не хочу хамити, але здається це ізврат (пардон) :)
    або я "не доганяю фішки"

хоча якшо на бобіни переганяти - мабуть смисл-таки є, якшо є якісний магнітофон. із всього рарітету - імхо має зміст або вініл або бобіни.
    зубрів 60-х і 70-х - прошу мене виправити якшо я не правий :)

11. Boris_Kiev

Bug, я і є зубр 60-70х. Акустик за освітою.

Просто спробуйте - може сподобається.
    Звичайно, втрачені частоти "нізвідки" не з"являться.
    Але деяка інша "похабщина" (читайте уважно - АРТЕФАКТИ формату MP3) - замаскується.
    Втім, хто чого прагне.

P.S. що би там не рекоамували, але музично-цінний динамічний діапазон самого формату CD Audio - 46 (сорок шість) децибел. Як у совкового бобінника 3 класу на швилкості 9,53.
    Всі навороти типу ресемплінга та дізеринга можуть в ряді випадків дати 53 дБ - і край!
    Але це - офтоп.

• Подобається Подобається x 2
  12. mirek

mirek Member

Оригінально з бобініком :) :) :)
    Стосовно ж провайдера то виходить, що кращою пропозиції ніж всіма любимий та коханий укртелеком немає всі інші просять:) від 300 з хвостиком до 600 грн. на місяць :)
    А ще у звуковухах X-Fi є технологія Crystalizer. Проте вона все ж таки для радше для пересічних споживачичів.
    Взагалі зараз навіть старі групи перевидаються на CD та ба наівіть на audio DVD (TOP Qulity)чи є сенс морочити собі голову з перегонками ?

13. Boris_Kiev

Щодо Львівських цін нічо сказати не можу :)
    Особисто знаю дві провайдерські фірми - схоже, вони недешеві :)

Своъ вуха не гвалтував Crystalizer'ом, тож лишаю без відповіді... Хоча познайомитися з цим треба.

Якщо перевидання на DVD йде з аналогових носіїв чи принаймні з плівок вищих цифрових форматів, ніж 16/48 - то вещщщ.
    А DVD зі стандартного DAT-магнітофона - так, лише на краплинку ліпше. Власне, я особисто не працював у цифрових студіях, тому останніх наворотів можу не знати.

Але знаю людей, які прослуховують сидюк (не для ознайомлення, а для насолоди) просто через наскрізний тракт пристойного бобінника в реальному часі. Пишуть-відтворюють за один прохід. Серйозно "чистить".

Та й "дорослий" CD-player "Analog Devices" нещодавно коштував до 8 тис ує.

14. Boris_Kiev

Взагалі, щоби тут не офтопити, скажу просто:
    Хто до якого звуку звик. Хто на якому "стандарті звуку" виріс. Це індивідуально.
    Особисто мене не дратує шипіння ненової платівки або плівки.
    Але, наприклад, бездарно записане соло роялю на CD, викликає бажання слухати з іншої кімнати. В режимі "ознайомлення".
    Не додають насолоди шуми квантування при піано скрипки або певні "хвости" в "середині" за рахунок невідфільтрованих басів при оцифровці.
    Стандарт 16/44 вбив музику і все тут.

P.S. хоча сам стандарт запису на CD передбачає корекцію помилок при зчитуванні, але в крутих фірмових плейєрах ця функція не прописана навмисно! Іноді плейєр тільки підкреслює ці помилки !
    Зроблено спеціально для того, щоби користувач купував тільки диски "перевірених" фірм (зазвичай, дорогі), а не "сірятину".
    Тож при виборі апарату треба прогнати на ньому і CD-R, і CD-RW, і навмисно подряпаний диск.

• Подобається Подобається x 1
  15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

угу ;) але зараз ліцензування mp3-формату робить спробу повернути якісну музику назад ;)

16. Boris_Kiev

Пізно ! Тепер кожний школяр може оцифрувати/конвертувати що завгодно. І слухати, їдучи на скейті. Якщо з"являться нові MP3-плейєри, яким подавай коди ліцензування - наші умільці швидко зламають прошивку.

А 16 біт/44 кГц - це стандарт CD, а не MP3.
    Якісна музика може бути на DVD, коли первинний запис, зведення та мастеринг робляться при 24 біт / 96-192 кГц.

17. mirek

mirek Member

Але якісний HiFi зокрема і вирізняється повною тишею при паузах.
    Хоча дивився передачу де тестувалася апаратура LINN.
    Людина все рівно змогла відрізнити живе виконання від відтвореного апаратурою
    Також на мій погляд пропонований Вами шлях оживлення цифрової музикі все ж є штучним

18. Boris_Kiev

Mirek,
    пропонований мною варіант - це ОДИН ІЗ. Комусь подобається, комусь ні.
    Щодо тиші: А в залі Є тиша в паузах ? Немає! Дихання, скрип крісел, шурхіт обягу і т.п. Це ж жива тиша.
    В цифровій телефонній апаратурі навіть є така функція - Comfort Noise - саме додавання легенького шуму в паузах - інакше здаватиметься, що зв"язок обірвався.

З іншого боку, коли при оцифровці звуку "давити" шуми залізяками або плагінами редактора, то можна разом із шумами вбити цінні складові музичного матеріалу.

Тут вже - справа смаку і відчуття міри.
    Звичайно, для mp3 це в ряді випадків не допоможе, але коли-небудь спробуйте перегнати CD на хороший бобінник і порівняйте.

19. mirek

mirek Member

Про тишу звісно я писав маючи на увазі штучний фон.
    Також пишуть музику у студіях де скрипу крісел немає
    Буду мати хороший бобінік - спробую

20. Boris_Kiev

І взагалі - експериментуйте ! Не бійтеся браку теоретичної бази, йдіть за своєю інтуїцією, застосовуйте власні "філософські" паралелі, асоціації.
    Іноді почуєш від музиканта такі дикі вислови-вимоги (образні)... А потім подумаєш - а чого він хоче ? І в голові визріває розуміння його ідеї.

Я вже давно працюю в іншій галузі, тому сучасних наворотів просто не знаю.

а де твій аватар? :)