Тарифи, блін, підвищують... Хто як хоче...

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Ivan, 26 лис 2006.

1. Ivan

Ivan Well-Known Member

Мдааа.... :confused: :confused: :confused: :eek: :eek: :eek: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :ireful1: :ireful1: :ireful1:

2. Mike

Mike Well-Known Member

Відповідь: Тарифи, блін, підвищують... Хто як хоче...

І як тут не згадати "перш, ніж займатися філософією та мистецтвом, людина повинна мати хліб та дах над головою" :)
    Ото і є реальне життя у реальній державі, це не "ідеї" з трибуни ляпати, їжте, громадяни, хоч повилазе...

3. Ivan

Ivan Well-Known Member

Ну, братику, нам, киянам, зате веселіше... Бо ваш мер просто жлоб, а наш ще й клоун... Правда обидва на чужі гроші ласі - тут вони блізнєци-братья....

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Чому "хто як хоче"? Законодавство порушене? Ні. Тарифи обгрунтовані? Так. У чому проблеми? Це ж усе "виключно для людей робиться", причому людьми, яких ми ж і обрали мерами і депутатами місцевих рад. То хто ж винен, що ми в ЧЕРГОВИЙ (і не в останній) раз "повелися" і обрали не тих? Що, кияни не знали, хто такий Черновецький? Бачили очі, що брали, їште, хоч повилазьте!;)

5. Ivan

Ivan Well-Known Member

Можу лиш зауважити, що нові тарифи обгрунтовані лиш в сенсі - "супроводжуються певним письмовим обгрунтуванням". А от чи обгрунтовані з економічного погляду - велике питання. Реальне. Про це розумніші за мене люди багато зараз пишуть у ЗМІ.
    А стосовно Черновецького можу лиш особисто відмазатися: ілюзій ніколи не мав, гречку-консерви від нього не брав, за нього не голосував. З усіх трьох номінантів "на безриб'ї" я обрав Кличка. Не кращий варіант, звичайно, але про Льоню-Космоса якось і в страшному сні не марилося...

6. Степаныч

Погоджуюся. Але обгрунтування є. Його ніхто ОФІЦІЙНО не спростував згідно законодавства. В ЗМІ стільки всього...! Але при любому розкладі тарифи були значно нижчі собівартості, це очевидно. Питання не в тому, піднімати чи не піднімати тарифи, а в тому НА СКІЛЬКИ ПІДНІМАТИ. На 10-15% чи в 2,5-3 рази. Інша справа, що є механізм компенсації різниці в тарифі за рахунок міського бюджету, не знаю чи задіяний він у Києві і якщо задіяний, то наскільки.

Стосовно Черновецького. Мер одноосібно такі питання не вирішує. За нього повинна проголосувати більшість депутатів міської ради. Я вже не кажу про механізм прийняття цього регуляторного акту (громадські слухання, рішення виконкому, прокурорський нагляд).

7. Salata

Salata Well-Known Member

А как насчет ее снижать? По-моему, выгоднее, чем компенсации населению. Если люди берут кредит на АГВ и за 3 года его "компенсируют" разницей в оплате отопления, то почему бы городу не вложить деньги в модернизацию и при тех же тарифах получать прибыль?
    Вроде даже есть технология, при которой газ идет на выработку эл.энергии, а выделяющееся тепло - на подогрев воды.

8. Степаныч

Дело в том, что львиная доля в себестоимости - цена энергоносителей. Она постоянно растёт. Кроме того, постоянно растёт минимальная зарплата, стоимость выполнения ремонтных работ подрядчиками,... Так что снижать себестоимость невозможно, но можно ЗНАЧИТЕЛЬНО замедлить её рост за счёт энергосберегающих технологий. А индивидуальное отопление дешевле, потому что не оплачивается стоимость транспортировки теплоносителя, стоимость ремонтных работ, зарплата обслуживающего персонала, оплата отопления нежилых помещений, квартиры с индивидуальным отоплением отапливаются и соседними квартирами с централизованным отоплением...
    О технологиях - не знаю, не специалист.:sad:

9. Salata

Salata Well-Known Member

Я не раз становилась свидетелем потоков горячей воды по улицам, продолжительность жизни которых удивляет (никто не заботится). Неделю на улице было тепло, можно было уменьшить мощность отопления. А зачем? И трубы на улицах с ободраной изоляцией, от которых валит пар, а то и просто течет.
    Двери в подъездах население утепляет/не утепляет самостоятельно.
    Еще бы почитать штатное расписание тех предприятий, думаю, нашли бы много интересного.

10. zet

zet Дуже важлива персона

Так неужели нельзя программу разработать для внедрения индивидуального отопления, причем есть же котлы работающие на электроэнергии..

11. Степаныч

Кабмин недавно запретил установку индивидуального отопления:o

12. zet

zet Дуже важлива персона

значит и на этом "якась скотина" деньгу зашибает.. Понавыбирали на свою голову ..

13. Ivan

Ivan Well-Known Member

Можу лиш нагадати наступний сюжет, вже багато разів згадуваний у ЗМІ. Львіная то вона львіная, але енергоносії виросли від 50 доларів наприкінці минулого року до 130 зараз - тобто, менше, ніж утричі. В Києві тарифи піднімаються у 3, 4 рази, при цьому не декларується НІЯКОГО додаткового сервісу, що пояснювало б таку різницю. Отже?... :rolleyes:
    Далі: Майже в три рази підвищилася ціна на імпортний газ, але ж відомо, що вітчизняного газу приблизно вистачає на більшість комунпотреб українського населення. Отже, ми чомусь маємо платити зі своїх зарплат саме за найдорожчий в країні імпортний газ, а дешевий український де тоді? На чийсь заводик закачується? А енергозберігаючі технології дійсно могли б якось допомогти, але, здається, І БЕЗ НИХ ТУТ У ЦИХ СХЕМАХ ЩОСЬ НЕЧИСТО і хтось просто хоче підзаробити на об"єктивнихекономічних негараздах за наш рахунок. Шо і бісить... :ireful1:

14. Ума

Ума Well-Known Member

Так завжди було, що місто платило більші тарифи, а ніж, наприклад, село - тобто село і отримувало дотації за рахунок міста. А на скільки збільшили тарифи у селах? Селам мали б дуже незначно підняти тарифи, бо здебільшого ті, хто визначає тариф мають хатинки, як раз за межами міста... або в місті, але та територія належить не місту... що вони дурні платити як всі?

15. zet

zet Дуже важлива персона

У меня родственник работает в горГАЗе. Так говорит, что перерасход газа как раз в селе очень большой, а в городе даже экономия по показателям есть.

16. mavka

mavka Well-Known Member

поспівчувайте й мені. :) на газ підвищують на 50 % !!!!!!!!!!!!!!!!

камін - теж на газі!!!!! добре, переробити можна й дровенячок навкруги повнісінько ;)

17. Степаныч

Співчуваю!:)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Глянув звідки Ви. І що там теж підвищення на газ?????;)

19. Ivan

Ivan Well-Known Member

... там біогаз :D :D :D

20. mavka

mavka Well-Known Member

Ой!... ;)

Газ - ще не найгірше. Податки на землю... Ціна навчання - суттєво щороку. Про газоліну не згадую, ціна коливається, - два кроки вперід, один назад. Квитки на літаки !!! Фантастично! ( Зате впала ціна хвилини міжнарожних телефонних дзвінків. Від $3 до 8 центів.

а де твій аватар? :)