Доброго дня! Цікавить таке питання. Чи був геноцид українського народу з боку Польщі? Наштовхнувся на такий документ: «за даними командувача польського вiйська К.Тишкевича протягом сiчня-березня 1655 р. поляками й татарами було зруйновано 270 мiст i сiл, одну тисячу церков, вирiзано близько 10 тисяч немовлят i близько 300 тис. українцiв забрано в неволю. Придушуючи повстання українцiв Правобережжя весною i влiтку 1664 р., за визнанням командувача польського вiйська С.Чарнецького, поляки й татари знищили 100 тисяч осiб.» http://www.gorod.cn.ua/blogs/K_P_A_1836.html
- может, интересно человеку. Вы если знаете - ответьте: "правда" или "та брешуть".... Или это зависит от цели спрашивающего?
От хай чєловєк і відповість. Невстранец... та мені по барабану, яка в нього ціль. Нам дітей не хрестити. Занадто близько сприймають люди все на форумах. Життя не тут.
- Я Вам одну вещь скажу только Вы не обжайтесь: когда человек пишет даже не собираясь привязываться к теме ветки - это называется флудом и не есть гут. - а зачем спросили? - но Педру плюсик за "падаль" поставили. Так легче стало? Топикстартеру: К сожалению, этой темой не интересовался (и вряд ли буду) если действительно интересует этот вопрос, найдите форум пусть маленький, но на котором нет активных участников - "москалей" (т.е. людей, независимо от национальности или места проживания, доброжелательно настроенных по отношению к России). Так получить ответ будет намного вероятнее, при "москалях" Вам про поляков слова дурного не скажут, даже если речь о событиях 400-летней давности
Читайте мій підпис. ) Ну чому ж не збиралась. ) Чи Ви вважаєте, що якщо мене не цікавлять його цілі, то і причини питання не цікавлять? ) Ай-яй. І це говорить людина, котра мене переконує, що мене знає краще за мене саму. Там же перед падаллю ще два коротких речення. Бачите тільки те, що хочете бачити? А взагалі - поки Ви базар не розвели, з описом моїх нечистих намірів, я чемно чекала відповіді того самого топікстартера.
Это заметно а мой базар это призыв ответить, знаете ли Вы что-то по теме или нет? Лучше, правда, без базара!
Це ж треба, я тепер автоматично у всіх темах мушу і спеціально для Невстранца відповідати, чи тільки коли поступить пряма його вказівка? Вас, нарешті, тема зацікавила, бачу, чи безпосередньо мої знання?
Ага-ага, як Росія, так погана, а як Польща, так язик у :cesored: треба засунути. Давайте вже по-справедливому, як ви такі демократи-антисовкісти.
Рибко, Рибко, ну що ж Ви так ведетесь... В принципі, "молодая ішшо" (с) Єгор Прокудін Перечитайте коменти до статті, котру налінкував топікстартер, уважно і всі. Я це до того, що мені ліньки писати багато, а от коментуючим Різеншнацером я погоджуюсь на всі сто. А тепер, "вніманіє, вопрос", Рибко! Як Ви вважаєте, для чого подаються подібні статті? а) Зробити себе хоча б трохи білішим і пухнастішим на фоні чужих бліх б) Вкласти уявну білість у молоді запальні голови в) Пересварити... хоча б нас з Вами г) Відновити історичну справедливість.
Да!Да!Да!Рыбко!!!! И не читайте Вы на ночь..."Тараса Бульбу"...Николая Васильевича...того самого ...Гоголя.....
Коротше, він обирає менше зло. Як завжди. ---------- Додано в 20:51 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ---------- А де гарантія, що це не корислива політика? Чому так одразу всім вірити?
Рибко, в чому? Ви справді вважаєте, що було б розумним виставити сучасній Польщі претензії зараз, після встановлених зараз стосунків? Для чого? (Ви уявляєте, як на нас би зараз світ дивився?) А хто каже всім вірити? Виходимо з того, що є - порівнюйте.
Я взагалі не розумію, навіщо згадувати справи давно минулих днів? Може, ще згадати татаро-монгольське іго, скільки Чингісхан людей знищив? Тих людей, які вбивали кого-то, вже давно немає в живих. А виставляти претензії їх пра-пра-пра-пра-... абсолютно безглуздо. Тоді були середні століття, а зараз зовсім інший, більш цивілізований час. І те, що вважалося допустимим тоді, ми вже судимо зі своєї колокольні через кілька століть. Навіщо?