Табачник обіцяє до 2015 року електронні підручники в усіх школах

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 15 вер 2013.

1. gazeta

gazeta Well-Known Member

Сьогодні, 19 вересня, на брифінгу міністр освіти і науки України Дмитро Табачник повідомив, що вже до 2015 року уряд забезпечить усіх учнів електронними книжками

Читати публікацію повністю на www.gazeta.lviv.ua

2. Оля

Оля Старожилка форуму

Вваув! :) В Америці, де компyтеризація в школах існує більше, ніж 20 років, діти досі користуються паперовими книжками і ніхто й про електронні не заїкається. А Україна така продвинута країна, що вже забезпечить школярів електронними. А як діти будуть вчити домашнє завдання? Їм всім видадуть додому безкоштовно компутери? ;)

3. Forpost

Forpost Стоїк

http://www.edu.kh.ua/dodatkovi_mozhlyvosti/elektronni_pidruchniki_dlya_10_klasu/ ну і для чого ту компутер?,кожний десятикласник має смартфон,і напевне вже кожний третій планшет,не говорячи вде про Є-Буки

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Кожен-кожен? Навіть в найвідсталішому селі? о_О Ну тоді - вибачаюся. Тоді Україна дійсно продвинутіша за Америку. Бо в Америці не кожен старшокласник має смартфон. І тут ж не говориться лише про випускників. Я так зрозуміла, що книжок паперових не буде в школі зовсім. А там і діти 6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16 років. Ці всі теж зі сматфонами? ;)

• Подобається Подобається x 3
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я собі на карточці зробив бай-пас. Поїхав в Польщу, а там ніхто такого й не чув... село і люди...

• Подобається Подобається x 2
  6. kjk

kjk Дуже важлива персона

Ну у містах у нас, я впевнений, 90% дітей мають комп'ютери.

---------- Додано в 17:06 ---------- Попередній допис був написаний в 17:03 ----------

До того ж у електронні книжки можна закачувати матеріал в самій школі, чи в однокласників. Це однозначно зручніше чим паперові книжки. Щоденник, зошити, все як було, тільки замість 30 кг підручників буде компактний пристрій. Який до речі можна і за 500 грн. купити.

• Подобається Подобається x 3
  7. Оля

Оля Старожилка форуму

А якщо дітей шкільного віку в сім"ї 3, 5, 7? Повірте таке є. В Рівенщині дуже велика кількість багатодітних сімей. Добре знаю. А ще є малоімущі сім"ї. Там навіть на просту книжку грошей нема. І всіх їх держава забезпечить? Тоді добре. Тоді не так і погано в Україні, як звикли українці змальовувати. :)

8. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

А нащо компутер, якщо є е-бук? До прикладу, в школі закачав всі потрібні книжки і вдома собі спокійно готуєш ДЗ:) Скажу з власного досвіду - зараз багато батьків купують своїм дітям простенькі планшети чи електронні читалки, шукають в інтернеті книги в електронному вигляді чи сканують бібліотечні книги - все для того, щоб діти
    мали
    Маю таких учнів, які на уроці працюють з планшета чи читалки:)

• Подобається Подобається x 4
  9. Оля

Оля Старожилка форуму

Та то все зрозуміло. Ви говорите про Львів. А ніхто мені не скаже, чи це можливо зробити державою в найвідсталішому українському селі, де часто і Інтернет не тягне? Якщо так, то

10. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Як показали вибори (он-лайн спостереження з дільниць), інтернет в нас можна провести всюди ;) Було б бажання у держави школи підключати :)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

нема у нас такого села.

• Подобається Подобається x 1
  12. Forpost

Forpost Стоїк

Україна на 100 відсотків покрита інтернетом і то дешевим,туть в Россії і покриття гірше і доступ дорогий 1Мбіт\сек коштує $20\міс

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ноут+мобілка як можем - тягне практично всюди.
    Справа в іншому - доведеться волонтерам створити сайти з правдивими підручниками у противагу "Табачним".

14. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

15. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

ну я собі здогадуюсь як то буде... поки що здаєм на робочі зишити, на сякий-такий ремонт, на додаткову годину англійської в тиждень, на вікна. По новій програмі з 2-го класу маєм інформатику - сказали треба початковій школі компутерний клас (держава оплачує 50:wacko: - знову здавайте, батьки, на другу половину. А дах як тік, так і буде текти(((

а де твій аватар? :)