Східниця

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Талуся, 17 лип 2008.

1. Талуся

Талуся Member

В серпні хочу поїхати до Східниці. Може, хтось відпочивав там, і знає адреси або телефони господарів приватного сектору, де можна зупинитися? Буду дуже вдячна. Натомість можу дати телефони та адреси людей, що мешкають у м. Бердянську, на березі Азовського моря, де саме я і живу.

• Подобається Подобається x 3
  2. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Відповідь: Східниця

вибачайте за оффтоп, але скажіть які у вас ціни зараз? можна в пп

А може вам краще в Східницю в якийсь санаторій поїхати, одразу і підлікуватись? Я колись відпочивала в одному, то була дуже задоволена...правда зараз вже не згадаю в якому саме....

3. Талуся

Талуся Member

Ні, в санаторій не дуже хочу, там ціни завеликі, якщо вірити всім туроператорам та сайтам. Що стосується приватного сектору в Бердянську, то моя знайома здає кімнати по 30-35 грн з особи, але там туалет та душ надворі, проте море і рядом і до центру недалечко. Інша здає кімнати на дальній Косі, біля заповідника, там тиша , повітря і море - краса! Сама до неї вибираюсь з ночівкою. Так от у цієї вже 60 грн. з особи, проте душ і туалет є і надворі, і в самому домі, кухню та посуд вона надає. Що стосується цін на продукти, вони не малі, але мені здається, зараз так всюди. Наприклад, м`ясо (свинина)- 50-60 грн, персики -10 грн, помідори від 3 до 5 грн., огірки по 3 грн., картопля від 3 до4,5 грн., курка від 27 грн., сливи -5-7 грн., агрус ( стакан) - 7 грн.,риба, якщо пілегас, то від 12 грн за кіло, тобто, десь 20-24 грн. рибина, бичкі ( це така середня рибка)- 7 грн. десяток, кабачки -3 грн. , диня - 2 грн., кавунами ще не цікавилася, але їх дуже багато вже . Суха рибка - від 2 грн. за десяток сухих бичків, до 30-35 грн. за великого піленгаса, тарань-від 25 грн. за десяток. Креветки -від 4 грн. за стакан, рапанами, якщо чесно, не цікавилась.

• Подобається Подобається x 1
  4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

З телефонами не допоможу, бо в Схiдницi була 15 рокiв назад (ха ха ха, яка я стара)
    Але там просто супер! Ми останнiй раз жили в бабцi в хатинцi, на саааааааааамiй окраїнi якоїсь дороги що одразу бiля джерела з водою що для нирок (моя мама то все пила) там поля з одної сторони i схили з другої. Череда росла всюди, суха трава, гриби, джерело, казка!
    А ще один раз жили в "центрi" одразу за дерев'яною аптекою. Нас там ще мєсниє ограбили (нашу машину) вкрали права водiйськi.
    Крiм того i ще одного iнциденту... спогади чудовi :)

• Подобається Подобається x 2
  5. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А я ще старіша... я там відпочивала 25 років тому.

Ми також що-літа як не в Яблуниці то в Східниці відпочивали. В Східниці моя сестра руку зламала, бо сиділи на паркані і рибку лапали а тоді якось за рибкою потягнулась сестріца тай впала і руку вломала.

Ми жили так що було з одної сторони дороги хатки а іншої ніби палатки можна було ставити. Файно було. Треба буде своїх дітисок завезти.

6. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

В Східниці відпочивали цього року разом з групою, святкували там захист диплому. жили на базі "Едельвейс",платили 25 гривень з особи за добу.жили ми в двоповерховому будиночку, де є 2 туалети,душ(правда вода там так текла,ніби тобі хтось на спину плював),на поверсі холодильник,внизу здаєцця ще є маленька кухонька.загалом умови терпимі.але все компенсується надзвичайно чарівними краєвидами і кришталево чистим повітрям.на жаль номера туди на базу я не маю.

7. romhavr

romhavr Well-Known Member

5 км від Східниці с. Урич, там колишня фортеця Тустань. Раджу відвідати.
    http://www.castles.com.ua/tustan.html?&0=

8. Іспанка

Я там була..Там ТАК класно!!!!дійсно вартує туди поїхати( ми правда з групою пішки ходили - то від Східниці недалеко).там дуже красиво!!!рекомендую всім!!!!незабутні враження вам гарантовано!!!

9. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Скажем лет 5 назад Сходница не впечатлила. Поэтому сразу уехали в Трусковец. Но вот впечатления прошлого года
    http://www.asinfo.com.ua/karpaty/kar_forum_mess.php?id=212&word=

Место красиво, чистый воздух, вид на горы. На мой субъективный взгляд, очень хорошая лечебная вода. На этом все прелести заканчиваются.

По всей Сходнице строительство - на каждом пятачке от куреня до многоэтажных вилл. Естественно, постоянная грандиозная стройка не добавляет ни экологии, ни комфорта для отдыха.

Бюветы с лечебной водой как таковые отсутствуют и источники имеют ужасный вид. Это или яма в которую нужно спускаться по разрушенным полуступенькам рискуя убиться или куда-то идти в грязи по уши... Вода течет просто так или из ржавой трубы. Люди стоят в очередях, чтобы нацедить воды по 2 часа 3 раза в день. Ни власти, ни частники не пошевелят пальцем, чтобы хоть на копейку облагородить то, на чем они успешно зарабатывают немалые деньги.

Дороги нормальной в селе нету, все в колдобинах и рытвинах. Погулять негде - по единственной дороге едет непрерывный поток машин. Чуть в сторону от дороги - мусорки, помойки, канавы...

10. romhavr

romhavr Well-Known Member

Іспанко, скажу більше. Ці місця наводять мене на приємні спогади. Більше 20 років тому я ще школярем був там у археологічних експедиціях. Ідеальне проводження часу для молоді у літній період, і гроші платили. Там вперше попробував, що таке альпінізм. І вперше переконався, що коліна можуть справді фізично від страху тремтіти, що це не образ.
    На сторінці є фото підземного ходу крізь скелю. Не знаю чи він ще і зараз такий самий. Але опишу своє знайомство з ним. Я бачив, що люди заходять в підземний хід, а з іншого боку скелі виходять (~кілька десятків метрів). Я і собі зайшов. Поступово отвір звужувався, і вже треба було лізти по пластунськи. За якийсь час я вперся у стіну. По ходу руху була кам’яна стіна. Було досить вузько, я то одною, то другою рукою поперед себе намацував стіну… Запалив сірника побачив малий тваринний світ внутрішньї поверхні ходу, стало ще неприємніше. Попластував назад. Вправа природою ліктів і колін не передбачена, а ще в голові не вкладалося, як люди виходили, а я вперся в стіну. Тоді ще слово стрес не було популярним. Виявилося, що у місці тупику потрібно було підвестися (над головою був простір), і на рівні грудей було продовження ходу!!!

Згоден, що зараз туристичний рівень комфорту регіону не найвищий.

11. Іспанка

+1000..Ви так гарно описали все,що захотілося туди поїхати ще раз:)
    Зате є куди прагнути і розвиватися

12. Талуся

Талуся Member

Дуже дякую всім за те, що відгукнулися. Справді, я побачила, що думки у всіх різні, але майже всі написали, що таки туди їхати є сенс. Дуже, просто таки дуже хочеться побачити гори та ліс! у нас, окрім моря, тільки степ...хоча, може мене хтось і не зрозуміє. Ось, наприклад, приїздять люди на відпочинок до нас, ідуть на пляж і сидять там увесь день. Ясно, що згоряють, потім мастяться кефіром або чим, хоч пекло можна пересидіти і вдома, і знову вийти на пляж після спеки. І той загар дійсно буде шоколадний, приємного кольору і не завдасть клопіт.Але якщо, і я це розумію, мене, людину далеку від лісу, запустити туди, не факт,що я не з`їм що-небудь на кшалт вовчих ягід . І ті, хто живуть усе життя біля лісу, будуть докоряти мені. А я ж просто в ліс хочу!!! Де зелена!!! а не руда трава,де дерева не вмирають від спраги, а живуть повнокровним своїм життям. Ось така маленька мрія. І ще дуже хочу до Львова, це мрія мого дитинства.

• Подобається Подобається x 4
  13. manur

manur Well-Known Member

Будинкові років 10 - спеціально будувався, щоб курортникам здавати. Осьо я його в лютому фоткав :

DSCN0012.JPG

14. manur

manur Well-Known Member

Якщо не секрет - наскільки мала?

15. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

9

16. manur

manur Well-Known Member

місяців?;)

Якщо років, то мої діти і в молодшому віці з нами (батьками своїми тобто) км по 25 за день виходжували там !!!

17. manur

manur Well-Known Member

@Latana Royal, на жаль, цього року не зможете побачити :

View: https://plus.google.com/+TaTimeToTravel/posts/NCwQ7UNFEc7?pid=6169815877390110290&oid=103112519690677098638

Відомий український середньовічний фестиваль «Ту Стань!» вдесяте запрошує гостей!

Мріяли потрапити в далеке минуле? Тоді вам на Фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань! – 2015».
    Упродовж трьох днів, 31 липня — 2 серпня,

Деколи той фестиваль проходить і в кінці серпня. Туди чи не зі всієї Європи з"їжджаються "придурки", щоб нап"ялити на себе залізних обладунків і потлумитися між собою мечами і іншою зброєю (причому, тлумляться цілком по взрослому - аж дивитися страшно).

То є км 10 від Східниці.

Але, під час фестивалю там не лише ті бійки, а й багато іншого цікавого. А торгівлі різної там наїжджає!!!!!!!!!!!!!!!

• Зе бест! Зе бест! x 1
  18. Cobimen

Cobimen Well-Known Member

Був поруч в селі Рибник, дуже сподобалось, рекомендую.

19. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

так, шкода

20. manur

manur Well-Known Member

Горнятка.

@andrandr, змініть на своєму сайті, бо багато хто лише черец це відмовиться мати з вами справу)))

Альбо зробіть сайт дво- чи більше мовним.

• Смішно Смішно x 1
а де твій аватар? :)