Східні мови

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Sunshine, 15 вер 2009.

1. Sunshine

Sunshine New Member

Арабська мова

Недавно вирішила вивчити ще одну іноземну мову :) І зупинила свій вибір на арабській -- цікаво, незвично... Знайшла кілька мовних курсів із вивчення арабської, але можливо хтось поділиться власним досвідом?як краще її вивчити -- з репетитором чи на курсах?
    Якщо хтось також хоче вивчити арабську -- пишіть, будемо разом старатися ;)

• Подобається Подобається x 2
  2. syavych

syavych копач

Курси до ду:cesored:, немає у Львові хороших. Репетитора файного також навряд чи найдете (екзотика як-не-як). Найкращий вихід - поступайте в ЛНУ на філологію, там є кафедра вивчення перської/арабської мови - вчать там файно :)

• Подобається Подобається x 6
  3. Sunshine

Sunshine New Member

Йой! То це ще 5 років в універі вчитися?! о_О
    Та ніби відкрився новий мовний клуб "Open World" -- то може там буде якийсь толк...
    Трошки ше подумаю, попитаю в людей і може наважусь :)

4. mavka

mavka Well-Known Member

краще зайти на арабік.ру й попитати в знаючих - після шквалу пропозицій вийти заміж та переїхати в Палестину, ймовірно, будуть кидати раціональними зернами. :)
    :) давайте ! давайте разом старатися хотіти вивчити арабську!.. давайте з маленьких кроків, обережних - на початок беремось хотіти вивчити танець живота :give_rose:

http://www.youtube.com/watch?v=D6CvPakc2s8

• Подобається Подобається x 4
  5. murasaki

murasaki New Member

Якими східними мовами ви цікавитесь, які вивчаєте?
    Чи хотіли б ви вивчати у Львові японську мову з репетитором?

6. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

У Львові вчиться немало арабів. Симпатяги, до того ж непитущі (Коран не велить) Познайомтесь і вчіться всього нараз.

7. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

А то є Пилип з конопель... :) І що ж будуть робити львівські хлопаки, як дівчата почнуть "западати" на арабських "симпатяг"? :)

8. Geograf

Geograf Меломан

Львівські хлопці не дурні щоб файних львівських дівчат, якимось там арабам віддавати
    :cools:

9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Азербайджанці дуже пристойно володіють арабською. Як галичани польською...

10. von Philip de Conopel

Ну це так, вихопилось. Надто вже питання провокативно звучало. Я сам спілкувався з арабами - дійсно серйозні хлопці. Приїхали до Львова таки щоб вчитись, не те що наші місцеві лайдаки. До речі й українську намагаються опанувати.
    А наші хлопці - хай "підтягаються". Конкуренція сприяє прогресу.

• Подобається Подобається x 1
  11. Leri

Leri Well-Known Member

згідна, я от з китайцями спілкуюся, щоправда українською...
    китайську вчити навіть не намагаюся - там стільки нюансів - що то треба бути фанатом від лінгвістики щоб цим займатися... :)

але якщо у когось є велике бажання - то може і спробувати)))
    доречі, китайці кажуть що українська складніша за китайську(на їхню думку) ;)

• Подобається Подобається x 3
  12. von Philip de Conopel

Мені, до речі, китайська теж була б складніша за українську

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Азербайджанці володіють турецькою. А арабською (обмежено) - тільки дуже ралігійні мусульмани.

Сидів я якось за столом (у киянина), де був гість з Арапії і перекладач - молодий київський татарин. В очах татарина читалося бажання випити, але в присутності араба він не міг собі це дозволити. :)

14. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

де ви вчилися і де навчаєте, я колись вчила в Зорія в політеху, хотіла б знову , бо вже ніц не памятаю, крім ієрогліфа дерево ;)

15. victorys

victorys позитивчик :)

Що до арабської мови, то мені здається, що вивчити її набагато легше ніж китайську :) Колись мала цілу сторінку найпотрібніших арабських слів і скажу вам, шо саме вимовлення їх не є надто складним. Але то було давно...я їх не повторювала і все забулося...:pardon:

16. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

17. victorys

victorys позитивчик :)

18. Чупага

Чупага Well-Known Member

Для чого вчити? Що б читати Коран і старих поетів?
    Або що б спілкуватися? Не гуманітарні араби вважають власну мову занадто складною і охоче переходять на европейскі.
    Діалекти далеко розбіглися ,сучасний іракец насилу розуміє побутову мову алжирця.
    Після класики потрібно вчити місцеві жаргони.:dntknw:
    Звичайно арабська простіша китайської, все одно складна.

• Подобається Подобається x 3
  19. adelle

adelle Member

я вивчаю арабську і не можу сказати, що звуки у них прості. я один звук близько року боялася навіть спробувати вимовити, доки один знайомий араб не змусив слова з цим звуком постійно повторювати. за годинку вийшло)) саме так і вчу потихеньку, араби дуже раді допомагати. це по темі, щодо способу вивчення арабської.

знайомий іракець казав, що не розуміє тільки мароканців, дуже багато слів з французької. а так діалекти дійсно відрязняються, але все одно вони один одного розуміють.

можна вчити паралельно, це не важко. сирійський діалект простий, але більш за все посібників з єгипетського.

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Букви в них теж спільні?

а де твій аватар? :)