Свобода чи диктатура?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Arthur, 11 гру 2009.

1. Arthur

Arthur Well-Known Member

Американський вчений-політолог Е. Фромм, вважав, що люди не можуть без кінця перебувати в стані «свободи від», якщо вони не в змозі перейти від свободи негативної до свободи позитивної, вони намагаються позбутися свободи взагалі.
    Людина «втікає» від рішучих дій, ухиляється від особистого вибору, безвідповідальність, апатія і майже тотальна орієнтація на споживання.
    Відчай знедолених стає живильним середовищем для тоталітарних режимів.

Я не думаю, що нас чекає тоталітарний режим. Мене цікавить, скільки ми ще будемо терпіти таке життя, таку владу. Як довго ми будемо перебувати в стані «свободи негативної». Майбутні вибори особливо нічого не змінять. Або навпаки, в нас буде диктатура, тобто ми позбудемось свободи взагалі. Напевно українці ще не звикли жити вільно, так склалось історично. Весь час боролись за свободу, а як тільки її отримували, не знали, що з нею робити.

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Дивлячись що Ви розумієте під "свободою"... І що під "вільним життям"...
    Я двадцять вісім років відслужив в армії. Точніше в трьох арміях світу. На Вашу думку, я був вільною людиною? При цьому половину часу прослужив в ЗС України... А тут?

3. Arthur

Arthur Well-Known Member

Говорячи про українців, думаю правильним буде і те, що ми не мали незалежності, як держава, і правильно те, що люди, які проживали на цій території не мали, як в пісні, «вольної волі» – були кріпаками.
    Але мене зараз більше цікавить свобода не в плані незалежності держави. А чому ми так спокійно відносимося до того, як над нами знущається влада. Зараз ми ніби вільні, кожен робить що хоче, але ця свобода у нас негативна. Це в нас така звичка, вироблена роками, чи така ментальність.
    Напевно, кожна людина сама має вирішити вільна вона чи ні. Хоча у військових свободи, напевно, менше ніж у звичайної людини.

4. VasMT

Ось тут у Вас помилка... Не може бути "свобода" вибірковою, або частковою... (крім позбавлення в судовому порядку). Ідучи Вашою логікою, я тільки зараз став "вільною" людиною. Пенсіонер, щодня субота, матеріально забезпечений, все для життя, праці і відпочинку є... Тобто я "вільніше" більшої частини населення держави?... Прихрамує логіка...

5. Arthur

Arthur Well-Known Member

Я мав на увазі дещо інше. Як людина ви так само вільна, як і інші. Але на військових покладені додаткові обов’язки, наприклад, по захисту Держави.
    Ох, як Вам повезло! :) :good:

6. VasMT

А на слюсаря, по нарізанню різби... на доярку - доїння корів, вчителя - проведення уроків...

7. Чупага

Чупага Well-Known Member

Мінімальна свобода починається зі свободи економічної.
    Бідняк зазвичай здає себе в оренду нанімателю.І як казав один VIP -Багатий той хто може дозволити собі не заробляти, не він сам з купою зобов'язань.
    Синів рабів багато, але і нащадків козаків і шляхти або вільних татар в Україні не мало, підозрюю що більше ніж у ФРН у %.
    На державність Українську і Російську у мене песимістичний погляд-лайно буде зверху-це якась аксіома.Перманентні революції ще гірше:sorry:

• Подобається Подобається x 2
  8. Arthur

Arthur Well-Known Member

Якщо доярка залишить під час роботи корову і піде в кіно нічого особливого їй за це не буде. А якщо солдат піде в «самоволку», або залишить бойове чергування, чи засне на посту, думаю наслідки будуть інші. Якщо для солдата наслідки по не виконанню поставленої задачі будуть такі самі, як і для доярки, то слова «Хоча у військових свободи, напевно, менше ніж у звичайної людини.», я готовий забрати назад.

9. Чупага

Чупага Well-Known Member

Солдат спить, служба ідет.Звичайне солдат - снаряд приготований для надзвичайного случая.В війську має бути передбачений захист від солдата дурня.
    Але працівниця що забула свої обов'язки може завдати великої шкоди підприємству. Так як надійність цивільних структур менше ніж військових.
    Порівняйте недавня катастрофа рос. артилерійських складі і в нічному клубі , клубі жертв бiльше.Так і має бути.

10. Arthur

Arthur Well-Known Member

Бідність – це один із параметрів «свободи негативної». А бідняк не тільки може здавати себе в оренду, а ще може закривати очі на різні приниження.
    В результаті в людини виникає апатія, безвідповідальність, людина ухиляється від особистого вибору (голосує «проти всіх», ігнорує вибори)

• Подобається Подобається x 1
  11. Just

Just Member

(с) Высоцькый
    На рахунок дояркы и солдата, е таке азиатське прысливъя про не забытый вчасно цьвях и програну вийну...

Щоб не валятыся в сини и не купатыся в навози (це - легше всього) дыктатор е необхидным фактором росту... пытання в тому, звиздкы цей дыктатор мае исходыты и де знаходытысь.

2Артур Бидняк - поняття видносне.. Я памъятаю час, колы дуже крутым деликатесом рахувався хлиб з цукром, а играшок майже не було, пры цьому бидным я ни себе ни свою симъю не рахував... В наш час кожен здатен не померты з голоду... якщо людына паше з ранку до ночи по заданному соби самий графику рады кращого ниж зараз телевизора чы автомобиля, то це биднисть духовна, а нияк не материальна.

12. mxa

mxa Well-Known Member

Свобода...
    Я от наприклад все життя прожив в Україні, і не знаю як живуть в інших країнах бо не жив там. Звідки я можу знати що в нашій країні на даний момент свобода чи диктатура, якщо мені немає з чим порівнювати? І таких як я дуже багато. І дуже багато хто, не розуміє істинне значення слова Свобода, і хибно думає що він Вільний і що живе у Вільній Демократичній Державі.

Як на мене, Свобода є в тих державах, де часто проводяться величезні мітинги і страйки проти рішень чи поступків цієї держави. Подібне поводження людей значить що їм не подобається те як виконує свої функції держави, і вони виходять на вулицю, зупиняють роботу, і отримують те що вони хочуть, вони отримують Свободу? Ось подивіться на Європу, і порівняйте кількість мітингів що відбуваються у Європі з кількістю в Україні :) По новинах ми постійно бачимо що у Франції страйкують проти чогось, що у Великобританії якісь заворушення і т.п. А у нас що? Як у нас люди відстоюють свої права? Кожен сам за себе? Моя хата з краю? Це мене не стосується?

Диктатура...
    Багато хто думає: от прийде серйозна людина до влади, візьме все у свої руки і наведе порядок в державі. Типу, слабкодухі не можуть цього зробити, ось вже кільканадцять років такі слабкодухі управляють державою і стає тільки гірше. Значить необхідні рішучі кроки, рішучі дії. А для рішучий кроків потрібно ввести більш жорсткий режим, встановити жорсткий контроль, не дозволяти людям робити висновки а навязувати їм свої ідеї і висновки. "Контролер" має сам вирішувати що і для кого є краще, а що гірше. І жити всі будуть під чіткою і всесильною владою однієї людини. І лише тоді буде все добре коли Вона (він) прийде до влади.
    Нажаль, такі люди погано знають історію, або ж просто не хочуть бачити очевидні речі про диктатуру і про те як же добре живеться тоді коли тобою Керують, коли за тебе все вирішують, коли тобі наказують, коли ти гвинтик у великому механізмі, коли ти букашка.

• Подобається Подобається x 5
  13. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Ми її ще не отримали. То все тільки свобода висловлюватись пересічним громадянам. Усе інше добряче підпорядковане, тут свободою і не пахне.

А що? Нехай голодранці думають собі як бажають - але сильні світу цього зроблять як їм потрібно. Зараз під свободою розуміють те, що ти нікому сам по собі не потрібен, якщо з тебе нічого взяти. Хоч повиздихайте. :)

14. Arthur

Arthur Well-Known Member

А що ми тоді отримали? Підпорядкованість є завжди. Людина завжди має обов’язки перед державою, перед суспільством, перед іншими людьми. Повністю вільною вона бути не може.
    Голодранці думають, як вижити. Інше їх мало цікавить.

15. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Я ж казав:

16. Just

Just Member

mxa був такый период - ранний феодализм. Землепашци давалы гроши самому видмороженому розбийныку, щоб вин войовав иншых розбийныкив...

Ще був час, колы у племени булы вождь и шаман, в деякых племенах вождь був выборным... Але пры цьому кожен в племени був воином, так як племя ходыло в набигы на сусидив... Пры цьому на кожному высив ворох обовъязкив, звъзанных з рытуалами и тп дийствамы

ще була кастова сыстема... була каста жрецив-вчены, занята дослидженнямы, каста воинив-администраторив, каста торговцив и каста робочых и землепашцив... виддильно стояла каста рабив... Сыстема протрымалася тысячолиття.. Правда в орыгинали дытына народжена в симъи рабив могла статы вченым, тому що прынадлежнисть до касты вызначалась не по народженню

А ще була армия, в який за провыннисть одного вбывалы десяток, за провыннисть десяты - сотню и так дали... Армия ця утворыла империю, бильше котрои не знае сучасна история и не завойовала вона всю европу лыше тому, що Батыю прыйшлось вертатысь на Курултай для выборив нового велыкого хана....

У всих прыкладах був дуже жорстокый дыктат...

А ще була краина, в який дурак-правытель дав послаблення "народу", позволыв проповидоваты на броивньовыку картавому жыду, видрикся вид престолу пид натыском выкрыкив про свободу и втопыв свою видчызну у крови.

А ще е сама свобидна и демократычна краина в свити, де за неправыльный погляд на людыну можуть податы в суд и засудыты, де дви партии, котри по велыкому рахунку видризняються одна вид иншои тилькы назвамы...

Свобода це нонсенс, пытання в тому, хто дыктуе...

17. Queryman

Queryman Member

Свобода = Відповідальність (всі іншие погано).

"диктатура?" Це питанне в 2009 роціо_О?

18. Arthur

Arthur Well-Known Member

А у нас, в Україні, при такому безладі, порядок може навестись сам собою.
    Мені здається, що нам потрібна сильна рука, сильний Президент. Я проти диктатури, але і „беспредел” мені теж не до вподоби.

19. Чупага

Чупага Well-Known Member

20. Arthur

Arthur Well-Known Member

Чому нема, у нас ще є Вірастюк. :)

а де твій аватар? :)