Вітаю наперед всіх Андрійчиків! А ще поцікавитись хочу, хто як це свято святкує??? Тобто, яких традицій дотримуєтесь? Опівнічні гадання? Кумедні пакості?
Відповідь: Святкуєм Андрія! Минулого року з подружками гадали...Було файно))) Правда, мало хати н спалили. А ще, ходила на вечорниці , що організовувались моїм факультетом. З варениками, вишиванками)))) Забавами)ТОго року теж хочу піти, але не знаю, чи вийде з роботою(
Відповідь: Святкуєм Андрія! Я теж з подругами гаданнями займаюсь на Андрія, і історії з майже спаленими хатами напевно знайомі багатьом "гадальницям"! Інколи чула правда осудження зі сторони церкви щодо цього, але сама вважаю, що це хороша українська традиція, а не сатанізм якийсь.
Відповідь: Святкуєм Андрія! Та більше, щоб посміятись ))) Серйозно то гадання не сприймали. Хоча, ім"я суженого все-таки витягнула))). А от коли на кути гадали ( в одному лялька, в одному гроші,ключі і перстень ---що витягнеш, то і буде того року.) я витягнула ляльку. І парадокс, того року я --переселилась окремо, заручилась і знайшла нову роботу. А от ляльки нема))))
Відповідь: Святкуєм Андрія! Сам процес зазвичай захопливий - купка веселих дівок, ніч, посиденьки.... завжди найцікавіше було кораблики з вогниками по воді пускати (до якого імені допливе - той і твій суджений). Правда водоймою служила миска, корабликами - шкарлупки від горішків, і вони зарази малі плавати не хотіли або відразу двох-трох підпалювали:D ...... Що ж до справдження нагаданого, то теж бувало, але вважаю це просто співпадіннями. А як там з хлопцями??? Хто по ночам стіни обмальовував?? Чи може якісь пакості цікаві витворяв?
Відповідь: Святкуєм Андрія! Я не святкую взагалі. Хіба знайомих Андріїв вітаю. А поганські традиції цього свята не зберігаю.
Відповідь: Святкуєм Андрія! Подковнику, не думайте, що не памятаю, що у Вас іменини... З святом Вас! Мих.
Відповідь: Святкуєм Андрія! Ой, а я згадала, що колись давно нагадали мені, що заміж вийду в 20 років. Я тоді посміялась, бо думала не раніше 25. А таки вийшла!!!
Відповідь: Святкуєм Андрія! В під’їзді моєї коліжанки на Андрія вхідні двері зняли. Сусіди думали що то жарт і згодом повернуть, але не так сталося як гадалося, прийшлося нові двері ставити :D А я колись гадала так: писала на папірчиках імена хлопців і звечора запихала під подушку. Зранку витягала один папірець і дивилась яке ім’я написане. :ninja: Що я там витягала не пам’ятаю, тільки знаю що імені свого чоловіка я не писала взагалі...:rolleyes:
Відповідь: Святкуєм Андрія! я сама не ворожу на день Андрія, таким не займаюсь. а от популярність цих традицій на собі відчула безпосередньо. на мій блог, а саме на сторінку присвячену ворожінню на Андрія, почало заходити багато людей і відвідуваність від 50-60 людей на добу зросла до 150-200