Свята - релігійні і не дуже

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Полковник, 14 лют 2007.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: ОФФтоп

Оля (с праздником Вас лично ВИТАЮ!) пишет:"Романтична легенда про Святого Валентина...." и далбше про галеры, про любовь к прекрасной даме.....
    Оля, Вы же мудрая женщина! Ну какие девушки на галерах?
    Только для Вас и по секрету - Валентин был, как бы сказать...., короче он призывал любить не женщин..., вот....., но и не всякую скотину, конечно.....тоже, ээээ, ...конечно..не животных призывал любить, вот, ну......, на галерах...он....это...., ну, призывал, короче. вот.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Днем "блуда и прелюбодейства" назвал Валентинов день православный архиепископ

Католики Бразилии не знают о существовании Дня святого Валентина

Празднование Дня влюбленных 14 февраля имеет языческие корни

Индусские националисты против празднования "Дня проституции"

3. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Як і кожне улюблене свято люди мають здатність з часом трансформувати у щось на спосіб феєричного карневалу, у щось мегаексцентричне. Думаю, що не треба критикувати саме свято - бо ідея, задум його має оспівувати таке світле почуття, яким є кохання. Це свято би мало бути тихою радістю двох закоханих. А у що врешті-решт воно перетворилося - та ж добре знаємо з таких прикладів, як тепер святкують Геллоувін (День Всіх Святих) чи різдвяні свята на Заході: переважає комерція. Гадаю, що критикувати треба перш за все те, що самі люди зробили з цим святом, а не саме свято.

4. Liliyah Romanova

Вікторіє,
    Геловін не має нічого спільного із днем Усіх Святих.
    Святкування Геловіну якраз цілком язичницьке, а от Всіх Святих святкують тихо, посинаючи померлих, молячись за них чи засвічуюючи у пам'ять про них свічку.
    Те саме і з днем Валентина. Він не має ніякого відношення до самого Валентина і також і до кохання. Це радше день закоханости (або такого типу любови як людус), рожевих окулярів, але не справжньої любові чи кохання. Бо кохання - це не "вітер в голові", а щось цілком протилежне. Справжня любов - виважена, мудра. Їй не треба особливих днів, бо вона сама є особлива. І свято - це буття разом, без подарунків, без виставляння почуттів напоказ.
    Не подумайте, що я на вас нападаю, просто накипіло. Тут в Канаді теж кажуть, що комерція. Я вважаю, що комерція, то вже наслідок. Якби попиту не було, то і товару було б менше.

5. Viktoria Jichova

Лілю, те, що Ви мені тут написали, я це все пречудово знаю. Якраз Геллоувін - це кельтська традиція, що дуже закорінилася в англо-американському світі. А християнський День Всіх Святих (чи то Поминальний день) - це нашарування вже християнської традиції на язичеській. Комерція - вона завжди буде комерція. Це стосується любого свята. Що поробиш, якщо світ вже є такий? Так само, як і по-різному святкують Різдво віруючі, а інакше - атеїсти (для них це просто день сімейної злагоди та обдарування один одного подарунками).

6. Liliyah Romanova

Ну, про Різдво, то взагалі краще не говорити.
    Знаєте, тут політкоректність полягає на тому, що все проти християнства. От до нас в офіс дзвонили і казали Happy Ramadan, хоча в нас ні одного мусульманина в офісі, ані араба. А на Різдво всі кажуть або Happy Holidays, або Happy Seasonal Greetings, але в жодному разі не Merry Christmas. Я десь сказала так, то навіть мені не відповіли. :ireful1:

7. Viktoria Jichova

Лілю, а може створити окрему гілку у розділі "історія, релігія" про святкування не лише релігійних свят (хоча, у більшості своїй це таки релігійні) та перекинути наш діалог на цю гілку? Як Ви гадаєте?

8. Liliyah Romanova

Я тут не модератор, тому перекинути не зможу. Треба Мартіні просити, мабуть. А як пропонуєте її назвати?

Ви вибачайте, що я трохи агресивно пишу, просто після 1,5 року життя серед цієї "політкоректності" дуже наболіло. :sad:

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Полковнику, які ГАЛЄРИ? :eek:

Ще Вам запощу чорним чорнилом, може Ви вже, як і я , добре не бачите! :rolleyes:
    А може того... хряпнули собі до свята і галєри ввижаються...:D

Романтична легенда про Святого Валентина
    Християнського проповідника Валентина посадили в римську в'язницю за віру і невдовзі засудили до страти. Сидячи під вартою, Валентин закохався у сліпу дівчину, дочку в'язничного наглядача. Користуючись своїми медичними знаннями, він зцілив її від сліпоти.

За іншою версією, сліпа дочка тюремника сама закохалася у Валентина. Той як священик, що дав обітницю безшлюбності, не міг відповісти на її почуття, але в ніч перед стратою (ніч проти 14 лютого) прислав їй зворушливий лист, який підписав «Твій Валентин».

У пам'ять про це тепер у День Святого Валентина заведено дарувати одне одному «валентинки» — вітальні листівки у вигляді сердечок, з добрими побажаннями, словами кохання, пропозиціями руки та серця чи просто жартами, які не підписують, і той, хто отримує, повинен сам здогадатися, від кого вони..

Також у цей день дарують коханим квіти (найчастіше троянди — символи кохання), цукерки-сердечка, інші сувеніри у вигляді сердечок, купідончиків, пташок, що цілуються.

10. Viktoria Jichova

Я Вас прекрасно розумію. Таке ж відчуття я мала в Австралії, коли у 1-ий різдвяний день (26 грудня) є такзваний Boxing Day, де натовпи озвірілих від скидок людей деруться у магазини, щоб все майже задурно без вибору та примірки скупити. Як на мене - це вже вершина людської захланності.
    О, і ще мені бізарними видалися люди з шапочками Санта Клаусів на пляжах у бікінах та плавках серед майже 40 градусної спеки.

11. Полковник

Полковник миється в бані

Хм, а разве в'язниця и ГАЛЕРЫ не одно и то же???? :sad:

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Нє! :eek: В"язниця -то тюрма!

13. Оля

Оля Старожилка форуму

А дівчина хіба не могла ходити десь по подвір"ї тої тюрми, щб Валентин її побачив? ;)

14. Liliyah Romanova

І в Канаді є Boxing Day. Народ від 5 ранку під магазинами стоїть. І по радіо передають, біля якго магазину від котрої стоять і які шанси пройти в магазин о такій чи такій годині. Повний маразм.

15. Liliyah Romanova

Точно, є такий тип кобіт - "церковні (або побожні) повії".

16. Viktoria Jichova

О, та це вже тема для гілки "про це".:D А можете нам щось про такий тип повій розповісти? Бо, справді, вперше такий "термін" чую.:D :D

17. Liliyah Romanova

А, є такі кобіти, за монахами полють. Аби їх на собі оженити.
    Не люблю про них говорити.

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Лілю, не псуйте гарного свята! ;)

19. Liliyah Romanova

Добре, не буду!
    Правда, я того не святкую.

20. Viktoria Jichova

Та як же можна вийти заміж за ченця? Невже такі спокусительки? Щось не можу цьому повірити.:D

а де твій аватар? :)