Священник на "мерседесі" пробачив родині убитого школяра розбиту фару

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем KARABIN, 18 вер 2012.

1. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

У 56-річної Лариси Єфімчикової, класного керівника 6-А одеської школи №33, 13 вересня зупинилося серце. Вона переймалася, що помер її учень 11-річний Денис Воробйов.

— Лариса Сергеевна была очень порядочным человеком, — згадує про колегу 36-річна Ольга Ніколайчук. — Проблемы детей воспринимала как личные. В Денисе души не чаяла.

Школяр — єдиний син у сім'ї Воробйових. Батько працює в порту, мати — кінолог.

— Денис був хорошист. Спортивний, займався карате, мав багато грамот і нагород — продовжує Ольга Ніколайчук. — Мама давала йому гроші на булочку, а він на них купляв корм бродячим котам.

8 вересня на пішохідному переході хлопця збив "мерседесом" священик.

— Це було після школи, — говорить Ольга Олегівна. — Денис ішов на тренування з другом. Переходили проспект Маршала Жукова на зелене світло. Дві машини зупинились, а "мерседес" ударив Дениса. Казали, перед самою автівкою він хотів відскочити, підстрибнув. Його вдарило фарою в голову. Підлетів метрів на 2. За кермом був батюшка. Одразу почав розказувати, що малий ішов на червоний.

Шестикласника доправили до лікарні у комі. Лікарі казали батькам, що шансів вижити майже немає.

— Один із тисячі, — уточнює Ольга Ніколайчук. — Але організм молодий, тримався. Ми всі його провідували у реанімації. Приходив той батюшка. Сказав мамі, що не висуває їм претензій за розбиту фару. 9 вересня у Дениса відмовили нирки, по обіді 13-го — зупинилося серце. Лікарі його запустили, але ввечері школяр помер.

Хлопця провідувала його класний керівник Лариса Єфімчикова, вчителька німецької мови.

— Мама очень переживала за Дениса, — розказує 23-річна Марина Єфімчикова, донька вчительки. — Постійно пила серцеві краплі та заспокійливе. Вона дуже любила дітей, 17 років у школі пропрацювала. У суботу знову поїхала в лікарню. Ми з нею зідзвонювалися. Казала, що скоро буде, купила продуктів на вечерю. Зайшла в реанімацію, а їй зразу: "Идите отсюда. Он умер". Мамі стало погано. Приїхала додому. Зайшла у парадне і впала. Ми з батьком вийшли, збіглися сусіди. "Швидка" їхала хвилин 40. Як прибули, констатували смерть від інфаркту і поїхали.

15 вересня школяра з учителькою відспівали у храмі Святого Луки на вул. Тінистій. У померлої залишилися чоловік, донька і син Андрій, 27 років.

Ім'я винуватця аварії в Одеській єпархії православної церкви Московського патріархату не розголошують. Тільки кажуть:

— На час розслідування він відсторонений від служіння.

• Подобається Подобається x 4
  2. Кохана

Кохана LuBimaya

мрак..........

• Подобається Подобається x 2
  3. manur

manur Well-Known Member

Скотина....
    Ох..... наставити в йому на рилі фар.............

• Подобається Подобається x 3
  4. ZAK

ZAK Member

І саме головне йому за це нічого не буде . Така вже у нас держава і органи правосуддя. Переконаний , якби хтось з нас зачепив батюшку своїм авто.... і зломав йому ноду , мали б ну дуже серйозні проблеми. Просто внас життя дитини менш вартніше ніж ноги якого урода.

• Подобається Подобається x 1
  5. Kats

Kats Романтик

За що боролися...
    От звідки в нього бабло на мерс? Віруючі накидали...
    Та тому уроду треба вирити яму в землі і хай там молиться...А людям в голову вбити, що подають вони не на храм, а васям всяким...
    Ві н претензій висувати не буде.. ну даунятко... Шкода завдана особі джерелом підвищеної небезпеки (автомобіль) відшкодовується у будь якому випадку наявності чи відсутності вини особи, яка керувала джерелом підвищеної небезпеки!!!
    Але людини не вернеш... а покарати треба.. не засудити, а саме покарати....

6. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Двох людей не вернеш - ані маленького хлопчика, який постраждав від священичої машини, ані вчительки, яка прийняла близько до серця трагедію, яка трапилася з її учнем. На совісті того "священика" не одна, а дві смерті.
    Як на мене, після такого той пан мав би зректися сану..

7. Kilimanjaro

Kilimanjaro New Member

Який жах! слів нема, одні матюки...
    бідні ті родини померлих!

8. romchyk

romchyk Member

Спалити Мерс...з попом разом.

9. ZAK

ZAK Member

Можно ли простить врага? Бог простит! Наша задача организовать их встречу.

Аль Капоне

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Аль Капоне мав повноваження від Бога на організацію цієї зустрічі? ;)
    А по темі. Церква би сама мала віддати цього батюшку до суду, а не прикрити його ім"я від публіки. Бог не вчить за зло віддавати злом, але держава, в якій живе порушник, повинна виконувати свої обов"язки. У нас був випадок, що збоченець збезчестив і вбив українську дівчинку пару років тому. Коли його спіймали і запросили батьків, то батьки сказали:"Ніяке наказання його не поверне нам дитину. Ми його прощаємо. А держава нехай поступає з ним по закону." :sad:

11. Saszko

Saszko Well-Known Member

А якби не простили, не те саме було би? Не держава притягувала би до відповідальності?

12. ZAK

ZAK Member

Так може сказати тільки та людина до якої дана ситуація не має ніякого відношення. Ви можите сказати що поступаєте цивилізовано , але ....... думаю кожен з нас якби був в такій ситуації напевно б не бажав 5-ть років тюрми для Батюшки... Так шо давайте бедемо відвертими ...я наприклад вважаю що булоб нормально якби був народний суд . Нехай це не цивилізовано , але справедливо. І повірте два три таких "судових засідань" з вироками відразу би поменшало таких Батюшків і мажорів .

13. soviet

soviet Well-Known Member

Його ще б так "відшмагати", поголити усюди, і довічне дати.

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Не маю відношення. Ви праві. А ви маєте відношення? Батюшка вбив цю дитину не навмисне, навіть якщо і порушив правила їзди. Різницю відчуваєте? Кожен шофер може опинитися на його місці. А от мене обурило тільки те, як повелася з ним його церква і те, що він замість спокутувати вину перед батьками хоч якимось словами розкаяння тільки "простив" їм розбиту фару. За таке такій людині не місце бути священником.

Я не про "цивілізованно" мала на увазі. Я мала на увазі по-християнськи. Так мене вчить моя церква. Не воздавати злом за зло. Навіть, якби ця людина була винна переді мною. Мстити, хоч і справедливо і тим задовільнятися то тільки що цей світ вчить і показує тепер у всіх фільмах, чим і годує людські душі. А Бог говорить - "в Мене суд". Пересвідчена життям, що коли я сама не шукаю навіть справедливої помсти, то Бог так так наказує людину, якщо вона не кається в зробленому, що потім страшно аж стає і шкода ту людину.

Як ви уявляєте той народний суд? Каміннями побити, палками до смерті, всім дати в руки пістолети і щоби стріляли? Про те, що таке обезумівший натопв чули?
    І що, від того би комусь стало легше?

Вчора читала статтю, що в Китаї розстріляли кількох чиновників за те, що тоді діти отруїлися дитячим харчуванням і 10 навіть померли. Думаєте, всі виробники вмить перестали свідомо пхати всяку гидоту в продукти харчування, женучись за кількістю і нижчою собівартістю? ;) Ага, якби не так! Знову, як не там, то там отруєння людей з вини виробника. І судять, і стріляють, але таких людей не меншає.
    А щодо українських мажорів, то когосьте собі вибрали, того маєте. До того, що всі, від санітарки в лікарні до мерів міст сидять на хабарях. То чия вина? ;)

---------- Додано в 21:19 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ----------

Не те саме. Є люди, які воюють ціле життя з кривдником. Наймають адвокатів, подають на пересуди, тратять мало не всі маєтки, щоби ту людину жорстокіше засудити. І для чого? Щоби вкінці піти на цвинтар до того померлого і сказати:"Спи спокійно, ми за тебе відімстили."? Він то почує, йому від того стане легше, їм стане легше? Щось не думаю...

15. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

вообще то надо разобраться в причинах ДТП, про фару скорее всего - журналистский выс...р, поп конечно м-ак по умолчанию. а что касательно ДТП, сам на велосипеде! чуть не переехал двух веселых школяров которые решили на красный успеть, причем ребятишки стояли-стояли а потом рванули ...

16. Оля

Оля Старожилка форуму

І я минулого року чуть одного чорненького ввечері мало не збила. Надворі пізній вечір, участок такий, що не дуже освітлений. Швидкість там 60 км, а воно як антилопа в Африці, перебігає дорогу де попало. Саме чорне-чорне, як земля, одежа чорна. Сомалієць молодий з недавно прибулих. І що? Я би була винна? Була би! Бо тут пішохід має більше прав, ніж водій. А як ще свідків нема, то тобі тоді труба. :ireful1: Добре, що Бог милував і я встигла по гальмах вдарити. А саму трусило ще з годину. :sad: Так що не завжди вина водія. А в тюрму кому охота і ще, як не від тебе залежало?

17. artobstrel

ехали на рыбалку ночью, посредине! дороги едет дед на ровере у ровера вместо катафотов - деревянный ящик на багажнике, хорошо что москвич а не волга была, в последний момент увернулись ....

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Моя сестра такого збила...п"яне в дупеляку,по всій дорозі на тім ровері....
    Платила ментам,платила за лікування,платила за похорон....

19. artobstrel

отож ...

20. Оля

Оля Старожилка форуму

А родичі, напевно, нарікали на водія. :sad: І нікому не було в голові, чого воно таке "невміняєме" волочилося по тій дорозі, і родичів не було поблизу, щоби його зупинити... :ireful1: Головне,що треба покарати того, хто заподіяв смерть. У нас тут за останні пів року двох дідів українських забило на дорозі. І питання: "Якого милого тим дідам по дорозі було лазити, навіть не п"яним?" Першого в вересні збила машина, бо їхав на автобусі в 5-й ранку на рибалку. Вийшов з автобуса і хотів перебігти дорогу до озера, а машина їхала зі швидкістю 80 км, бо там так можна їхати. Удар був такий, що зразу насмерть і ще пів дня рух був перекритий, бо робили розслідування. А останнього минулого тижня поховали. Теж на ровері їхав по тротуарі. І не витримав баланс і шоферові на проїжджу частину під колеса впав. А там швидкість 60 км. І що тому шоферові робити? Втікати від тих роверистів, щоби воно бува тобі під колеса не впало? :ireful1:

а де твій аватар? :)