У 56-річної Лариси Єфімчикової, класного керівника 6-А одеської школи №33, 13 вересня зупинилося серце. Вона переймалася, що помер її учень 11-річний Денис Воробйов. — Лариса Сергеевна была очень порядочным человеком, — згадує про колегу 36-річна Ольга Ніколайчук. — Проблемы детей воспринимала как личные. В Денисе души не чаяла. Школяр — єдиний син у сім'ї Воробйових. Батько працює в порту, мати — кінолог. — Денис був хорошист. Спортивний, займався карате, мав багато грамот і нагород — продовжує Ольга Ніколайчук. — Мама давала йому гроші на булочку, а він на них купляв корм бродячим котам. 8 вересня на пішохідному переході хлопця збив "мерседесом" священик. — Це було після школи, — говорить Ольга Олегівна. — Денис ішов на тренування з другом. Переходили проспект Маршала Жукова на зелене світло. Дві машини зупинились, а "мерседес" ударив Дениса. Казали, перед самою автівкою він хотів відскочити, підстрибнув. Його вдарило фарою в голову. Підлетів метрів на 2. За кермом був батюшка. Одразу почав розказувати, що малий ішов на червоний. Шестикласника доправили до лікарні у комі. Лікарі казали батькам, що шансів вижити майже немає. — Один із тисячі, — уточнює Ольга Ніколайчук. — Але організм молодий, тримався. Ми всі його провідували у реанімації. Приходив той батюшка. Сказав мамі, що не висуває їм претензій за розбиту фару. 9 вересня у Дениса відмовили нирки, по обіді 13-го — зупинилося серце. Лікарі його запустили, але ввечері школяр помер. Хлопця провідувала його класний керівник Лариса Єфімчикова, вчителька німецької мови. — Мама очень переживала за Дениса, — розказує 23-річна Марина Єфімчикова, донька вчительки. — Постійно пила серцеві краплі та заспокійливе. Вона дуже любила дітей, 17 років у школі пропрацювала. У суботу знову поїхала в лікарню. Ми з нею зідзвонювалися. Казала, що скоро буде, купила продуктів на вечерю. Зайшла в реанімацію, а їй зразу: "Идите отсюда. Он умер". Мамі стало погано. Приїхала додому. Зайшла у парадне і впала. Ми з батьком вийшли, збіглися сусіди. "Швидка" їхала хвилин 40. Як прибули, констатували смерть від інфаркту і поїхали. 15 вересня школяра з учителькою відспівали у храмі Святого Луки на вул. Тінистій. У померлої залишилися чоловік, донька і син Андрій, 27 років. Ім'я винуватця аварії в Одеській єпархії православної церкви Московського патріархату не розголошують. Тільки кажуть: — На час розслідування він відсторонений від служіння.
І саме головне йому за це нічого не буде . Така вже у нас держава і органи правосуддя. Переконаний , якби хтось з нас зачепив батюшку своїм авто.... і зломав йому ноду , мали б ну дуже серйозні проблеми. Просто внас життя дитини менш вартніше ніж ноги якого урода.
За що боролися... От звідки в нього бабло на мерс? Віруючі накидали... Та тому уроду треба вирити яму в землі і хай там молиться...А людям в голову вбити, що подають вони не на храм, а васям всяким... Ві н претензій висувати не буде.. ну даунятко... Шкода завдана особі джерелом підвищеної небезпеки (автомобіль) відшкодовується у будь якому випадку наявності чи відсутності вини особи, яка керувала джерелом підвищеної небезпеки!!! Але людини не вернеш... а покарати треба.. не засудити, а саме покарати....
Двох людей не вернеш - ані маленького хлопчика, який постраждав від священичої машини, ані вчительки, яка прийняла близько до серця трагедію, яка трапилася з її учнем. На совісті того "священика" не одна, а дві смерті. Як на мене, після такого той пан мав би зректися сану..
Аль Капоне мав повноваження від Бога на організацію цієї зустрічі? А по темі. Церква би сама мала віддати цього батюшку до суду, а не прикрити його ім"я від публіки. Бог не вчить за зло віддавати злом, але держава, в якій живе порушник, повинна виконувати свої обов"язки. У нас був випадок, що збоченець збезчестив і вбив українську дівчинку пару років тому. Коли його спіймали і запросили батьків, то батьки сказали:"Ніяке наказання його не поверне нам дитину. Ми його прощаємо. А держава нехай поступає з ним по закону."
Так може сказати тільки та людина до якої дана ситуація не має ніякого відношення. Ви можите сказати що поступаєте цивилізовано , але ....... думаю кожен з нас якби був в такій ситуації напевно б не бажав 5-ть років тюрми для Батюшки... Так шо давайте бедемо відвертими ...я наприклад вважаю що булоб нормально якби був народний суд . Нехай це не цивилізовано , але справедливо. І повірте два три таких "судових засідань" з вироками відразу би поменшало таких Батюшків і мажорів .
Не маю відношення. Ви праві. А ви маєте відношення? Батюшка вбив цю дитину не навмисне, навіть якщо і порушив правила їзди. Різницю відчуваєте? Кожен шофер може опинитися на його місці. А от мене обурило тільки те, як повелася з ним його церква і те, що він замість спокутувати вину перед батьками хоч якимось словами розкаяння тільки "простив" їм розбиту фару. За таке такій людині не місце бути священником. Я не про "цивілізованно" мала на увазі. Я мала на увазі по-християнськи. Так мене вчить моя церква. Не воздавати злом за зло. Навіть, якби ця людина була винна переді мною. Мстити, хоч і справедливо і тим задовільнятися то тільки що цей світ вчить і показує тепер у всіх фільмах, чим і годує людські душі. А Бог говорить - "в Мене суд". Пересвідчена життям, що коли я сама не шукаю навіть справедливої помсти, то Бог так так наказує людину, якщо вона не кається в зробленому, що потім страшно аж стає і шкода ту людину. Як ви уявляєте той народний суд? Каміннями побити, палками до смерті, всім дати в руки пістолети і щоби стріляли? Про те, що таке обезумівший натопв чули? І що, від того би комусь стало легше? Вчора читала статтю, що в Китаї розстріляли кількох чиновників за те, що тоді діти отруїлися дитячим харчуванням і 10 навіть померли. Думаєте, всі виробники вмить перестали свідомо пхати всяку гидоту в продукти харчування, женучись за кількістю і нижчою собівартістю? Ага, якби не так! Знову, як не там, то там отруєння людей з вини виробника. І судять, і стріляють, але таких людей не меншає. А щодо українських мажорів, то когосьте собі вибрали, того маєте. До того, що всі, від санітарки в лікарні до мерів міст сидять на хабарях. То чия вина? ---------- Додано в 21:19 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ---------- Не те саме. Є люди, які воюють ціле життя з кривдником. Наймають адвокатів, подають на пересуди, тратять мало не всі маєтки, щоби ту людину жорстокіше засудити. І для чого? Щоби вкінці піти на цвинтар до того померлого і сказати:"Спи спокійно, ми за тебе відімстили."? Він то почує, йому від того стане легше, їм стане легше? Щось не думаю...
вообще то надо разобраться в причинах ДТП, про фару скорее всего - журналистский выс...р, поп конечно м-ак по умолчанию. а что касательно ДТП, сам на велосипеде! чуть не переехал двух веселых школяров которые решили на красный успеть, причем ребятишки стояли-стояли а потом рванули ...
І я минулого року чуть одного чорненького ввечері мало не збила. Надворі пізній вечір, участок такий, що не дуже освітлений. Швидкість там 60 км, а воно як антилопа в Африці, перебігає дорогу де попало. Саме чорне-чорне, як земля, одежа чорна. Сомалієць молодий з недавно прибулих. І що? Я би була винна? Була би! Бо тут пішохід має більше прав, ніж водій. А як ще свідків нема, то тобі тоді труба. Добре, що Бог милував і я встигла по гальмах вдарити. А саму трусило ще з годину. Так що не завжди вина водія. А в тюрму кому охота і ще, як не від тебе залежало?
ехали на рыбалку ночью, посредине! дороги едет дед на ровере у ровера вместо катафотов - деревянный ящик на багажнике, хорошо что москвич а не волга была, в последний момент увернулись ....
Моя сестра такого збила...п"яне в дупеляку,по всій дорозі на тім ровері.... Платила ментам,платила за лікування,платила за похорон....
А родичі, напевно, нарікали на водія. І нікому не було в голові, чого воно таке "невміняєме" волочилося по тій дорозі, і родичів не було поблизу, щоби його зупинити... Головне,що треба покарати того, хто заподіяв смерть. У нас тут за останні пів року двох дідів українських забило на дорозі. І питання: "Якого милого тим дідам по дорозі було лазити, навіть не п"яним?" Першого в вересні збила машина, бо їхав на автобусі в 5-й ранку на рибалку. Вийшов з автобуса і хотів перебігти дорогу до озера, а машина їхала зі швидкістю 80 км, бо там так можна їхати. Удар був такий, що зразу насмерть і ще пів дня рух був перекритий, бо робили розслідування. А останнього минулого тижня поховали. Теж на ровері їхав по тротуарі. І не витримав баланс і шоферові на проїжджу частину під колеса впав. А там швидкість 60 км. І що тому шоферові робити? Втікати від тих роверистів, щоби воно бува тобі під колеса не впало?