Свіжі соки

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем nirvanka, 4 лют 2011.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Степан Бандера (наш форумний) нагадав мені, що якось хотіла відкрити тему про соки. От руки і дійшли :)
    Цікаво хто які робить соки в домашніх умовах, які фрукти та овочі поєднуєте, з чим п'єте і всяке таке.

Про свій досвід. Сокодавилку купили десь рік тому. Регулярно десь раз в тиждень роблю сік (частіше, якщо на раз куплю багато фруктів чи овочів). Найчастіше зараз чавлю мандарини, апельсини, іноді ківі. Різні варіанти поєднання - мандарини+апельсини+грейпфрут+ківі. Влітку робила соки з яблук, моркви, яблуко+морква, яблуко+морква+буряк. Пробувала робити сік з банана, але соку було нуль. М'якоть, яка пішла у відходи, довелось змішати з молоком і цукром + лід - і вийшов коктейль - теж смачно :)

А тепер про ціни.
    Стакан соку з мандарин (треба ~7 штук на стакан) чи апельсин (3 штуки) коштує як пів пачки 100% соку. Тобто виходить трішки дорожче. Але значно дешевше, ніж купувати свіжі соки в супермаркетах чи кафе. І, звісно, свіжий сік кращий за пакетний. Плюс - не даємо цукру чи чогось іншого (ну хіба дуже кисле щось). Значить - вигідно однозначно! :good:

• Подобається Подобається x 9
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Останнє редагування модератором: 4 лют 2011
  3. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Я от також вирішив присісти на так звані фреші.
    Наразі дивлюсь за соковижималкою підходящою.
    В тих соковижилках є якісь нюанси? Бо дивлюс вони від 140 грн. до 1400 грн.
    От наприклад така http://deshevshe.net.ua/juicers-philips/philips_hr_185355.html
    Які мене там чекають підводні камені?
    Чи може і дійсно цілком нормальна соковижималка для фрешів в домашніх умовах.

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я би не брав повної пластмаси. Як брати, то щось металевіше.
    Як би не мав вже, то взяв би це:
    http://deshevshe.net.ua/juicers-orion/orion_orj017.html

Бачив десь дешевші варіанти, по керуванню, із "металевим" корпусом...

• Подобається Подобається x 2
  5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В мене Мулінекс - [​IMG]. Корпус виглядає на металевий, але не впевнена чи то чистий метал, може якась суміш, може просто так гарно помальовано пластмасу. Але міцний. Я в ній навіть картоплю і цибулю на деруни робила. Більш ненадійною частиною є той верх прозорий пластмасовий - там вже маленька тріщинка є.

• Подобається Подобається x 3
  6. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Сік то ,звичайно.добре,але мені краще з"їсти апельсин в звичайному вигляді,ніж потім відмивати соковижималку:)..особливо ту тьорочку.

• Подобається Подобається x 5
  7. Stepan_Bandera

Просто коли робиш сік то можна намішати для кращого смаку наприклад грейфрукт, апельсин ківі клубніка. А без соковижмалки хіба по разу все кусати :)

• Подобається Подобається x 6
  8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ну за раз я б три апельсини чи 7 мандарин чи 7 ківі б не з'їла. А сік випивається легко! Та і кажуть, що соки краще засвоюються організмом.
    А мити дуже легко - лишень сполоснути під краном. Сіточку трохи тру паралоновою ганчіркою (бо свекруха десь поділа щіточку для чищення тої сіточки, але нею і так не дуже ефективно чистилось). Більше часу йде на чищення фруктів, а не на миття сокодавилки ;)

9. nastinka

nastinka відсутня

щоденне вживання апельсинового фреш соку наранок може викликати цукровий діабет та розлади шлунку.
    хочу надагадати фрукти які є кислі містять в собі кислоту, акрім того попадання будьякого фрукту шлунок означає стимуляцію його, а також стимулює викид глюкози в кров, це означає, що після такої реакції та шеленого виділення шлункового соку мусите з*їсти слона.
    соки з овочів корисні, соки та фрукти після обіду не рокемндується вживати.
    і обов*язково їх треба їсти ранком саме після їди щоб стимулювати шлунок до обробки їжі.

10. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Ну від апельсин відмивати ще куди не йшло. А от від моркви..... то капець

А оце вже смаки кожного. Я, наприклад, не люблю міксів. Єдиний виняток, то до гарбузяного добавляю яблучний. А ще більше люблю просто просто погризти фрукти, а не вижимати/пити соки з них.

З досвіду скажу, що потрібно брати з потужним мотором (бо серце стискається коли вона виє з натугою від того, що дружина напхає повну горловину та ще й притискає) і щоб легко розбиралась та милась (без прямих кутів і заковирок) та частина, котру потрібно мити

Можу взяти на курси підвищення кваліфікації... безкоштовно :). Три кг апельсин, два кг мандарин, два кг бананів в нас (3 особи) з'їдаються за два вечори без всяких соковижимань

• Подобається Подобається x 1
  11. Кохана

Кохана LuBimaya

Розповідаю про соковижималки...
    По-перше, не беріть отих оріонів, вітеків і решти дешевого хламу. Техніка цих виробників нормальна тільки та, що гріє, тобто фени, праски і т.ін... В процесорі соковижималки є ремінець, який в цих виробників дуже швидко розтягкється, псується... Ми мали таку хрєнь, купили, бо дешево, барани... Через два місяці нафіг викинули...
    По-друге, розказую, як треба чистити ту сіточку-терочку: берете зубну щітку, чи такий пластиковий пензлик для фарбування волосся, і під проточною водою із зовнішньої сторони чик-чик і все! то півтори хвилини часу....
    Stepan_Bandera, маю точно такий Філіпс, задоволена повністю! З цієї соковижималки почалася моя любов до філіпсу взагалі.. я все підібрала з цієї серії: комбайн, фрітюрницю, тостерницю і хлібопічку... Тож не вагайтесь і купляйте!

---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 12:01 ----------

о_О Вас не прищіть????

12. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Капуста - сік солодкий
    Буряк - сік солодкий
    Морква - ну морквяний, але приємний звичайно , до того ж морква відносно дешева.
    ------------

з апельсинів фінансово дуже не вигідно. та й я теж люблю цілу апельсинку з'їсти.

------------

тепер про ціну соковижималки, якщо я правильно зрозумів, ціна безпосередньо впливає на потужність і час дії. тобто дорощі можуть більше обробити, відповідно довше працювати. дешевші навпаки.
    але як би там не було , теж не рекомендую соковижималки дешевші 150$

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Кому що :) Я навпаки не люблю їсти апельсини, тобто сам процес, хоч смак люблю. Бо вони бризкають, бо кислі для мене трохи. А в сік додаю трохи цукру, або роблю на половину з мандаринами - тоді смачно.
    о_О Як то з капусти? Просто саму капусту? Цікаво..

14. Stepan_Bandera

Замовив я таки дешеву, але з не пластиковим корпусом.
    Ось таку

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Що сподобалось - контейнер на сік :good: В мене нема, тому взяла пластикову фляшку від мінералки, зробила отвір навпроти трубочки, з якої сік витікає, і так сік роблю - в ту фляшку, щоб не хляпав поза літрове горня, яке перед тим використовувала.

16. Stepan_Bandera

Та ні вибирав методом наукового втику.
    Відкинув найдешевші, верхню межу поставив 500 грн - дивився щоб корпус був металічний і тип сокодавки не цитрусовий а універсальний.
    Ну от і вибрав за 320 грн.
    Правда невідомого мені виробника о_О

---------- Додано в 17:49 ---------- Попередній допис був написаний в 17:47 ----------

Коли зламається напишу :mocking:

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Нірванко, якщо Ви захопилися соками, то можу Вам порадити взяти в закладки ось цю книжку американського доктора Н.В. Уокера.

http://dhost.info/newbabilon/lifestyle/juices.html

Ми колись її продавали в паперовому варіанті. І я собі залишила пару. А тоді пороздавала, погубила і потім не могла більше ніде придбати. Яка ж була моя радість, коли знайшла в Інтернеті. :)

Вона невелика, читається легко. Все описано дуже просто і ясно. І саме основне, що все це працює! Випробувано на собі і з досвіду знайомих. Адже соки - це не просто смачно і корисно, а й лікувально. Продивіться рецепти, поєднання - і користуйтеся на здоров"я! В мене проста сокодавилка за $35 і вже служить 15 років. Правда мушу признатися, що останнім часом я ту справу майже закинула за нестачею часу... :sad: А Ваша тема мене надихнула повернутися знову до соків. :)

Запам"ятайте, ті "100%" соки - то тільки назва. :) Вони і близько нічого не мають спільного з свіжовитисненим і відразу випитим соком. ;)

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дуже дякую! Обов'язково роздрукую собі і перечитаю, бо дійсно захопилась соками!
    Ну от і я про це! Мені ще чоловік каже, що свіжі соки треба зразу пити, бо через 20 хв вони втрачають значну частину вітамінів.
    От зараз шукаю інформацію про те, як варто зберігати соки - може після видавлення закривати їх в банку і в холодильник? Бо за раз випиваємо по шклянці-дві, а простіше раз в тиждень наробити більше соку, а потім його пити.

19. Оля

Оля Старожилка форуму

Я не думаю, шо Ви знайдете справжні поради, як зберігати свіжі соки. :sad: Вони тільки корисні, коли свіжевитиснені. Потім темніють, стають несмачні. Здається, що окислюються. :sad:
    Та то і неважко, Нірванко! :) Лиш би було все під руками. Витиснути 5 хв і помити 5 хв. Робіть то по черзі з чоловіком, раз обоє захопилися. :)

• Подобається Подобається x 5
  20. allegro

allegro New Member

Соки треба пити тільки свіжовичавлені,інакше їх цінність втрачається.в нас уже 2 роки соковижималка Zelmer 476,до її вибору підходити скорпульозно і купу всяких відгуків перечитали,підійшла і по ціні і по якості,Сучасна соковижималка з нержавіючої сталі найвищої якості. Дозволяє витискати сік з цілих фруктів без очищування. Буде в пригоді на кожній кухні - за 1 хвилину можна приготувати 1 літр свіжого соку. Має дві швидкості обертів, функцію TURBO i резервуар для соку з сепаратором піни,і ще сіточку має особливу,раджу всім.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)