Світло з 1 квітня...

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем zet, 20 бер 2007.

1. zet

zet Дуже важлива персона

http://oligarh.net/?/themeofday/21358/#link
    "1 апреля не за горами. В этот день в системе образования тарифов может произойти очередное изменение, которое затронет измученных свистопляской с тарифами наших сограждан"
    сегодня население Украины платит за электричество по единому тарифу, не зависимо от объемов потребления. Горожане платят за киловатт/час 24,36, сельское население – 22,5, а люди, проживающие в домах с электроплитами – 18,75 копейки. Исходя из намерений НКРЭ, уже через пару недель каждая из перечисленных категорий населения, кто превысит месячную планку, будут платить за 1 кВт/ч 29,22, 27 и 22,44 копейки соответственно.
    есть один интересный вопрос: почему государство вынуждает экономить своих потребителей, заставляя их покупать электроэнергию по 5,8 цента, при этом экспортирует ее в другие государства по цене 2,4-2,8 цента за киловатт?

2. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Відповідь: Світло з 1 квітня...

Я не крупний спеціаліст в цій галузі, але думаю, що причин 2:
    1) приватні обленерго (у тому числі і іноземні як от Київобленерго чи Рівненобленерго) просто наживаються на споживачах.
    2) а що ще може виставити наша країна на експорт? В основному продукція металіргії, хімічної промисловості, от ще і електроенергію.:sad:

3. dvin

dvin Well-Known Member

Чергове підтвердження того, що державі простіше прийняти закони, які дозволяють обкрадати громадян, ніж зробити так, щоб не треба було шукати хитромудрі шляхи наповнення бюджету.

А що люди? Хто зможе, буде і далі красти електрику. Це проти закону, але я не можу їх засудити.

4. Forpost

Forpost Стоїк

Навчіть нас!!!!!!!!!!!!!!!

5. Forpost

Forpost Стоїк

Вчора на аукціоні продали 100 Мегаватт,вуха від напруження в мене аж заболіли ,але так я і не вчув по якій ціні,та панянка з молотком напевне спеціяльно тихо вогорила!

6. dvin

dvin Well-Known Member

Розказати вам, як зробити "чорну" розетку? Чи про то, як домовитися в обленерго?

Я не бачу приводу для сарказму.

7. dvin

dvin Well-Known Member

Встидалася, ага :ireful1:

8. zet

zet Дуже важлива персона

Дело в том, что во многих городах проблема с горячей водой. В Днепропетровске, например. Люди накупили бойлеров, мало того, многие провели индивидуальное отопление, часто не с газовым, а электрическим котлом.
    У нас же доход от электроэнергии - это одна организация, а от ЖКХ - другая организация. Причем, есть подозрение, что сферу ЖКХ хотят монополизировать... Никакой объективной необходимости, кроме как очередной раз с нас лично поиметь, в этом законе нет.
    Мало того, и так выгодно внутреннему потребителю продавать...

9. dvin

dvin Well-Known Member

Я рік пропрацював в одному з міськенерго. Кожен місяць начальство шукало, як сховати втрати електроенергії (тобто різницю між мегаватами, що отримані від держави, і кількістю облікованої за лічильниками). Як мінімум 10% електроенергії йде "наліво", поза обліком.

10. Forpost

Forpost Стоїк

Дуже мило ,Ви так спокійно про це говорите,щось не схоже на Вас.А що при приватизації не знали, що других дротів .підстанцій,трансформаторних в кінці кінців, не існує?Напевне надіялись на впровадження геніального винаходу Тесли ,передачі потенціалу через повітря?Чи просто сказали при прийняті рішення про приватизацію :генеруючі ж потужності належать державі?Куме давайте запалимо цигарку!Та давайте спочатку вашу!

11. Forpost

Forpost Стоїк

то зовсім не то, попробуйте на Сихові вкрасти ,туть девятиповерхівки і контролер кожного місяця

12. Forpost

Forpost Стоїк

Не завидуйте !я тоже с дуру!,не окупается!

13. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Розкажіть :) :)
    Можна в приват :)

14. dvin

dvin Well-Known Member

Згоден, коли один щиток на чотири квартири, не так і просто його змотати. По-перше, якщо не дати на лапу контролеру, будете мати серйозні проблеми. По-друге, якщо і домовитесь з ним, то сусіди дуже просто можуть настучати, і приїде комісія з енергонагляду. Тоді складається акт про крадіжку, і сума буде на порядок вища, чим ви хотіли "зекономити".

В приватному секторі простіше, та й розхід світла там вищий, чим у двокімнатній квартирі. Наприклад, у мене 200-250 кіловат - норма.

P.S. Я лічильник не мотаю, і не домовляюся з контролерами :)

15. dvin

dvin Well-Known Member

Лише на особистій зустрічі!

Бо це вже спроба розкрадання державного майна групою осіб за попередньою змовою :) :)

16. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

о мама мія! Мабуть, не вийде - Ви в Мукачево, а я у Львові....Змова не получиться....Ах...

17. Forpost

Forpost Стоїк

Спеціяльно квитанції підняв, в мене 400 вмісяць і бойлер майже не вмикаю ,що скажете?

18. Forpost

Forpost Стоїк

там скоро сезон абрикосів і пригородній кожний день зі Львову

19. dvin

dvin Well-Known Member

Ось так гинуть великі ідеї :)

20. dvin

dvin Well-Known Member

Перевірте лічильник. Забагато.