чи можна з сусідами жити в мирі?... чи трапляється взагалі така ситуація, коли задоволений своїм сусідом?
Відповідь: сусіди у мене дві квартири сусідські.... одна — дуже ввічлива жінка-вчитель.... друга — бабка, якій вічно щось не подобається.... щось на кшталт незадоволеної тещі: як би зять не крутився — все їй "не так" і "все погано"...
Відповідь: сусіди Так, к слову, по Далю: Без брата проживу, а без соседа не проживу. Без межи не собина. Без межи не вотчина. Близ границы не строй светлицы. Близкий (Ближний) сосед лучше дальней родни. Городьбой не огорожена, а межой обведена (земля). Двор обо двор, и калитка на двор (дружные соседи). Жить в соседах - быть в беседах. Журавль межи не знает, а через ступает (шагает). Когда межуют, то парнишек на меже секут (чтобы помнили до старости, где межа). Кто на меже сечен, тот и в понятые иди (при спорах о границах, межеванъе и пр.). Межа - святое дело, Межа и твоя и моя. Межи да грани - ссоры да брани. На межах да на распутьях нечистая сила. Над черепками да угольями в межевых ямах домовой с лешим сходятся. Не купи двора, купи соседа. Не купи деревни, купи соседа. Не рассказывай мне: я на межевой яме сечен (знаю, помню, видел дело это хорошо). Нет шабра - купил бы его; есть шабер - убил бы его. От простенка (соседа) не уйдешь. По нитке рубеж (т. е. не спорь, дело кончено). С соседом дружись, а за саблю держись. С соседом дружись, а тын (а забор) городи. Сосед не захочет, так и миру не будет. Соседство - взаимное дело. Стой (Стоит), как межевой столб. У нас и сохи свились вместе (дружные соседи). Утопленника на меже хоронят. Хоть лыком шит, да сосед. Соседа держись. Худое дело обидеть соседа.
Відповідь: сусіди на личаківській було кілька сімей-сусідів.... ми (російськомовні), чотири сім’ї україномовні, юдейка похилого віку і російськомовна сім’я... все ніби гуд, але оин хлопака із перемишлянського району лупив свою жінку, з часом перестав, але горлав на неї і скандали влаштовував до моїх 16 років... підленький ще такий був...
Відповідь: сусіди маю дачу в маленькому селі на волині.... саме така ситуація: паркану між нами і сусідами немає... чудові сусіди....
Відповідь: сусіди Мав один дядечко погану звичку - жбурляти чоботи в стіну. Просили його сусіди, просили не жбурляти - а він забував. Одного разу пізно ввечері зняв один чобіт, жбурнув у стіну - і засоромився. Через годину чує крик: "Ідіот! Коли ж ти кинеш другий!?" Отак треба сусідів виховувати
Відповідь: сусіди у підїзді де батьки живуть, вже більше 30 років ніхто ні з ким не сварився. Унікально ще й те, що сусіди за цей час не виїхали нікуди, а тепер живуть їх діти і внуки в тих ж квартирах. Дуже приємна атмосфера. Навіть кумами стали з сусідами Але то у місті, де люди по-інакшому сприймають сусіда. От у селі... тут вже через брак розваг, сусіди гризуться, бються, кленуть один одного... от минулого тижня був скандал, бо чиясь бочка зайняла 10 см чужого городу... сусіди в то й день поставили між собою паркан. Сиджу і просто дивуюся якими дурницями люди займають своє життя.
Відповідь: сусіди У нас колись були проблеми з сусiдами по дачi, вони зайняли метр нашого участку. Мама з ними розбиралась, всетаки вiдвоювала свiй метр, так вони почали складати гнiйну купу там де нашi вiкна були. Добре що ми там не жили а тiльки заради городу ту дачу тримали... а так би смердiло нам. В дев'ятиповерховому будинку де я жила - сусiди зверху нас завжди заливали. Але божились, клялись що у них все сухо. Проте наша кухна завжди була залита i в плямах. Ми їм нiколи нiчого не доказали. Зато ми їм вiдiмстили з нашим псом хе хе хе. Нас як не було дома то вiн завивав, i видно їх то бадрувало. Вони менi казали що пес виє, i бабi казали "та скажiть свому псовi щоб вiн не вив" А моя баба їй сказала "Ви знаєте, я вже його i просила, i сварила, i казала, а вiн не слухає, прийдiть до нас, може вiн вас послухає" :D:D:D:D:D:D Одного разу ми залили сусiдiв аж на два поверха - так ми без сварок i розборок заплатили обом за побiлки. Ми то знали що то наша i нiкого iншого вина була. Це з тих добрих часiв коли вiдключали воду, i якщо залишиш вiдкритий кран - гаплик. Отак i в нас сталось.
Відповідь: сусіди В Америцi одно добре - якщо тебе сусiд бадрує, можна пожалiтись в менеджмент будинку (це у квартирних будинках) сусiд получить звiсточку що вiн заважає, i у бiльшостi випадках виправиться. Нам правда прийшлось жалiтись на дiвчину зверху два рази. Нi, три. Один раз вона нас залила, а два рази через то що вона кожний день у 5 - 5:30 ранку щось тягала по квартирi, такий був звик якби крiсло дерев'яне волочити по паркету. I так цiлий ранок. Ми то ще спимо!!! Але вона виправилась. А ще є одна бабка яка АБАЖАЄ готувати всяку сморiднину теж в 5-6 ранку. I ми то якимось макаром все чуємо (запахи) Ми попросили щоб нашу вентиляцiю провiрили, бо їй не можуть сказати не готувати. Виявилось що стiна нашої спальнi межує з її кухнею а вздовж зовнiшньої стiни де iде тепло iтд... є велика дiра мiж нашими квартирами. Майстр щось там лiпив лiпив але нiц не помогло. Проте бабуля напевно почула що ми про неї i її стряпню балакали i вже не готує по ранках. Я деколи чую запах днем, але днем то нiчо. Головне щоб не в 5 ранку я просипалась вiд запаху жареної цибулi чи вареної капусти, перцiв. На нас слава богу ще нiхто не жалiвся. Але може як маська родиться то комусь буде не до вподоби плач.
Відповідь: сусіди Так, про порядки в Штатах і чув. і читав. Чув від знайомого (колишній киянин, викладач. Поїхав у 1995; вже купив будинок наподалік від Атланти): - Містер З., на вас скарга до селищної ради. "З. не косить траву за стандартом. Там можуть завестися змії та звірі, покусати сусідських дітей. Далі. Коли ураган повалив сосну на його дільниці, З. не викликав робітників, а сам порубав і смажив шашлики просто над вогнищем..." (все, не поїду до нього в гості!) Читав в "Огоньку": до росіянина в Н-Йорку приїхав погостити батько. Наловили риби, засолили, повісили на балконі. Сусіди скаржаться мажордому (мухи, запахи)... Росіянин написав у відповідь: "Ми-православні. Риба- символ християнства. Сусіди - протестанти та юдеї - перешкоджають відправлення нами обряду до св. Трійці. Прошу розібратися, інакше подам до суду." Через півгодини сусіди забрали скаргу назад
Відповідь: сусіди Ха ха ха - це класна контратака! Молодцi. А в загальному 100% правда i про траву i про дерева з кущами i про все на свiтi... тут не церемоняться. А стукачiв i заложникiв багато.
Відповідь: сусіди Борисе,Ваші росіяни певно самі тільки в Америці дізналися, що риба - символ християнства. До речі, цей знак тільки протестанти тут чіпляють на бампери машин, на футболки. Щодо заяви, то то якісь полохливі сусіди попалися. Свої етнічні, релігійні потреби справляй, але не на шкоду іншим. Я працювала в школі і була така ситуація, що діти-старшокласники не хотіли сідати за парту поряд з індійцями, бо від них смерділо. Виявилося, що то в них така традиція чимось намазуватися щодня.Я наших присоромлювала, що так не можна говорити, що то Америка. А вчителька то довідалася, викликала батьків тих індійців, поговорила з ними, що це заважає іншим і ті перестали.
Відповідь: сусіди риба — символ християнства тому, що в латині чотири літери складали абревіатуру Інцю... ісус з назарету цар юдейський... виходило слово "риба"...
Відповідь: сусіди у Львові теж на багатьох машинах є наліпки продаються у магазині Тимотей = на вул Жовківській...