Сусіди змушують міняти труби, потрібна порада!

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем dimalozz, 26 сер 2011.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. dimalozz

dimalozz Member

Прийшли сусіди знизу, кажуть, мовляв ми їх затоплюємо, признавайтесь що у вас тече. В нас все сухо, приходили кілька разів, перемацали всі труби під ванною, в туалеті. Зрештою придумали історію, мовляв нашу каналізацію потрібно міняти (за НАШ рахунок) бо вона стара, ржава і тече. З виду труба дійсно не першої свіжості але ж не тече, та і я просто не вірю що в цьому може бути причина (по-моєму, при найменшій розгерметизації запах був би конкретний).
    Питання:
    1) чи є експерти які можуть фахово поставити діагноз у таких проблемах? Знайти де саме насправді в будинку є дефекти в водопостачанні чи водовідведенні і виписати відповідний документ.
    2) чи повинні ми робити такий ремонт за власний кошт? (будинок корпоративний).
    3) скільки часу та грошей може забрати такий ремонт і кого краще до такого діла залучити?
    Наперед дякую!

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А що таке - корпоративне житло? Хто є відповідальною стороною за експлуатацію будівлі? Простими словами - хто є ЖЕКом Вашого будинку? Або навіть не так... Ви за житло комусь платите? Якщо так, то всі питання до отримувача грошей. От якби Ви не закрили воду, або перерізали трубу навмисно, інша справа...

• Подобається Подобається x 2
  3. Peri

Peri Well-Known Member

Ми перейшли цю епопею із замінами труб у ванній. Та міняли труби (стояк) з гарячою і холодною водою. Мешкаємо на першому поверсі,тож,в принципі, нікому не робили " потопів". Але звернулися до сусідів поверхом вище, які, до речі не затопили нас ні разу. В них теж ці труби були, як і у вашому випадку, візуально страшненькі. Тож ми спільно, щоб не дочікуватися коли ці труби таки почнуть протікати, зробили їх заміну. Окремо міняли труби і на 5 поверсі.
    Складнощі виникали по ходу роботи - то крани, які перекривають воду в підвалі, зовсім її не перекривали, то важко було " підваритися" до підвальної труби (теж аварійний стан),то деякі сусіди виявляли нетерплячу( вода ж бо відімкнена).
    Позитивного було - свекор тоді ще мав здоров* я , а він майстер - золоті -руки. Чоловік має 2 праві руки:) Жек дещо допоміг, бо ми його (жек) поставили до відома:mocking: що по - суті, взялися за його( жеківську) роботу.
    І найпозитивніше - рано чи пізно, всі ці епопеї закінчуються, а спокій, що цей напарямок роботи закритий - того вартував!
    Перепрошую, що може не дуже практичні поради, але питання краще вирішувати, поки воно не стоїть аврально:)
    Успіхів!:)

• Подобається Подобається x 4
  4. sani

sani Well-Known Member

кому тече тому і треба міняти, той нехай і платить :) я так думаю...

а з рештою воно вам треба?.. в ремонті жити того ворогу не побажаєш... якщо сусіди хочуть поміняти нехай фондують і нехай міняють можете їм це дозволити. Особисто я б в такому випадку не платив би :)
    дозволити, дозволив би, а платити НІ

А взагалі то питання до ЖЕКу

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

dimalozz
    Вертикальні комунікації підлягають безкоштовному обслуговуванню та заміні за рахунок ЖЕКу (чи його аналогу).
    Горизонтальна розводка - за Ваш рахунок.
    В разі звинувачень Вас у залитті - якщо Ви впевнені, що Ви не винні - напишіть заяву інженеру ЖЕКу з проханням прислати комісію для обстеження (можливо вони дещо подовбають-поколупають) і контролюйте процес, щоби сусіди не дали хабара щоби висновок був НЕ на Вашу користь.

Якщо сусідів турбує стан Ваших труб (горизонтальних), яле Ви однозначно їх не заливаєте - нехай міняють Ваші труби за їхній рахунок.

а де твій аватар? :)