Тема плавно переходить в обговорення доцільності відмови від КТБ і купівлі супутникової антени Ок, а скажіть мені, на супутниковому ТБ є канали Діскавері, Енімал, Перший Автомобільний, Україна, ICTV, Інтер, Мегаспорт? Мені хтось казав якось, що цих каналів нема на тарілці, а щоб були треба якісь гроші кудись платити. Так?
є, в моїх родичів таріль, так немає тільки України, а Діскавері є кілька різних, а в інших все є, а немає НТН
зі слів знайомого, регулярно (десь раз на місяць) відвідувати радіобазар зі своїм тюнером і його перепрошивати (10 чи 20 грн) .... але не впевнений, що йде мова про вказані Вами канали .... але судячи із того, що Ви "просунутий" ІТ спеціаліст, то зможете самі налаштувати ту процедуру "на дому" - маю ще одного знаймого не дуже в тому спеца, але йому один раз показали як, тепер - сам справляється.
залежить на котрі супутники повертатись і яка прошивка тюнерів. Якщо крякнуті, то приблизно раз на пів року потрібно перепрошивати (тому що закодовують пару нормальних каналів). Коштує 20 грн. Хто дружить з компом може взагалі з часом сам навчитись прошивати. Якщо легально по карточці- то каналів відкритих тьма, тільки дорогі ті карточки. Є ще третій метод. Спритники роздають постійнозмінні коди по НЕТу за невелику плату, але для цього потрібно вдома мати НЕТ і тарілку
отож, на які супутники повертатись? Якою має бути прошивка тюнерів? що означає "перепрошивати"? Де це можна зробити? А де цьому можна навчитись? Що для цього потрібно? нет маю, тарілку ось збираюся купувати. А куди коди вводити і де їх взяти?
вибір тюнера я б почав з того, що поцікавився б, яку роздільчу здатність потрібно забезпечити для свого телевізора.
ну не зовсім, але... Скажу так, тюнери по якості і можливостях є різні (відповідно і по цінах). Майже при кожному базарчику є будка де займаються "тарілками". Особисто я маю два близьких друга, послугами яких користуюсь. Якщо хтось хоче з ними консультуватись на рахунок вибору , тел можу кинути в приват (можу й тут з дозволу модераторів). Вони заодно настроюють і займаються подальшим обслуговуванням (прошивками, перепрошивками і т.д.) Тюнери переважно продаються з прошивкою. По супутниках: стандартно більшість ставлять три головки на Амос, Хотбірд, Сіріус. Дезто доставляє 4-ту ще на Астру. Направляють на 5' ПдЗх. Зараз є ще один супутник з багатьма каналами, але на нього потрібно доставите лише параболу і головку Забити коди в тюнер, це переважно робить той хто ставив антену і обслуговує. Але при небажанні далі працювати з встановлювачем можна просто піти на радіоринок і домовитись на лотках щоб перепрошили. Ну буде коштувати на якусь п'ятку більше Ой, блін. То трохи задовго описувати. Пропоную Варіант1 - Гуглите по форумах встановлювачів і налагоджувачів і вичитуєте корисне для себе (так буде швидше ніж я буду описувати всі варіанти тут) Варіант 2- Берете хороше пиво, приїзжаєте до мене в офіс, в мене в кабінеті сидить мій друг, який не займається продажем антен а просто купив собі і розібрався з тим всім (тепер сам прошиває і знає ціни на змінні коди і де їх підкачувати) Про коди пояснюю. Деякі транслятори на деякі канали для того щоб не було отих стабільних прошивок міняють код кожних 10 секунд. От хтось купляє легально доступ до каналів а потім напівлегально роздає ті коди в режимі онлайн, відповідно збирає з миру по нитці що окупляє його затрати і напевно ще й заробляє трохи
У мене старий Strong srt 4450, ще має місце на 2 карточки,там стоїть одна картка . Налаштовані 2 тарілки. На одній стоїть 3 головки на другій одна.Другу ставив коли хотів дивитись СТС. Потім СТС закрили, тепер там Чечня і декілька російських попсових каналів.Каналів показує в принципі не так багато,як у інших в кого тюнери новіші. Питався в телемайстра, того що займається супутниковим телебаченням. Він сказав, щоб я брав новіший тюнер за 400 з чимось гривень. Діло в тому, що у мене телевізор підтримує HD формат.Знаю, що є тюнери які також підтримують HD формат. Але вони мінімум по 150 доларів і більше. Чи варто купляти той тюнер, чи достатньо каналів які показують в HD форматі,чи їх ще немає і нема чого купляти такий дорогий тюнер.І ще одне питання,чи залежить від ціни тюнера кількістьканалів які він показує, і якість їх, чи там прибамбаси просто, типу записів програм. Що ви порадите? ---------- Додано в 20:07 ---------- Попередній допис був написаний в 20:04 ---------- для таких каналів потрібні спецтюнери? Чи можу купити тюнер і користувати його для звичайних кналів і для таких.
MARTINI перегляньте тут, канали досить такі нічого... Скажем так, самі ходові... http://www.viasat.ua/packages/business
Сьоня був на радіобазарі цікавився цінами на HD тюнери-від 120 долярів за Optcum x4 і для тих хто цікавиться www.forum.sat-expert.com і не радив би зв'язуватись з віасатом
купив їм тюнер з підтримкою Full HD 1080p за 550 гриваків. на тарілці три голівки. У такому форматі у тестовому режимі працює Інтер, але толку... видно у них (в інтера) сама передавальна техніка позавчорашня і показує фігово, навіть німецький RTL валить значно краще у звичайному форматі, ніж інтер у вищезгаданому. Майже всі канали з підтримкою Full HD 1080p є платні.
Птання чи він має цифровий вхід? Якщо має, то сміливо купуйте тюнер з цифровим виходом. (але дуже дешевих не беріть - вони не підтримують усії режимів - саме цифри для HD каналів...) Якщо у вас телевізор ще з кінескопом, то це радше пише, шо він може відтворити якість HD, але при умові, що ви подасьте сигнал у форматі R G B ... (а це вже аж ніяк не цифра). Абсолютна правда. Краще дивитися прості канали (музичні і інформаційні) німців, а ніж паритися із Інтером...
Яка марка? ---------- Додано в 22:57 ---------- Попередній допис був написаний в 22:45 ---------- Sony KDL-32W5500 Це така марка телевізора. Я так зрозумів, що мені не треба паритись, і купляти новий звичайний тюнер без HD формата. Я добре зрозумів?
Е ні! Вам Бог велів до хорошого телевізора придбати Нормальний тюнер. Щоб побачити різницю в якості вам треба її побачити Будете у Львові - можу вам продемонстувати усі нюанси...
Якшо купляти то тільки HD,шодо моделі то вже інша справа.Шо стосується картинки на деяких канала -дуже багато залежить від відеоблоку тюнера,мегасимволів/секунду і ін чинників.
Я у Львові буваю раз в чотири-п"ять років. Як працює телевізор з Full HD я бачив, бо в сина ноутбук з Hdmy виходом, шнур я купив, отож бачив якість показу. Але дійсно, якщо в найближчі 3-4 роки, всі супутникові канали не будуть переходити на HD якість, який сенс платити більше ніж треба, якщо чесно, мені є куди гроші дівати, яких і так не дуже заходить . Може мені дійсно варто купити хороший тюнер але не HD, адже і так поки що нічого дивитися. Платні канали дивитись не буду, мені хватає тих що є безкоштовні. Порадьте мені краще який взяти з тих що не HD але хороші. Дякую.Ага іще ,те що я питав про