в нас якась дивна картина вимальовується: влітку ми з чоловіком помітили жінку, яка часто крутилася біля нашого будинку власне не так біля цілого будинку як біля нашого під’їзду ніхто її не знає, вона приходила час від часу, без сумки, руки в кишенях і ходила біля будинку з різних боків ще могла стати на горбок і дивитися на вікна поруч іншого будинку нема, то очевидно, що її цікавить наш в чоловіка була версія що то "пасуть" квартири, бо було літо і люди їдуть на відпочинок а це жнива для злодіїв деякий час її не було видно і от знову вже зо два тижні вона ходить коло будинку скажу чесно - дратує. ще й виглядає вона дивакувато, усміхається сама до себе до того ж в нас були пограбування в під’їзді і сусідку просто вдома пограбували колись (відкрила двері незнайомим) вже не знаю що то думати і що робити, тому прошу порадити щось які будуть думки з цього приводу? які версії?
При нагоді сфотографуйте ту пані, скажімо, з вікна, зі стриха, чи коли вас не бачить... І неодмінно попередьте ще когось з родини, зверніть увагу сусідів, навіть міліції, на цей загадковий факт! Чи літня жінка? Можливо, саме з вашим будинком у неї повязані якісь події життя, переживання, -приходить, ностальгує... але хто зна, краще все ж бути обачливим- у вас мала дитина!
А Ви не хочете , просто до неї підійти і запитатися , мол - "Пані , я вас вже тут кілька днів підряд бачу.Ви щось шукаєте? Чи я можу вам чимось допомогти?" Почуєте і побачите її реакцію .Якщо вона психічно хвора , то буде видно по розмові ..
Якщо стежать з метою пограбування, то так відкритито робити не будуть. Коли пограбували нашу квартиру , то теж стежили,але ми навіть і не помітитли того.
бррр....аж моторошно...справді сфотографуйте, зверніться до міліції..може вона запитає у тої пані що вона забула біля вашого будинку?
Міліція мусить поцікавитися. Якось я на вулиці чекав на майстра-покрівельника, сам зодягнувся "по-чорному" і стояв біля авта. Тут же зупинилися менти, запитали, якого біса я тут кручуся. А Гелені пораджу встановити у двох кімнатах автомати вмикання-вимикання світла (таймери), щоби завжди була ілюзія присутності людей. Крім того, якщо не маєте охоронної сигналізації, вріжте у коробку дверей червоний світлодіод (немигаючий). Всі виходять - вмикають. Світлодіод імітує сигналізацію. Живити його можна від будь-якого блоку живлення (зарядника мобіли та ін.). Якщо блочок на 6 Вольт - послідовно ставиться резистор приблизно 300-330-360 ом, якщо на 12 Вольт - на 1 кілоом. Полярність ввімкнення має значення, тому купіть 2-4 світлодіоди (по 50 копійок). Можна зробити хитріше - поставити ще діод і батарейку, щоби при вимкненні електрики зловмисниками світлодіод продовжував горіти.
якась нав’язлива ідея точно є, от тільки на закохану вона не схожа деколи я навіть думаю може леді бомжує, тому ходить під будинком? але теж навряд чи але може дійсно стежить не за підїздом, а за конкретною людиною? в нас в під*їзді є кадри за якими могли би стежити. теоретично ми нарешті вирішили повідомити дільничого міліціонера їй від сили років 30, молода може в інші днів хтось інший стежить і ми того не помічаємо? бо вона приходить не постійно і в різний час хороша ідея, мабуть так і зробимо для початку сигналізація є, правда ми її ще не підключили, бо майже завжди хтось вдома і потреби не було ніби мабуть пора дякую всім за поради
скажу але сподіваюся що то просто дурне непорозуміння, бо зовсім не хочеться якогось неприємного клопоту
Тепер, з розвитком електроніки, неважко зробити імітатор собачого гавкання. Скажімо, вас немає, хтось дзвонить у двері або телефонує (зловмисник зі сходів) - а в квартирі починається басовите гавкання! Звичайно, колонку тре підібрати. Колись я товаришеві зробив "гавчика" для захисту авта. Гавкання лунало з-під низу - типу лежить під машиною песик і зараз вискочить. Дієвий захід! І сусіди не асоціювали це з конкретною тачкою. Мало псів на вулиці ?
Колись у центрі Києва, в комуналці, пограбували помешкання викладача консерваторії. Бабусю налякали та ніжно зв"язали, а пес - фокстер"єр ... заліз під стіл і сидів там до приходу господаря.
Так. Зі спалахами, найкраще - одночасно двома камерами з різних точок. І з дому, і з припаркованого авта. День за днем. І при цьому телефонуйте неважливо куди з мобілок - щоби вона бачила. Піде - імітуйте "хвіст" (силами чоловіків).
я би зробив тако: "а-а-а, здорово!!! сто років тебе не бачив!!! як життя?!.. де пропадала?!!" або щось схоже... і подивився на її реакцію...
тоді на дурну буду схожа я - кілька місяців її бачу біля будинку, перетинаюся з нею, але нічого не кажу а тоді "а-а-а, здорово!!! сто років тебе не бачила!!! як життя?!.. де пропадала?!!"
просто як таємна операція :cool: а ми таємні агенти? о, це стає весело але думаю не варта вона таких зусиль